Мечтата на всяка домакиня
solo5 - майстор
можел е да направи и 2 реда плочки, но така е решил :roll:
Fortune - специалист
ana-mari написа:
Помогнете ми каква да е подовата настилка в кухнята.В момента е мозайка и отгоре балатум.Ще правя основен ремонт и се чудя кое е най добро за кухня-теракот,ламиниран паркет,гранитогрес,балатум или нещо друго?
Таркет винилови настилки - може едноцветни или фигури от няколко цвята, има и като плочи с дървесна шарка - лепи се с пластмасов пълнител с цвета на настилката или контрастен.
По-топъл от теракота, по-здрав, по-лесен за поддръжка, не се хлъзга, по-скъп от средния клас теракот, вариант.
Виждала съм баня изпълнена с такава настилка.
http://www.plana-engineering.bg/index.p ... &prodid=25

http://www.plana-engineering.bg/index.p ... &prodid=16

Домко предлагат и много интересен винил на Таркет на метър като балатум :

http://www.e-domko.bg/products/127-pvc- ... tilka.html
torbalan - Дървен философ
може и естествен камък....

в мездра видях много готин травертин :)
niki_sap - специалист
То цялата тема е малко като кажете каква риза да си купя - бяла, сива, червена или кафява. Правиш каквото ти харесва и каквото можеш да си позволиш. Ако искаш травертин е едно, ако искаш ламинат съвсем друго. Естествено плочките се преподолага, че ще държат повече на влага, но ти пък може да искаш външен вид на дърво и да предпочетеш ламинат....
Травертина е много красив вариант, но имай предвид, че ще вдигне нивото на пода поне с 2 -3 см. защото плочите са дебели. Отделно травертина е камък с много фуги и дупки, които трябва да се запълват с фугираща смес. Но пък става страшно красиво. Въпроса е колко пари си приготвил - 8-12 лв. за квадрат като за ламинат или 60-80 лв. като за травертин или гранит.
В къщи съм с полиран гранитогрес и също се получи много добре - отново зависи каква цена си готов да платиш, как искаш да ти се върже с коридора и другите стаи, какъв стил искаш да ти е кухнята и т.н и т.н.
последно да си кажа решението ,май ще бъде с гранитогрес,дано не сгреша!!! :-D
solo5 - майстор
гранитогрес е добро решение
само не вземай полиран, ако не можеш да правиш шпагат :lol:
Реших ще бъде гранитогрес.
Сега имам друг проблем отсрани да има ли цокъл от плочки или перваз.Апартаментът ни е старо строителство и имаше цокъл от мозайка.Махнахме я.Един майстор ни каза че вече не се правели такива цокли а се слагали первази.
Моля споделете мнение.Като гледам снимки на готови кухни не се вижда а и никой не е снимал гола стена за да видя как е направено!!!
ArturDent - Почти Безобиден
Ние сме с ламинат, от 7-8 години. Разливали сме, жената мие с онова Блу-алабала, няма надигнато или фуги. Имаме и миялна машина там.
За сега няма проблем.
И ламината държи, но да не го оставяш да се накисне няколко часа. Ако след като разлееш, го избършеш в рамките на 10-15 минути, няма проблем.
А ... ламината е лепен, не е от клик системите, защото тогава струваше една камара пари.
panalov - специалист
ana-mari решението е твое дали да бъде цокъл от плочки или перваз за ламиниран паркет.
По мое мнение перваза си е за ламиниран паркет , а цокъла от плочни за плочки.
След мен някой може да се включи с мнение противно на моето но , ти казах върпос на вкус .
Здравейте,
прегледах няколко теми и понеже тази ми се струва най-близката до това, което ме интересува пиша тук.
Аз също планирам ремонтиране на под на кухня. Към момента подът е стара мозайка (вероятно преди 50-те години на 20 век), която на места е напукана и дори има няколко парчета които са е отлепили от основата и се е получило пропадане (издигане на мозайката). Мозайката в кухнята прелива в мозайка и в коридора - няма разлика в нивата. Кухнята има връзка с хола, който е с паркет и към момента са почти на едно ниво.
Аз бих искал да ремонтирам пода с цел да оправя пукнатините и да бъде нивелиран - в момента това не е точно така. Не искам да слагам гранитогрес, плочки, ламинати или паркети. Бих искал съвет как да запазя старата мозайка и ако това е нъвъзможно, с какво да я покрия, за да имам равен под (самонивелираща се заливка или друго), който същевременно не е много по-висок от този на хола и ще се избегне стъпало. Доколкото разбрах ако разликата е до 4-6 мм може да се мине и с лайсна (досега беше така).
Поздрави

Тема "подова настилка за кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: