• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
gudza - помощник
Здравейте и от мен.Оказа се че комшиите над мен са избили комина в кухнята за да си направят кухнята на огромна "спалния" ! Да обаче сега аз нямам комин и трябва да се пробива дупка в панела. Кухнята е вградена и когато е поръчана нямах представа че комина е избит над мене. естественно разбрах когато тръгнах да си монтирам абсорбатора който е и вграден във кухнята . Сега от тук някой да каже моля как да се пробие тази дупка ако знаете някой да прави също споделете .Знам че отвора нас аспиратора е Ф-100.Много благодарности на онези ,които ще ми помогнат и ме насочат как да си направя аспирацията да бачка :roll:
П.С. Дупката трябва да се направи в самата кухня , а Не на усвоен балкон за кухня!
EDI - майстор
Ами пробий тапата, с която са запушили комина и си пусни аспиратора, като на котлона сложиш да пържиш лук.Много бързо ще мъзстановят коминните тела. :lol: Това за тормоз.Иначе два начина - с боркорона на съответния диаметър или с диамантена шайба на флекса.
gudza - помощник
EDI написа:
Ами пробий тапата, с която са запушили комина и си пусни аспиратора, като на котлона сложиш да пържиш лук.Много бързо ще мъзстановят коминните тела. :lol: Това за тормоз.Иначе два начина - с боркорона на съответния диаметър или с диамантена шайба на флекса.
Нищо не ми стана ясно,но мерси все пак :?
vidrata - специален-специалист
Пробиването е лесно а стената която смяташ да пробиваш външна ли е ? :?
fire73 - специалист
нямат право да правят това!!!! можеш да си потърсиш правата ... от скоро има и нов закон за етажната собственост ... но след това не трябва да си говориш с комшиите цял живот - избора е твой :)
Файър ако комшиите си изсипват през балкона тигана с мазнината в която са пържили риба и ти осерат новата дограма кво ще правиш ?Ще мълчиш само да можеш да си говориш с тях "Цял живот".Не съм съгласен трябва човека да си търси правата.Или поне за тяхна сметка да накарат абсорбатора да изкарва въздуха на вън от помещението па каквото и да им струва.
rendo - специалист
Пробиване в стил направи си сам ........

За да не смъкнеш много от шпакловката хващаш и с макетен нож "прорязваш" шпакловката за да не стане така че като тръгнеш да къртиш да отлепи много ......

След това перфораторчето(или дрелката) и почваш дупчиш здраво по начертаната основа и после или с перфоратора или чук и секач и те така ....... :lol:

2 - особености на които трябва да се обърне внимание

в стената има арматура в такава малка дупка не е удобно да влезне флекс за това ще постъпиш по хамалцкия начин - късаш арматурата директно с перфоратора ..... :?

Обаче ако попаднеш на дебелата арматура разширяваш отвора до толкова че да може да влезне вътре флекс ........
:-D

След вече описаната манипулация
ВНИМАНИЕ - за да не те бие жена ти защото в противен случай ще влизат хлебарки уолътняваш добре със силикон и после замазваш около аспирацията с гипс - нищо че е зад шкафа .
Продават в магазините едно нещо приличащо на такралеж - слага се по улуците за да не се запушват - аз бих ти препоръчал да сложиш и такова защото може и мишле да дойде някой ден .... а повярвай ми трудно се вади плъх от аспиратор ...... :lol:

абе вуобще тея панели са като кутията на падндора не знаеш от къде какъв дзвер ще изкочи :)

успех
gudza - помощник
rendo написа:
Пробиване в стил направи си сам ........

За да не смъкнеш много от шпакловката хващаш и с макетен нож "прорязваш" шпакловката за да не стане така че като тръгнеш да къртиш да отлепи много ......

След това перфораторчето(или дрелката) и почваш дупчиш здраво по начертаната основа и после или с перфоратора или чук и секач и те така ....... :lol:

2 - особености на които трябва да се обърне внимание

в стената има арматура в такава малка дупка не е удобно да влезне флекс за това ще постъпиш по хамалцкия начин - късаш арматурата директно с перфоратора ..... :?

Обаче ако попаднеш на дебелата арматура разширяваш отвора до толкова че да може да влезне вътре флекс ........
:-D

След вече описаната манипулация
ВНИМАНИЕ - за да не те бие жена ти защото в противен случай ще влизат хлебарки уолътняваш добре със силикон и после замазваш около аспирацията с гипс - нищо че е зад шкафа .
Продават в магазините едно нещо приличащо на такралеж - слага се по улуците за да не се запушват - аз бих ти препоръчал да сложиш и такова защото може и мишле да дойде някой ден .... а повярвай ми трудно се вади плъх от аспиратор ...... :lol:

абе вуобще тея панели са като кутията на падндора не знаеш от къде какъв дзвер ще изкочи :)

Да прав си дзверове колкото си искаш по входа, така значи стената е външна.дупката трябва да е малко над кухненските шкафове защото тия го пробиха и отгоре отвор на шкафа демек трябва да излиза отгоре а не зад шкафа. Дайте някой насам да го направи това чудо да изкара некой лев, а пък и аз да си готва като бял човек.

успех
gudza - помощник
Да прав си дзверове колкото си искаш по входа, така значи стената е външна.дупката трябва да е малко над кухненските шкафове защото тия го пробиха и отгоре отвор на шкафа демек трябва да излиза отгоре а не зад шкафа. Дайте някой насам да го направи това чудо да изкара некой лев, а пък и аз да си готва като бял човек.
А къде да дойдем че май-никъде не пише от къде си :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Дупка в панел за аспиратор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: