• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Зациклих - 3 проекта и все не остава достатъчно място. Идеята ми не е нова - да се премахне "зъбчето" под кухненския прозорец и да се остъкли терасата, като на нея да се разположат хладилника 4 (в ляво на терасата), а печката 3 - в дясно. Как обаче да се "усвои" пространството в кухнята от 2,1 х 3,5 m?
На снимка "Kitchen3" е състоянието в момента - В дясно до вратата пералня 1, шкаф-мивка 2, в дъното хладилника 4 и печката 3, в ляво на вратата кухненски бюфет 6, отпред маса 5 и сгъваеми столове.

Прикачен файл

kitchen3.jpg
kitchen3.jpg (19.36 KиБ) Видяна 11733 пъти
Последна промяна от star_t на пон юли 31, 2006 6:57 am, променено общо 8 пъти.
Emerald - модератор
star_t, иного са ми неясни обясненията ти и схемите също- не мога да взема никакво отношение без да съм наясно. :?

Коя схема е сегашното положение? Схема kitchen3 или третата по ред?

Кое е пространството на балкона? Къде е балкона? Какво имаш впредвид под "да се премахне "зъбчето" от кухненския прозорец"?

Латинските букви, с които означаваш в текста електроуредите къде са на схемите? Изобщо не се разбира кое там какво е, а и в текста еднакво означаваш пералня и печка. :?

С две думи, аз нищо не разбирам нито от обясненията, нито от схемите, които си пуснал. :?

Пусни една единствена схема на сегашното положение, обозначи балкона и обясни както трябва за да може да сме полезни!
Е това е което направих (виж по-горе първия пост) - дано е станало по-ясно. Зъбчето е всъщност стената под кухненския прозорец. Последното на файла kitchen-new може би ще е предпоследния вариант :) - от стената под прозореца се отнемат около 20 см и се получава нещо като пейка.

Прикачен файл

kitchen-new.jpg
kitchen-new.jpg (18.05 KиБ) Видяна 11732 пъти
Последна промяна от star_t на пон юли 31, 2006 6:59 am, променено общо 2 пъти.
velsi - Почетен майстор
Нещо като пейка?! А защо не нещо като барплот?
терасата е само 80 см и то преди да я иззидам и сложа теракот - ако сложа барплот за стол разположен на терасата ще има място, но ще е почти опрял до прозореца - мина ми и това през ума - мерси все пак
Emerald - модератор
Това е друго нещо. Ще го обмисля. Но я кажи, защо държиш да остане част от стеничката? :? И каква е тази разлика между първата и втората схема що се отнася до стената вляво от вратата? Има ли там стена или няма и колко е ако има? А стената отдясно колко е? А стеничките останали от балкона по колко са?

Това 1,80 защо е до външния ръб на стената? До вътрешния е 1,55- така ли? :? На засечката на въздуховода какви са и размерите?

Пералнята ти с горно отваряне ли е- не с фронтално?

Даа, мисля, че жена ти няма да ти е хич благодарна ако трябва на всяко ходене между хладилник и мивка да обикаля "пейките". :axe:
Не държа да остане - просто ми хрумна, че може да влезе в употреба. Няма разлика - грешката е от програмата Визио. Стената в ляво е 2,10, а в дясно е 1, 80 до комина, който е с размери 60х30 cm. Терасата е широка 80 cm измерено от носещите стени до ръба на терасата, а дължината и е 3,50. Пералнята е с горно зареждане.
Стефан - майстор
Ако този "зъб" е остатъка от бетона под бившия прозорец, по-добре е да се премахне нацяло. Защото впоследствие този зъб само ще пречи. А пейката може да е подвижна.
Emerald - модератор
Стената в ляво е 2,10, а в дясно е 1, 80 до комина
:lol: :lol: Не питам за голямата-вертикална стена, а за мъничката-хоризонтална на нивото на вратата.Както и на голямата хоризонтална.

Ей, хора, разберете че не може въобще да се мисли каквото и да било ако ги няма всички, абсолютно всички размери- до всяка засечка.

И остатъците от стените на балкона колко са не разбрах (тези стенички от двете страни, които са останали след като си махнал "зъбчето")
малка - 10 см, голяма - 2 m. остатъците са си пак толкова - по 60 см от 2 те страни и 80 см ширина на терасата
  • 1
  • 2

Тема "кухня - тераса идеи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: