• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Мечтата на всяка домакиня
ribnikolaevi - майстор
Моята жена смята че е по-удобно фурната да е по-високо, в така наречените "колони". В конкретния случай е трудно да вместиш такава колона, но все пак помисли.
Fortune - специалист
$64EN написа:
малко уточнения , че ви заблудих . извинявайте 8-[
фурната си я ползваме и сега и е голяма 90 см - 4 газови и 2 ел. котлона , и за това е на края на плота . кумина се пада над мивката , но понеже ще трябва и В&К-то да се зима от др. стая , прецених , че е по-добре то да е с приоритет пред вентилацията , която ще вкарам в окачен таван над шкафовете
От проекта предполагам, че абсорбатора ще е за вграждане, а те обикновено изискват 60 см шкаф. При положение, че твоите котлони са 90 см, то може би трябва да провериш какви са възможностите за по-голям и съответно да предвидиш размера на шкафа.
niki_sap - специалист
Не ти препоръчвам да си вкарваш мокрите чинии в шкаф - ако това е идеята. Убедил съм се, че е необходимо да има сушилник на плота, удобно до мивката, защото винаги има по 1-2 чаши или вилици, които само изплакваш, а не слагаш в миялната. Моята кухня излгежда 1 към 1 като тази, която си показал с едно изключение - мивката е също на левия плот, но по-вдясно до ъгъла. В самия ъгъл съм сложил микровълновата, а върху нея е просто е стъпил цедилник.

От чертежа не се разбира какво има отляво и отдясно след краищата на кухнята. Преподолагам там някъде ще е хладилника. Ако имаш възможност, защо не сложиш най-вляво хладилника, до него печката и в ъгъла мивката, мияланта на десния плот и отстаналото между тях шкафчета. И наистина спазвай някаква симетрия между долните и горните вратички.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ribnikolaevi написа:
Моята жена смята че е по-удобно фурната да е по-високо, в така наречените "колони". В конкретния случай е трудно да вместиш такава колона, но все пак помисли.
Защо е по-удобно?
$64EN - специалист
ribnikolaevi написа:
със сигурност е по-удобни , но това ни е сегашната и бъдеща печка и няма как да стане по друг начин

Изображение

От проекта предполагам, че абсорбатора ще е за вграждане, а те обикновено изискват 60 см шкаф. При положение, че твоите котлони са 90 см, то може би трябва да провериш какви са възможностите за по-голям и съответно да предвидиш размера на шкафа.
за вграждане ще е да и има 90 сантиметрови сега проверих :)

общо взето тази печка доста обърква ситуацията , но при положение че си я имаме от доста време и не е мръдала , за какво да я сменяме? само дръжките и се счупиха , но ги тунинговах :-D
Не ти препоръчвам да си вкарваш мокрите чинии в шкаф - ако това е идеята. Убедил съм се, че е необходимо да има сушилник на плота, удобно до мивката, защото винаги има по 1-2 чаши или вилици, които само изплакваш, а не слагаш в миялната. Моята кухня излгежда 1 към 1 като тази, която си показал с едно изключение - мивката е също на левия плот, но по-вдясно до ъгъла. В самия ъгъл съм сложил микровълновата, а върху нея е просто е стъпил цедилник.

От чертежа не се разбира какво има отляво и отдясно след краищата на кухнята. Преподолагам там някъде ще е хладилника. Ако имаш възможност, защо не сложиш най-вляво хладилника, до него печката и в ъгъла мивката, мияланта на десния плот и отстаналото между тях шкафчета. И наистина спазвай някаква симетрия между долните и горните вратички.
това е идеята да - сушилника да е в шкафа над мивката , точно защото винаги има дреболии , които не са за миялната
хладилника го мислех точно от ляво , но плота става много малък ,и за това решихме да не е до плота , зада има повече работно пространство

ето няколко снимки от проекта за още малко яснота - обаче това не е окончателния вид :!: има промени , които не са коригирани .
хладилника ще е м/у ТВ-то вратата :sad: няма място къде да е иначе . голяма теснотия е навсякъде

ИзображениеИзображениеИзображение

n_a написа:
Защо е по-удобно?
предполагам защото не трябва да се навеждаш и да гледаш кога е готова манджата
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Питай я, че ми е любопитно, какво не вземем предвид. На мен ми е неудобно да вадя тавата от високо. Инак нищо не ми пречи да се наведа.
Сега имам да обзаведа една кухня и събирам всякакви доводи За и Против. :)
$64EN - специалист
ще разпитам моя приятел , дето се занимава с това да видиме и той какво ще каже
silllveto - Майсторица
Бе и аз си мислех, че по-височко фурната е по-удобно, да не се навеждаш, че кръстчето... Но са като Н_а повдигна въпроса - дали като ми е на нивото на корема например, като се пресегна да извадя тава да взема да си парна бюста или нещо друго :wink:
$64EN, мноо манияшка печка :thumbs:
$64EN - специалист
silllveto написа:
... дали като ми е на нивото на корема например, като се пресегна да извадя тава да взема да си парна бюста или нещо друго :wink:
не е изключено . или пък да се изпусне тавата от по-високо примерно :?
silllveto написа:
$64EN, мноо манияшка печка :thumbs:
мерси :) на повече от 10 години е , ама как да я смениме перфектна си е :) ( като изключиме дръжките , ама за нови в магазина искаха по 100-тина лева за едната и извиках неволята да я оправи :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
silllveto, баш такива неща имам предвид за високата фурна. Кухня се реди вертикално, когато не достига място.
$64EN, по принцип домакинята трудно свиква с нова фурна, та работеща печка не се сменя. Никога!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "проект на новата ни кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: