• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Тани - модератор
И двамата забравихте грунда, за който споменах по-горе.Наистина има и мноого шлайфане, за да се получи добър резултат. При боядисването на горните вратички, грунда и шлайфането също са задължителни. Не е задължително, но е препоръчително и импрегнирането с изолатор за МДФ преди грундирането. Това ще предпази вратичките от раздуване, ако някъде се обели боята, а това става много бързо по ръбовете, първо защото там боята е най-тънко нанесена, и второ защото там се получава голямо усилие на малка площ. Не случайно боядисването на МДФ струва толкова много пари. Нанасят се поне 3-4 ръце, а понякога се стига до 7-8 и се шлайфа преди всяка от тях.
SoWhat - специалист
"Тани" Ви е отговорил на повечето въпроси.
А с лакирането /ако е при майстор с пистолет/ може и да излезе по-дебело от мембранния /фолиран/ МДФ. Даже и от Полиглос-а.
Supercoooooool - специалист
Да, отговорът беше повече от изчерпателен. Само да попитам има ли смисъл да вземам грундиран МДФ (като този - http://www.rosi.bg/grundiran-mdf---dvus ... -2840.html) или по-добре да се грундира натурален и да се грундира от майстора. Според вас кое излиза най-добър баланс цена/качество?
miliad - майстор
Прочетох темата-общо взето Тани дава точна информация, но пропуска някой моменти.Некантиран мдф няма да си личи само при много тъмни цветове: тъмен орех, венге, палисандър.
Моя съвет е да си вземеш готови врати на размер.
Има производители които предлагат фурнировани врати на които лицето и канта са кантирани от един лист и няма снадка ето ти пример: http://opus-44.com/products.html -виж последните два реда.
Трудно можеш да постигнеш фабричното качество, ако нямаш познанията и технологията.
ами много ми се иска да е фабрично или поне да е направено от фирма, която има история в правенето на такива неща, но фурнирът, който искам мисля че не го правят фабрично никъде. Става дума за дъб файнлайн (релефен на допир), който е потъмнен до тъмно кафяво, но преди венге гамата. Такова нещо не намерих никъде из нета, даже и във фирми като Модекс.

Ето как изглежда:

Изображение
Изображение

Ако може да препоръчате фирма, която може да ги изработи тези врати качествено ще съм благодарен. Едните ще са такъв фурнир, а другите бял мат боя (евентуално за тях може би ще намеря фирма да го направи, там е по-стандартно положението)
miliad - майстор
В линка които съм ти дал има врати с файнлайн фурнир, цвета си ги избираш допълнително. Мисля си, че прелагат и врати с боя.
Брей, тези имат доста вратички и поне на снимките изглеждат доста добре. Ще трябва видя дали могат да ми изпратят мостри, защото фирмата е във Варна, а аз съм в София :(. Някой да знае подобна фирма, но в София?
joroantonov - специалист
Не са точно там, а и цените са им :axe:
hakama - специалист
Какви са най-лесните варианти за кантоване на ПДЧ, не се търси изящество, даже на чекмеджетата се чудя за боя или лак - дали ще стане?
Имаме няколко читави лавици, окантихме ги с лента, с лепило на нея - със старата ютия - става екстра. Но вече нямам такива и не знам дали и колко ще струват в магазина :?

Имам някакви ПВЦ кантове, но трябва и лепило да търся, а то следва да се лепи на тераса.
  • 1
  • 2

Тема "Фурнирован МДФ и кантове?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: