Мечтата на всяка домакиня
enean - напреднал
Здравейте,
Поръчах си кухня и подготвям стените отзад с всички контакти за електроуредите, шпакловки, боя и т.н.
Заедно с това трябва да предвижа тръбите на мръсния канал и студената вода за миялната машина. Гърбът на долните шкафчета на кухнята ще е на разстояние около 6-7 сантиметра от стената, за да не се виждат тръбите. От търсенетео ми из нет-а не можах да разбера къде точно да спра изводите на тръбите за миялната машина. Доколкото разбрах тя влиза точно и в такъв случай ако придвижа изводите на тръбите отзад на нея точно в центъра и да речем, миялната машина няма да може да влезе докрай и ще трябва в последния момент да преправям, или не е така?
chapara - майстор
Пожелателно е да са под мивката, така ще можеш да свържеш безболезнено, да спираш водата когато пожелаеш(не си за дълго у дома). Свързването става с меки връзки и няма значение, почти, дължината им когато е в зоната на кухнята :wink:
enean - напреднал
Мивката и миялната машина са ми на коренно различно отстояние една от друга спрямо ъгъла на кухнята и ще трябва да слагам меки връзки от по 2,5 метра, отделно за мръсния канал. Затова съм си предвидил отделни тръби за всяко, разбира се ще сложа кранчета.
pipilica - майстор
В съседния шкаф, зад машината нищо не слагай ще пречи.
chapara - майстор
enean написа:
Мивката и миялната машина са ми на коренно различно отстояние една от друга спрямо ъгъла на кухнята и ще трябва да слагам меки връзки от по 2,5 метра, отделно за мръсния канал. Затова съм си предвидил отделни тръби за всяко, разбира се ще сложа кранчета.
Никакъв не ти е проблема, продават се маркучи и по 5 м, включая за студена и мръсна вода. Преди три години местих една кухня и свързах така пералнята, а съдомиялната беше до мивката и досега нямам рекламации. Растоянието беше около 3 м. за връзките на пералнята и стандартни за съдомиялната. Всичко е в шкафа на мивката където е сифона :wink:

Изображение

Изображение

Тема "Къде се извеждат тръбите за миялната машина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: