Мечтата на всяка домакиня
PPP - специалист
panalov написа:
PPP написа:
Какъв е този силиконов импрегнант?
Ето това http://www.boro-bg.com/articledetails.php?ArticleID=39
От описанието не разбрах върху готовата фуга ли се нанася или се използва вместо фуга?
panalov - специалист
Нанася се върху готова фуга с четка ,като се внимава да не се улива върху плочките.Ако се улее се забърсва с парцал веднага ,че като изсъхне оставя петна по плочките.

http://www.boro-bg.com/downloads/downlo ... gafiks.pdf
dito - специалист
В банята използвах импрегнанта на Теразид, след като се нанесе изобщо не си личи. Изглежда има полза от него, защото при мокрене фугите си променят цвета доста бавно. Предполагам, че не трябва изобщо да си го променят след като са запечатани, но и това е нещо :-D

Относно нанасянето - аз го направих с голяма четка за рисуване - така се цапат по-малко пло4ките, отколкото с бояджийска, пък била тя и финна. Освен това веднага минавах с чисто парцалче накъсано на ивици, защото наистина си личи срещу светлината. По-добре пробвай на малко и скрито място, но само след като фугата е добре изсъхнала!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Стига бе! Наистина ли ви е приключение с малка четчица за рисуване да минете няколко милиметра фуга!
dito - специалист
Приключение :lol: свежар. Ако го работиш на чуждо, може и с баданарката. Само че правих своята баня и искам да стане добре - тоест да не си личи омазаното със силикон, което неминуемо би останало след някой спец като теб, ако ми прави банята (поне ако съдя по поста ти). Без да се заяждам на лична основа - просто ми е пределно ясна разликата между това, което човек прави за себе си и това, което ти прави някой, колкото да си изкара надника.
Не зная дали другите силикони са толкова редки, но специално на Теразид е с консистенция на вода и протича на всяка хоризонтална фуга. Без значение с каква четка - просто с някои малко повече, така че парцалчето и старанието са задължителни (освен ако не си на обект - там от значение е само бързината :-D ).
Последна промяна от dito на чет юли 16, 2009 6:53 pm, променено общо 2 пъти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ще те разочаровам ли, ако ти кажа, че не съм ни майстор, ни строител изобщо?
Наистина ме учуди, То не бе само ти, ами и още преди теб. Нали можете да пишете на ръка? Същите умения, същото внимание се иска и за линия с четчица.
Нооо все пак, явно! хората верно са много различни.
dito - специалист
Хм, наистина ме учуди. Оттеглям тази част от мнението си :)
Но иначе продължавам да твърдя, че хоризонталните фуги не могат да се минат без да протече - това не е латекс или блажна боя, а течност с консистенция на вода. Тук не опира до сръчност - все пак няколко лета като студент съм припечелвал по някой лев по строежите и не е като да не съм хващал четка :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ми ето го разковничето. Няма нищо общо със строежите, баданарките и тн яки мъжки забавление. Това си е фина (и пипкава) работа. Иска си друг подход.
Топи се само връхчето на четката, с въртеливо движение се "изцежда", потупва се 1-2 пъти в ръба на съдинката ииии вече по нея има достатъчно и не повече течност....
И всичкото това тъпчене, всичките тея стойки, са за едно накъсано на 2 на 3 мацване. Към сантиметър. И отново.
Та мен ме учуди как би хрумнало някому, да го прави това с четка за стени или черчевета....
Има помощни действия като облепяне с тиксо на долна хоризонтална, тампон памучен в другата лява ръка, подходящо косо осветление...
dito - специалист
Някой, който очевидно не го е правил преди, пита как да си изчисти фугите, а после и импрегнира. Впоследствие се оказва, че е дама и естествено се очаква да се справя по-добре в други сфери, а не в строителството. Опитвам да я предпазя от това на финала да си оплеска готовите плочки със силикон, само защото и изглежда прозрачен и лесен за чистене.
Явно си пич, кефи ме, че имаш чувство за хумор, но все пак идеята на форума е най-вече да споделим опит. А в случаите, когато не си правил нещо (очевидно в случая не си) е хубаво да не подвеждаш хората, защото дори и най-простите неща имат тънкости, които е добре да не разбереш от собствен опит и твърде късно ;)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Уф, уф и УФ!
Задълбаваш в моята личност и нейните особености. За мен е естествено да не пиша неща не от личен опит. Много рядко пиша "чух" и "мисля, че".
Та да, импрегнирах фуги. Със силиконов импрегнант. Скоро ще ми се наложи и с епоксиден да го правя.
Ако е жена, ще и дойде по отръки от на теб. Това си е "женска" работа, явно.

Тема "Сваляне на фуги" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: