• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Убедително фантазираш.
Предполагам почти всички са наясно какво определя цена/та на изделието. Забавно е "линеен" и удачно, търговско.
Не говорех за това. Чудех се (уча се) каква е психологията на купувача, та го принуждава да плати двойно по-скъпо.
nicky_design - специалист
Не те знам,какво работиш,ама си доста далече от истината,цените ги завишават търговците,а не производителите.В София носим кухня за 1200 лева,а следващата и цена вече е 1860,ако можеш сметни за какво става дума.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Двама русенски краставичаря, по късна доба, си ги мерят ...
Дизайнер си, пишеш, че цената зависи от байца...
Млад, зелен и предан на фирмата.
1. Винаги търговецът е печелел повече от производителя (селянинът с кравата и сметанката ти за кафето, бабата дето ниже тютюна и ..)
2. В края на другия месец ще имам времето и ще опиша в някой магазин (фирмен) материалите, ще събера инфо за заплати в бранша (ще помогнеш), машини и подобни разходи ... Материал, труд, амортизации, осигуровки, застраховки, данъци, печалба....
И ще сметнем.
Все пак няма логика 0,5 линеен метър Wirpool да струва колкото 0,5 линеен метър MDF ливосан с LEVI's. Впрочем, май емдиеф с ливайс струваше повече.
Не съм казал,че цената зависи от байца,но не разбрах дали имат предвид само фурнирования МДФ или МДФ-а с автоемайл лаковете,понеже единият вид се байцва,а другият се грундира и след това се лакира.Ама да знаеш,че не падам за пръб път от Марс и друг път съм падал.Пък за цената мога и да ти кажа как се оформя без излишни заобикалки,нали 11 години това правя.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Още ме бива да подведа приказките, та някой да предложи да свърши работа.
Мен цената не ме интересува. А Питащата я интересува продажната цена. С теб можем да си ги бистрим друг път, ако си нямаме работа :wink:
Galiaa - специалист
nicky_design написа:
Цената на линеен метър идва от термоплотовете обикновенно,понеже са със определен размер и оттам е прието в бранша.Цената обикновенно се определя в зависимост,дали е с баиц и безцветен лак или само с грунд и лак,така не прозира фурнира.При нас има фирма която прави подобни проекти,мога да питам за цена,ако не съм закъснял многоооооооооооо. :lol:
Не, не се закъснял, ако можеш да ми кажеш цена на производител ще е супер
G.M. - напреднал
Интересуваите се,да ли в цената е включен монтажа.Също така КАКВО включва монтажа.[/u]
Борис - специалист
ok
Последна промяна от Борис на ср фев 27, 2008 2:51 am, променено общо 1 път.
Тани - модератор
Борисе , обидите в този форум са ЗАБРАНЕНИ! Моля те да си поправиш горния пост и да спазваш добрия тон!
По-принцип,дали монтажа е включен в цената незнам.Навсякъде е различно,но почти навсякъде е около 10-15% от цената на изделието.
  • 1
  • 2

Тема "Цена на линеен метър" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: