• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
vidrata - специален-специалист
Еййййййййййй с тея пусти шкафове и итонга.

Мойте вече 3-та година са хванати само горе със обикновени дюбел-пирони 6х80 и не са мръднали.

Бе не съм инженер ама мисля че там възникват напрежения на срязване , а не на измъкване.
Само едно не ми стана ясно - какъв е гърба на шкафовете ( фазер или каквито и стените )
shadowman - майстор
Аз съм с фазер, прави се нут в страницата, мушка се фазера и се закачат на стената посредством окачвачи който се монтират в гoрните ъгли, а на стената се хваща с дюбели метална шина пригодена за окачвача (нещо като кука с регулиране).
Последна промяна от shadowman на нед мар 15, 2009 6:30 pm, променено общо 1 път.
Харалампи - специалист
vidrata написа:
Еййййййййййй с тея пусти шкафове и итонга.

Мойте вече 3-та година са хванати само горе със обикновени дюбел-пирони 6х80 и не са мръднали.

Бе не съм инженер ама мисля че там възникват напрежения на срязване , а не на измъкване.
Така е, ама ако е хванато само горе. Ако се хване и долу, се появяват точки около които ще се получи въртящ момент. При това положение горните започват да работят на опън. Гадничко а, мислиш си че става по-здраво пък то точно обратно.
vidrata - специален-специалист
Абе морски не съм казал ,че трябва да се закрепват и долу.А и не съм виждал кухненски шкафчета да имат места за закрепване в долната част.Това че народа не знае и все гледа да се подсигури не означава,че закрепените само в горния край шкафчета ще паднат.Пък и ако направиш отворите за дюбелите с лек наклон (сещайте се на къде) ще паднат никога.Успех на всички самомайстори :lol: :lol: :lol: :lol: (баси думата)
detelin - специалист
ако са до тавана за тавана с метални диубели и за стената и споко можеш да слагаш слон в тях :)
shadowman - майстор
vidrata написа:
Абе морски не съм казал ,че трябва да се закрепват и долу.А и не съм виждал кухненски шкафчета да имат места за закрепване в долната част.Това че народа не знае и все гледа да се подсигури не означава,че закрепените само в горния край шкафчета ще паднат.Пък и ако направиш отворите за дюбелите с лек наклон (сещайте се на къде) ще паднат никога.Успех на всички самомайстори :lol: :lol: :lol: :lol: (баси думата)
Повярвай ми има такива които се захващат и долу, но ги прави човек (демек той е решил така). Триъгълните ламаринени окачвачи могат да се монтират навсякъде.
ЗНАЧИ всичко е ясно
пробиваш дупка, слагаш отворен дюбел, наливаш или впръскваш подходящо лепило вътре, завинтваш подходящата видия и другото го знаешо

подробно обяснено го има в някои от предаванията на " Мисия - моят дом "

влез им в сайта и с търсачката ще го откриеш - описано и показано точно за дюбели в итонг

ако и това не е достатъчно ще намеря някой линк и ще ти го изпратя

Поздрави!
Spokoiniq - майстор
Ебати златния шкаф дето ше го закача с химически дюбел за 40 кинта флакона, дето като го отвори, използва 5-10% от него и другото от седене ше стане на кокал.Дайте акъл и с позлатени дюбели, че да не ръждясват, че нали газобетона обичал водата :lol:
Метален или пластмасов дюбел за газобетон(аз залагам главата си за металния), планка от тавана или шпилка през стената-това са ти четирите смислени и нескъпи варианта.Айде стига сме писали, той човека досега жената тряя да го е утрепала с някоя чиния ако не го е закачил пустия шкаф :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Как се захващат горни кухненски шкафове за YTONG?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: