Мечтата на всяка домакиня
todor_tsanov - специалист
[quote]Материалите които по много груба сметка влизат в кухнята са към 10 квадратни метра
само лицевата част на кухнята ти е 5.5 м2 а като гледам колко рафтове има и чекмеджета в кухнята ще влезат 4-5 плочи голями

ако имаш желание да си сметнеш по-точно колко ще ти срува кухнята използваи този фаил
mikeangel - специалист
не искам да споря с по-опитни от мене в конструирането на кухни. Ако са 15кв.м, ок. Пак, материалът е над 30кв.м, т.е. стига за 2 такива кухни...

НО, готов съм да споря, че няма начин цената на продуктът кухня да бъде еднаква ако цената на вложените материали (без обков) е нула, или ако трябва да се купуват. Единственият смилъл е ако дърводелецът иска да спечели от материалите, а не само от вложеният труд, което няма лошо, но пак, печалбата от материали не трябва да надвишава цената на самите материали. Ако някой иска да му го напиша с уравнение, няма проблеми :lol:

Коментарът на todor_tsanov само потвърждава тезата, че си заслужава още повече пре-използването на материали...

благодаря за конструктивните коментари.
G.M. - напреднал
Качи едно уравнение на стената и му се радвай!
Последна промяна от G.M. на пет дек 04, 2009 9:12 am, променено общо 1 път.
mikeangel - специалист
Към G.M.:
Драги ми смехурко, разбирам желанието на много хора да си чешат пръстите и да се занимават с несвойствени за тях занимания като мислене и разсъждаване, но да наричате непознат крадец е не само невъзпитано, но и прекалено грубо. Вдигнете си гащите и погледнете вътре, както казват старите хоре отговора на въпроса "кой ми сра в гащите" е риторичен.

Материалът е от моят офис, след ремонт на стените преди година бракувахме старата облицовка от ПДЧ фурнир и поради вярването ми в дейности като преизползване и рециклиране, запазих материалът за проект като този.

Моля администраторите на форума да се намесят: темата тръгва в безсмислена насока.
bogomilZ - специалист
mikeangel написа:
не искам да споря с по-опитни от мене в конструирането на кухни. Ако са 15кв.м, ок. Пак, материалът е над 30кв.м, т.е. стига за 2 такива кухни...

НО, готов съм да споря, че няма начин цената на продуктът кухня да бъде еднаква ако цената на вложените материали (без обков) е нула, или ако трябва да се купуват. Единственият смилъл е ако дърводелецът иска да спечели от материалите, а не само от вложеният труд, което няма лошо, но пак, печалбата от материали не трябва да надвишава цената на самите материали. Ако някой иска да му го напиша с уравнение, няма проблеми :lol:

Коментарът на todor_tsanov само потвърждава тезата, че си заслужава още повече пре-използването на материали...

благодаря за конструктивните коментари.
в крайна сметка ти сам ще решиш как да постъпиш но ние се опитваме да ти обясним, че проблема не е в аритметиката на стойността на материала, а в аритметиката на разкроя - това че имаш 30 кв метра материал не значи нищо
ако имаш детайл с широчина 32 см от плоча 50 см ще го разкроиш но ще ти остане 18 см
ако ти трябва детайл 55 см (например страниците на долните шкафове) а твоя материал е с широчина 50 см няма решение на въпроса
трябва да се съобразява и посоката на фладера ако материала е с такъв
следващия проблем- ако материала ти е произведен отдавна в момента едвали се предлага този вид в складовете - ще да правиш компромис с дизайна
нали в крайна сметка се опитваш да напавиш качествено кухненско обзавеждане, а не рафтове за мазето за буркани или за гаража
темата беше за идей и съвети - моя съвет е - дизайн за цвветове и материали , голяма плоча - оптимален разкрой - резултатът ще е красива кухня - твоя материал все ще му намериш приложение
Sigi - специалист
Има и друго. Как е стопанисван съответният материал. Дали не е изметнат или издут от влага.
Също така, цената на разкроя е различна. Разкрой на цяла плоча е, примерно, 25 лв. Но когато се реже на парче цената е 3 лв. на сряз. Поне в склада, в който ние режем. Което значи, два сряза на детайл = 6 лв. И т.н.
sasooooooooo - "специалист"
3лв. на срез си е доста! За моите ми взимаха по 0,80лв на детайл! Така или иначе само разубеждавате човека, но преди години баща ми от един вграден гардероб направи кухненски бокс и нямаше проблеми.
Sigi - специалист
До преди месец беше по левче среза.
В никакъв случай не го разубеждавам. Ние на децата шкафовете в стаята ги направихме от фири. Само видимите части бяха от еднакво ПДЧ. Всичко вътре - тавани, рафтове, дъна, го правихме от каквото имахме. :)
shadowman - майстор
Тия 3 лева са май само за качване на листа или така нареченото окрайчване, после всичко в зависимост от ценоразписа. Аз също правя разкрой на колеги, ползвам съм фирми за разкрой и не съм доволен от тяхната работа (понякога не съм доволен и от моята ама има и други причини освен мерака да свършиш една работа както трябв).

Инак човека който иска да направи от нищо нещо да се замисли над мненията как е пазен материала, дали е изкривен, дали се е надул някъде. Аз скоро правих на един приятел гардеробна със стари детайли от секция. Имаше проблем най-вече в кантирането щото материала бе надут на места и фрезите за обрязване на канта закачаха и материала което ги изхабява. Аз лично не бих отказал да свърша работата, ама ми е далече.
Sigi - специалист
Трите лева са на срез, когато искам да ми изрежат само един детайл.
Примерно имам парче 600 / 600 и искам да ми резнат от него детайл 560/ 450. Таксуват ми 2 среза по З лв. = 6 лв.

Тема "Отново кухня: моля за контакт дърводелец + идеи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: