• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
[quote="Илиян Илиев"]Мойта жена пък не иска съдомиялна. Предпочита да си мие на ръка. :shock:[/qu
Вервай ми ,мойта също бая години твърдеше същото :lol: :!: Сега обаче/след като едва се нави да си вземем/,признава че е голямо удобство :-D А и мие по-добре отколкото се получава като ги миеш на ръка :shock: :lol:
Master_Kenobi - V.I.P.
soraka написа:
...Разликата е в това,че когато отпред пише AEG.... е по-висшия клас който би трябвало да е made in Germany,...
Тц. Изобщо не разчитай на това. Впрос на търговски марки. Електролукс по рождение е шведска и отдавна е купена от AEG. Тоест, на практика съществува само марката. И се правят извън ЕС и двете. В което няма лошо...
И двете търговски марки са добри. Имат и прилично сервизно обслужване у нас.
Но лидерите в бранша са SIEMENS - BOSH. Личи им и по цените. Но си заслужават. Може да разбереш разликата само ако си ползвал тяхна и друга съдомиялка... Няма как да го обясня накратко.
Master_Kenobi написа:
soraka написа:
...Разликата е в това,че когато отпред пише AEG.... е по-висшия клас който би трябвало да е made in Germany,...
Тц. Изобщо не разчитай на това. Впрос на търговски марки. Електролукс по рождение е шведска и отдавна е купена от AEG. Тоест, на практика съществува само марката. И се правят извън ЕС и двете. В което няма лошо...
И двете търговски марки са добри. Имат и прилично сервизно обслужване у нас.
Но лидерите в бранша са SIEMENS - BOSH. Личи им и по цените. Но си заслужават. Може да разбереш разликата само ако си ползвал тяхна и друга съдомиялка... Няма как да го обясня накратко.
Абсолютно съм съгласен за SIEMENS,и за BOSH донякъде.А за това по-горе....,то е проверено/имам познати и в Техномаркет и в Технополис/.Друг е въпросът че винаги може да видиш и такива,произведени в Турция да речем.Тогава качеството със сигурност е занижено,независимо че пише AEG примерно.Но не съм съгласен,че няма такива ,които се правят в Германия.Намират се все още,макар и по-трудно и не навсякъде!!!А друг въпрос е и че аз съм малко-пристрастен към AEG :roll: :-D :-D :-D
8180 - майстор
Master_Kenobi написа:
soraka написа:
Няма лошо, но по-скоро обратното (за протокола), ако има значение в днешния "глобален" свят:
http://www.electrolux.com/node297.aspx
http://aeg.com/node357.asp
Имам хладилник/фризер AEG/Electrolux и фризер - само Electrolux. Последните се водят държатели на патента за старите хладилници.
Кое къде се произвежда вече е трудно да се изясни, но марките, вероятно имат значение все още. Допускам Китайците + Метро, Практикер, Ейнхел и др. продават това (пак Китайско), което не отговаря на "фирмения" контрол със "собствени" марки.
  • 1
  • 2

Тема "Избор на съдомиялна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: