• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
vsterev - специалист
Отново благодаря, още един въпрос обаче изникна - отворите за пантите на вратичките се разпробиват в цеха, след като сложа пантите на вратата, как да монтирам планките към страницата по скоро има ли пиниз за да не ги изкривя и от там врата да се криви или да се затваря на криво ?
shadowman - майстор
vsterev написа:
Отново благодаря, още един въпрос обаче изникна - отворите за пантите на вратичките се разпробиват в цеха, след като сложа пантите на вратата, как да монтирам планките към страницата по скоро има ли пиниз за да не ги изкривя и от там врата да се криви или да се затваря на криво ?
Аз съм с шаблон, инак и като на клипа трудно може да уцелиш центъра на винта (който е 37мм), а за 2мм после може да имаш проблем с реглажа.
vsterev - специалист
Понеже въпросите напират в мен - ето още един какви панти да избера за шкафовете - ясно е че ще са за закрит кант, но има на 105 градуса, на 110 градуса и на 95, освен това има с клипс и амортисьор или само с амортисьор.
Какво би ме посъветвал ?
Освен това можеш ли да ми кажеш за този шаблон за пантите - продават ли го някъде?
Днес поръчах вратри с акрилен бял гланцов лак.
shadowman - майстор
Каквито и врати да поръчваш, дали с кант или без кант крайния размер във височина и ширина трябва да е -3мм.
Пантите ги избери по цена или по марка, дали ще е 90 или 120 градуса няма голямо значение, тази с повечето градуса ще е малко по-скъпа и плюса е, че като застанеш срещу шкафа с отворена врата тя ще е по далеч от теб (в нас съм с клип топ на блум - 120 градуса). Като избираш пантата може да прецениш дали искаш да е с вграден амортисьор или се поставя допълнително, една панта с вграден амортисьор е от порядъка на 5-6 лв.
Шаблон за панти има в салекс и интериор-и, първите са представители на хетих а вторите на блум.
vsterev - специалист
shadowman - какво ти мнението за тези панти, струват 1,85 лв. http://www.rosi.bg/panta-rosi-3d-105-zk ... -3295.html
shadowman - майстор
Стават, но е китайка, ако искаш по-добро търси друго.
  • 1
  • 2

Тема "Изрязване на вратички за кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: