Мечтата на всяка домакиня
Здравейте, предварително правя уговорка че темата може и да не е за тук, но не можах да се ориентирам добре въпреки че отдавна чета по темите и ако се налага модератора да я мести където й е мястото.

С две думи реших да споделя:
Реших да приобщя балкона към кунята понеже беше доста мизерен и почти неиползваем (освен да пека пържоли на него). В крайна сметка говорих с майстори, приятели, разбирачи (а те много) и реших да започна. Въпреки това влязох доста неподготвен в това начинание и се наложи доста неща в движение да правя (по-долу прикрепям и снимки въпреки че са от мобилния все пак се разбира):

Ден 1: Сваляне на стария стъклопакет (винкел + стъкла) и изхвърляне, купуване, транспортиране и качване на итонг и теракол. Стъклата ги облепихме с хубаво тиксо, изчистихме криво ляво маджуна и сваляме като чупим отвън навътре (за целия ден долу падна едно стъкълце). Винкела го срязахме с малък флекс;

Ден 2: Зидане. Двете страници + фронталната стена. За зидането отидоха 68 итонга дебели 10 см, като дупката за прозореца бе 2.70/1.70;
(тук чакам да дойдат юнаците с новата дограма)

Ден 3: (след поставянето на дограмата): сваляне на балконската дограма (козия крак се оказа добър инструмент, който после преместих в колата за самотбрана), къртене на пистолета с перфоратор + изхвърляне на боклуците. По мое мнение изкъртенето бе около 1/2 тона разпределено в около 20 чувала. Късно вечерта на 4-5 курса с колата въпросните чували ги разпределям по кофите в съседните квартали.

Два дни пълен релакс че ми се бяха откачили ръчичките от този перфоратор (35 кг) и ме болеше всичко.

Ден 4 , 5, 6: Поставяне на профили, вътрешна изолация (минерална вата), гипсокартон, шпакловане, шкурене и чистене, прекарване на ток под гипсокартона.

Ден 7: Реших че коригирането на денивелацията (която бе на места около 7 см) със замазки е къртовска и аборигенска работа, която допълнително ще натежи на плочата и ще оскъпи проекта. Нарязвах на клиновидни 6-см профили за денивелация, захващането им с дюбелпирони за земяна, наредих между тях минерална вата (6 см) за изолация, покрих с ОСБ (наредих гредите на разстояние 50 см, но със сигурност е по-добре на по-малко ... примерно 30 см). Профилите ги изрязах със зеге.

Ден 9: Боядисване на новопостроеното :);

Ден 10: Поставяне на ламиниран паркет, клипсове, лайсни, закачване на спиратор и други довършителни работи, поставяне на лайсна между стария балкон и кухнята, закачане на луминстцентна лампа, ключове и контакти;

Ден 11: Мнооооооого голямо псуване и почистване и нареждане на домакинсите уреди:

Ден 12: Пиене на бира в новата кухня, псуване и забелязване на различни пропуски.

Цялата сметка предполагам ще запитате. :( Лоша работа. Бях предвидил 1500 лева но:
- гипсокартон + минерална вата + профили - 240.00 лева;
- дограма РЕХАУ (2.70/1.70) - 690.00 лева;
- итонг + теракол (70 итонга, 2 пакета теракол) - 228.00 лева;
- още малко профили за гипсокартона - 28.00 лева;
- ОСБ, ламинат (2 пакета), подложка, лайсни 3броя, греди 2 броя 6/6/200 (от 1 греда излизат 4 клина по 1 метър), лайсна 2.8м - 212 лева;
- контакти, ключове, кабели + въздуховод за аспиратора 28 лева;
- осветителни тела (4 луни + траф + 1 луминсцентна лампа) - 65.00 лева;
- труд (приятелски) 250.00 лева (без кафетата и бирата);
- други: дюбели за гипсокартон, дюбел пирони, шкурка, бъркалка, дискове за флекс, инструменти, землени чували, свредла, лента, фолио, пяна - 77.00 лева

ОБЩО: 1842.04 лева (не включвам ел уредите: аспиратор и сушилня)

За отвън отделно ще правя изолация на балкона + едната стая (нормален 2-стаен апартамент) около 700 кинта.

Ето и малко некачествени снимки:

Прикачен файл

remont01.jpg
remont01.jpg (26.16 KиБ) Видяна 8588 пъти

Прикачен файл

remont10.jpg
remont10.jpg (29.15 KиБ) Видяна 8588 пъти

Прикачен файл

remont14.jpg
remont14.jpg (20.94 KиБ) Видяна 8588 пъти

Прикачен файл

remont16.jpg
remont16.jpg (51.42 KиБ) Видяна 8588 пъти

Прикачен файл

remont10.jpg
remont10.jpg (29.15 KиБ) Видяна 8588 пъти
masterval - майстор
и ти се досвидяха 60 лева за камионче за боклука?
:x :x :x :x :x :x :x :x
Всичките ти хвалби нещо избледняват. По селата може и да минава тоя номер, но в града :? :? :? :? -
НЕ ТАКА
kristiqni - специалист
е АМА КАК В КОФИТЕ НА СЪСЕДИТЕ ХВЪРЛИ БОКЛУКА :sad:
А снимки на крайният резултат (на готовата кухня) няма ли да пуснеш :cool:
да, направих това което правят 90% от тези които къртят у тях и които минават всяка вечер покрай нас ... около 5 торби изхвърлих в няколко боклучийски кофи останалите в един контейнер на строеж който намерих наблизо.
totko - специалист
Колега, наистина вземи сложи малко снимки на крайния резултат.
Не знам от къде си, но в нашия малък град фирмата която изхвърля боклука няма опция да дойде,натовари и изхвърли строителните ни отпадъци на регламентирано сметище и за която услуга да си платим. Казват ни че трябва сами да си намерим начин да си изхвърлим отпадъците. И когато човек няма възможност да го направи, се принуждава да изхвърля отпадъците в контейнери или където му падне.
Колега, аз бих искал да те питам нещо за пода. Значи, правил си клиновидни дървени профили, между тях си сложил вата,а върху тях си заковал ОСБ плоскост. Описал си също така разходи за ламиниран паркет. Въпросите ми са следните:
1. Каква дебелина ОСБ плоскост си използвал?
2. Полагал ли си върху нея ламиниран паркет?
3. Какъв ти е бил пода преди това в кухнята и какъв е сега?
1. ОСБ мисля беше 11 мм. Клиновете с дюбел пирони за пода, а ОСБ-то с рапидки за клиновете. Мисля обаче че ОСБ-то трябва да е малко по-дебеличко, както и клиновете от долу да не са на по 50 см, колкото ги сложих, а по-начесто. Така се получи съвсем леко еластичен пода.;
2. Да, директно върху ОСБ-то подложката и ламината.
3. Преди беше мозайка с денивелация около 7 см (къртил съм съвсем малко мястото където беше балконската врата.

беше ми прецакан фотоапарата, а с мобилния както се вижда не стават. ще снимам и ще сложа тия дни.
ribnikolaevi - майстор
masterval написа:
и ти се досвидяха 60 лева за камионче за боклука?
:x :x :x :x :x :x :x :x
Всичките ти хвалби нещо избледняват. По селата може и да минава тоя номер, но в града :? :? :? :? -
НЕ ТАКА
Кажи кой взима 60 лева и за какво количество. На мен ще ми е нужен скоро.
elby - специалист
А за итонга-слагал ли си укрепващи железа през 20 см по балкона?И над 1м височина с нещо укрепва ли се итонга или направо се зида до горе?и на колко см се спира с итонга от горния балкон?

Тема "Кухня: приобщаване на балкон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: