• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
aniris - помощник
Зравейте приятели.Стигнахме до някакъв проект за кухня и според мен се получи доста добре (много скромно нали :wink: )За съжаление някак си ми е трудно да преценя цветовите комбинации.При всяко положение червеното ще е такова, а оттам нататък ще ми трябва малко поммощ.Това което прилагам като картинка не е лошо, но някак си малко тъмничко седи.Ако някой има идеи ще съм много благодарна.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
rusev - специалист
Аз бих опитал вариянт вместо кафяво и бяло да бъде нещо като круша или подобен дървесен цвят, който да е по-светъл.
aniris - помощник
rusev написа:
Аз бих опитал вариянт вместо кафяво и бяло да бъде нещо като круша или подобен дървесен цвят, който да е по-светъл.
Круша на мястото на кафявото или круша на мястото на двете?
rusev - специалист
И на двете. Това бялото малко не се връзва с цялата концепция.
prascho - майстор
Замени мивката алпака с мивка гранит.
aniris - помощник
rusev написа:
И на двете. Това бялото малко не се връзва с цялата концепция.
То това бялото не е съвсем бяло, но явно на снимката изглежда така.Идеята е да е светло сиво някакво.
aniris - помощник
prascho написа:
Замени мивката алпака с мивка гранит.
Хахахааа, нямаше в програмката май такава мивка,аз даже мисля да е кръгла мивка, може би ще е по-функционално,тая е хубавка,но като че ли само отнема от мястото.
Антония - специалист
Правилата за елегантен стил на обличане при дамите твърдят, че тоалетът трябва да е в два цвята, а с трети да се направят акцентите. Не виждам причина това да не се спазва и при обзавеждането :)

В случая имаш: тъмен корпус (дърво), сиво-гранитен плот (камък), червени вратички, бели вратички, алуминиеви елементи (метал), витринки (стъкло), друго розово-червено за стената, трето червеникаво за пода (керамика). Защо не намалиш разнообразието? Ако решиш да запазиш червеното за вратичките -- направи корпуса и плота едноцветни, махни белите елементи, а подсили алуминият например. Координирай стените и пода в по-ненатрапчиви разцветки, така че да не доминират над кухнята. Не е разумно да слагаш само ярки и агресивни цветове навсякъде. Съобрази и материалите, че не всичко върви заедно.

Иначе като разпределение изглежда правилно и сигурно ще е удобно да се шета в тази голяма кухня (благородна завист от моя страна, ние сме на една носна кърпа пространство :) ). Само един въпрос: не може ли леко да преместите печката, така че да съедините шкафовете там, а да не се налага да "чупите" работния плот?
aniris - помощник
Антония написа:
Правилата за елегантен стил на обличане при дамите твърдят, че тоалетът трябва да е в два цвята, а с трети да се направят акцентите. Не виждам причина това да не се спазва и при обзавеждането :)

В случая имаш: тъмен корпус (дърво), сиво-гранитен плот (камък), червени вратички, бели вратички, алуминиеви елементи (метал), витринки (стъкло), друго розово-червено за стената, трето червеникаво за пода (керамика). Защо не намалиш разнообразието? Ако решиш да запазиш червеното за вратичките -- направи корпуса и плота едноцветни, махни белите елементи, а подсили алуминият например. Координирай стените и пода в по-ненатрапчиви разцветки, така че да не доминират над кухнята. Не е разумно да слагаш само ярки и агресивни цветове навсякъде. Съобрази и материалите, че не всичко върви заедно.

Иначе като разпределение изглежда правилно и сигурно ще е удобно да се шета в тази голяма кухня (благородна завист от моя страна, ние сме на една носна кърпа пространство :) ). Само един въпрос: не може ли леко да преместите печката, така че да съедините шкафовете там, а да не се налага да "чупите" работния плот?
Благодаря за съветите, ще направя корекцийки и ще кача нови снимки.
Антония - специалист
На мойта кухня й сменявах цветовете около 16 пъти преди да я поръчам :) Ограничени сме, защото пазарът в България е малък и вносителите не си дават труда да зареждат по-интересни и нестандартни материали и цветове, уви. Затова е трудничко да комбинираш всичко, все някакъв компромис се прави...
  • 1
  • 2

Тема "Помощ за цветовете..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: