Мечтата на всяка домакиня
Master_Kenobi - V.I.P.
Ако онова, там в ляво е хладилник... Сори, изобщо не прилича на такова на картинката...
За хладилника си помислих, че е на срещуположната стена, която не е показана.
Но ако трябва да се набута и хладилник в това пространство, компромисите стават доста:
- нестандартна (разбирай проблемна) пералня, която не е ясно дали изобщо ще влезе там;
- съседство на печка и мивка;
- липса на работни плотове...
Излиза така, сякаш самоцелно всичко е разположено в това прастранство и няма удобства в него за домакинята/домакина.

Трябва да се направи някакъв компромис заради малкото пространство. И този компромис е или хладилника или пералнята да е извън кухнята.
Но ние не знаем, какво е помешението, с което граничи тази кухня. (Там, където стои фотографа, като е правил снимките.) Може да не е неприемливо някъде наблизо в него да е хладилника.
silllveto - Майсторица
Стана ми интересно, защото и аз трябва да вместя куня на 230см., където са ВиК-то и отдушника. Но не съм предвидила миялна и мога да използвам и други стени.
Планът, който сте съставили много ми харесва, но не съм сигурна, доколко е практичен. Хубаво е пералната, миялната и мивката да са заедно, заради водата. Аз се сещам за няколко варианта за решение на подредбата:

1. Хладилник+пералня+миялна+мивка(шкаф от 50см. нагоре). Тогава изнасяш печката на остров.
Изображение

2. "Вадиш" хладилника и на негово място слагаш печката.

3. Отказвате се от миална :-D

4. Пералнята отива в коридора. При мен е така на втория етаж, където са спалните, нали все пак дрехите са там :)

5. Правите Г-образна гухня. Примерно нещо подобно:

Изображение

Сигурна съм, че предложенията не те удовлетворяват и за това е по-добре да дадеш размерите на помещението, а още по-добре и разположението на жилището. Така ще се видят възможностиге за изкарване на пералнята в друго помещение. В банята да се види къде е вратата... И така :)
cerrone - специалист
Благодаря на всички за конструктивните предложения. Съжалявам, ако съм подвел някой с моята схема – нали аз си я правих и в моята глава всичко ми е ясно...
Извинявам се, че не пуснах схема на апартамента. Сега съм на работа – така, че утре най-рано. Най-общо това е 45 квадрата чиста площ (или по-малко беше... :? )– стая, спалня и баня. Стаята е тясна, дълга с кухня в единия край. Master_Kenobi „Там, където стои фотографа, като е правил снимките” е средата на стаята, откъдето ще почва така наречената дневна. Някъде в средата, малко вляво или дясно ще е масата за хранене. Единствения вход към стаята е този до плота. Входна, тоалетна, спална врата – всички са след плота.

Апартаментът е първи етаж. Тръбите са всъщност две – дебелата на отдушника почва от моя апартамент (горе, вижда се само извитото „Г”). Тънката за канала върви зад дебелата за отдушника по стената. От ъгъла на снимане се създава впечетление, че е една. В момента живеем в чужбина и апартамента го взехме полу-дистанционно и нямаше как да префасонираме тръбите. Ще се оправяме с последствията – пак е добре,че видяхме какво има преди да сложат картона.
Все си мисля, че едно сваляне на картона и префасониране на ВиК и колона е изпълнимо - Как мислите? И изобщо няма ли друг начин да покрия тази тъпа тръба? А, сега се сетих - не и знам диаметъра и не знам на какво отстояние от стената са гипсокартонените плоскости, но тя като си върви така до стената не се ли пада припокрита почти от тях? Все пак зад картона има ВиК тръби.

Засега няма купено нищо – всичко е в процес на планиране. Най-рано ще се прави след 5-6 месеца.

Така разположения плот с пералнята има отстой около 20 см до рамката на вратата (тухла четворка) – така, че има място за донагаждане малко надясно към рамката. Затова и обмислям възможно най-лошият вариант с най-плитка пералня – та да мога да изместя всичко по-лесно. При всички случаи, дори и да няма там пералня, този плот е добре да го има за да създаде физическо разделяне на антре и стая.

Някои отговори на въпросите ви:
- На първата снимка е снимано едно и също – на тухли и на картон
- Shadowman – котлоните ще са двойка. Съпругата ми не иска повече и без това;
- Това в дясно е наистина шкаф с хладилник. Няма място да се сложи из стаята – ще пречи;
- Master_Kenobi Ще опитам да направя проекта ти и ще го пост-на тук;
- Липсата на достатъчно място мислехме да компенсираме с отделен модул с дълбочина не повече от 40 см, разположен на стената вляво, откъм хладилника. Нещо от сорта на http://www.thefurniture.com/store/image ... 00-002.jpg Мечтата на жена ми - мобилен, за всякакви ситуации. Бръм - насам като екстра работен плот; бръм -натам като помощна масичка.
- Ако се прави компромис, ще е с пералнята (в банята);
- Котлоните (2-ка) при вариант 2 може да се разположат „една идея” по-вдясно, към колоната, оставяйки плота м/у Ладилник и миФка като работен. Така и аспиратора ще е близо до комина.
- Iveliks - за отварянето на вратата на фурната и аз се сетих – все си мисля, че ако се постави уширителна плоскост (не знам как да я опиша) с ширина до 2 см от дясната страна по лицето на шкафа на печката това ще компенсира стърчането на вратите на шкафа.

Благодаря още веднъж на всички. Утре ще пост-на и схема на апартамента.
cerrone - специалист
А ето и ъпдейта от днес.
Направих схема на апртамента. Както всяко ново строителство, така и този няма една правилна по форма стая. Дневната е 2,46 от единия край и 3,20 от другата - не питайте.
Все пак се постарах да сложа всички налични размери в кухненската част
Последна промяна от cerrone на чет ное 05, 2009 10:02 pm, променено общо 4 пъти.
Master_Kenobi - V.I.P.
Само аз ли не виждам ъпдейта?! :?
Качи го тук.
cerrone - специалист
Здравейте отново.
За мое съжаление имам проблеми с ъплоудване на снимки директно в БГ форуми като цяло. Вчера опитвах напразно.

Надявам се, че този път прикрепената снимка може да се отвори.

Изображение
Последна промяна от cerrone на пет ное 06, 2009 1:41 am, променено общо 1 път.
Master_Kenobi - V.I.P.
Офф... Писах доста, но при публикуването сайта се бъгна! :evil:
Накратко:
- Размери 275 - 220 (въпреки дебелината на стената) кой е по-верен по средата.
- Хладилник - в хола, при ъгъла със стаята, може и с лице към кухнята.
- Защо пералнята да е 35 см., като имаш още 20?!
- Прохода към кухнята е много, ако е 1 м., 70-80 см. стигат.

Не е толкова зле положението, ще го измислим. :)
cerrone - специалист
Master_Kenobi написа:
- Размери 275 - 220 (въпреки дебелината на стената) кой е по-верен по средата.
И двата са вярни, но от моето чертане не се вижда това :roll:
2,75 е от ъгъла до прозореца на стаята, а стената на антрето откъм банята е 2,20.
По средата, където може би ще има плот е реално 2,10, заради една чупка.

По тая дългата 2,75 първоначално си мислехме да пуснем Г-то на кухнята, но решихме, че много ще затвори стаята , а и ще е по- подходящо да бъде използвано мястото за маса за хранене и помощен нисък модул. Затова и решихме да видим първо как ще се подредят нещата ако са разположени само на едната стена+малка физическа преграда от сорта на плот.
Master_Kenobi - V.I.P.
Даваш в кухнята размер 246 см. от чупката до стената, а на Kitchen Versions_resize.jpg този размер е сумарно 225 см. Кое е вярното? :?
mim - специалист
гледайки схемата си мисля, че кухнята спокойно може да вземе още 1.5м от стената в ляво и тогава ще се сложи и нормална пералня
а това към входната врата може да дойде шкаф за обувки обърнат с гърба към кухнята или подходящ скрин, който да върши и ролята на шкаф за обувки

Тема "Моят проект за кухня - Борба за всеки милиметър!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: