И най-готиното е, че това е удобна, работеща кухня. Имам една забележчица. Мънинка. Ако ще се готви често, е по-добре да се завърти плота с котлоните "хоризонтално". Въпреки, че така е много красиво, инак, с лесен достъп до двете тенджери е по-удобно.
Мечтата на всяка домакиня
25 мнения в "Хол кухня и трапезария в едно"
shadowman
- майстор
Не можах да направя проект, но да кажа едно мнение. Фурна, котлони и аспиратор (особенно телескопичен) до стена не е много удачно (освена ако няма на къде). Ако остане така проекта бих препоръчал плота до фурната да се остави така, че да се облече комина и да се направят етажерки, тоест да не се вижда шкафа с фурната където настърча.
Z0R0
- помощник
Здравейте много се радвам че ви харесва проекта ще се опитам да отговоря на всичките въпроси отзад напред
Първо що се отнася за снадките на плота наистина трябва да са доста ако се използва термоплот, по принцип при тоя тип мивки се прави плот от камък ,при който вариан също остават снадки, но няма да има опасност плота да се раздуе
пък и ако изпълнението е добро почти не се набиват на очи.Има вариант който може да се направи и с термоплот с две снадки от двете страни на мивката,но гръбчето трява де скосено като шкафчетата на горния и долния ред за да се избегнат многото снаждания лично аз предпочитам плот от камък.
Идеята с етажерката до фурната и това че трябва да се облече комина не е лоша ,въпреки че на мен ми е все едно ще има ли нещто там или не нека това antonina сама реши ,за котлоните също на мен ми харесват пове4е така и за това така ги правя винаги и antonina дано да успееш с отвора за аспиратора ,защото фурната да е до пералнята не ми се вижда много привлекателен вариант

Идеята с етажерката до фурната и това че трябва да се облече комина не е лоша ,въпреки че на мен ми е все едно ще има ли нещто там или не нека това antonina сама реши ,за котлоните също на мен ми харесват пове4е така и за това така ги правя винаги и antonina дано да успееш с отвора за аспиратора ,защото фурната да е до пералнята не ми се вижда много привлекателен вариант

Antonina
- помощник
Аз наистина също мислех нещо подобно, но шкафче за подправки напр. а и ще ми са под ръка там, дори и за ъгъла / от външната страна на комина/може някакъв полукръг да се измисли за декорация повече, но само в долната част, но и без него е идеална кухнята. Сега ми остава да намеря майстор по джоба.Ако фурната е до пералнята защо мислиш че не е добре? Нали има разделителна плоскост между тях не е ли достатъчна?
Antonina
- помощник
Значи ЗОРО направихме проучването с комина и успяхме да го открием точно където ни е необходимо. Затова печката се слага там където си я поставил и няма да я мръдна оттам много ми допада мястото.Но от позната с опит чух че въобще не е удобна ъгловата мивка затова и смених мястото...т.е.на "завоя" или на дългата страна плътно вляво.После слагам съдомиялната до нея чекмеджетата и един "глух" шкаф на ъгъла.Като размери са/започвам от мивката/: 60см-мивка 50см-съд/на 30см чекм/та и 90см- глухия шкаф със 40см вратичка. Останалите са си както бяха. Ще се опитам след малко да направя една схема и да я кача. Цветове мисля да ползвам сиво за корпус и плотове а за шкафчетата жълто /не много ярко/ и тук-там да вмъкна прасковено напр. през едно чекмеджетата и витрината на горния ред. Или ІІри вариант - да сменя сивото с кафяво. Как мислиш кое ще изглежда по-добре? Приемам и други мнения!
Z0R0
- помощник
Да този вариант не е лош ,въпреки че трябва да се направят някои корекции в размерите,но може да се получи ама първо вратичката на глухия шкаф отдясно в никакав случай няма да стане на 40 сантиметра ами ще е на 30 или по скоро на 28 заради фурната която изисква разстояние от 56 сантиметра 90-56=34 и още няколко сантиметра за да може да се отваря без проблеми вратичката та става някаде около 30 и другото което е не ми харесват тези чекмеджета на 30 см не знам какво ще държиш в тях ,но скоро не съм правил такива пък се занимавам с кухни от доста време ама ако ти харесват на теб и знаеш какво да ги правиш няма проблем ,между другото не е лоша кобинацията от цветовете които си избрала ,ако плота е череша да речем а вратичките са в крем ще се получи доста добре беше много актуална тази кобинация преди време и се използваше често. Със сив плот също ще стане хубаво.Само един съвет не използвай прекалено много цветове тая шарения бързо ще ти омръзне не знам защо всички напоследък толкова си падат по тоя тип кухни където присъстват повече от три цвята в най- различни комбинации някои от които абсолютно несъвместими и най -вече прави каквото си знаеш кухнята си е твоя пък аз само си давам мнението 

Antonina
- помощник
Ами ще сложим фурната максимално плътно, доколкото позволява, до комина и по-вероятно въпросната вратичка да не се отваря на 90градуса.Иначе пък са много малки тия вратички на 30см... мислехме в началото да я направим на 30см, а чекмеджетата да станат 40см, но като ги видях какви са малки, а и като се има на предвид че е вратичка на глух шкаф... се отказахме.Пък в чекм/тата какво да слагам освен в първото вилици и лъжици и пр., във ІІто големите прибори за готвене и ножове и ... ами ще видим там на място вече ще реша!
Що се отнася до цветовете - ако избера цвят череша много е вероятно корпуса да се слее с пода и ламината и ще остане само жълто. А към жълто се насочвам, защото стените ще са в цвят праскова или кайсия по-точно, и затова мисля и да вкарам много малко от същия цвят и в кухнята.Нали ме разбираш, под и кухня /корпус+плот/ - кафяви, стени и шкафчета - кайсиеви... та затова избрах жълтото. Уредите пък ще са бели....
Незнам! Ако е сивия цвят в кухята ще преобладават жълто и сиво, а това тук-там кайсиево да си пасне със стените...А уредите могат да са сиви...! Абе ще умувам още малко докато я поръчам пък после ще кача снимки като се монтира! 
Що се отнася до цветовете - ако избера цвят череша много е вероятно корпуса да се слее с пода и ламината и ще остане само жълто. А към жълто се насочвам, защото стените ще са в цвят праскова или кайсия по-точно, и затова мисля и да вкарам много малко от същия цвят и в кухнята.Нали ме разбираш, под и кухня /корпус+плот/ - кафяви, стени и шкафчета - кайсиеви... та затова избрах жълтото. Уредите пък ще са бели....

Тема "Хол кухня и трапезария в едно" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература