Мечтата на всяка домакиня
Армагедон - специалист
Много кофти. Преди да видя снимките щях да те посъветвам щом толкова държиш на мозайката, китване , шлайфане и накрая запечатка с полиране или кристализация. Но се въздържам.......
panalov - специалист
Тази мозайка според мен неможе да се оправи.
Балатум е твоето решение, след подравняване на ниските участъци.
Dewalt - специалист
Може,може - с къртача първо обаче.
Нали знаеш - всичко хубаво започва с къртене и боклуци :-D
Иначе и аз давах съвет за саморазливка ама при тази основа - тц.
Мдам,
има ли вариант тази мозайка да се начупи цалата (натроши) и след това да се залее с някакъв материал и да заприлича на това, което искам?
Или да се изрови и да се сложи изцяло нова мозайка (или инд. под) е по-добрият вариант?
panalov - специалист
Може да я изкъртиш да я натрошиш на подходящи парчета и след тона да направиш един вид венецианска мозайка .
може би нещо такова

Прикачен файл

TERRAZZO_990704[1].jpg
TERRAZZO_990704[1].jpg (65.08 KиБ) Видяна 10357 пъти
Dewalt - специалист
Вкарваш се в добро приключение.Винаги има начин.
Защо не послушаш колегата които ти казва да сложиш ламинат.
В момента на пазара има добри предложения и голямо разнообразие.
С малко повече обикаляне може и да намериш такъв които не е гладък и съвременен.Предполагам че цената ще му е около 25-30 лв за квадрат.
Горе долу в толкова ще влезеш за махане,слагане и прочие тем подобни с мозайка.
Армагедон - специалист
За къртенето ясно, за направата на веницанската малко съм притеснен, ама за финалното шлайфане.... Моят съвет е къртиш, изхвърляш - стандартна замаска. Пожелавам ти успех, спирам да ти пиша в темата, защото сигорно ти станах досаден.
Dewalt - специалист
В случая няма как да станеш досаден - човека има питане и колкото повече информация получи толкова по добро решение ще вземе за себе си.
Всичко коетоказваш ясно.А след замазката какво.Предполагам че няма да ходи така ида разнася пясък и пепел по другите стаи.
А, не сте досадни, колкото повече толкова повече.
Доколкото разбрах, може да се изкърти старата мозайка и да се сложи нова (с всичките му манипулации по пода преди това). Ценово някаква насока да ми дадете?

Вариант за оправяне на старата (превръщане в тип Венецианска) има ли някакви преимущества пред горния вариант - цена или друго?
Dewalt - специалист
Старата няма как да спасиш.
Или поне местата които си снимал.
Колкото си спомням някои от цепнатините са по дължината.
Наи добре наистина - къртене.
След самата замазка и т.н можеш да погледнеш тук:http://www.quartzline.bg/index.php?pge=produkti&ezi=
до колкото знам за голяма част от техните подове - по декоративните се изисква саморазливка преди това но може да питаш.
Друг е въпроса дали ще стане по празниците.
Като гледам времето навън има вероятност и замазката да не ти стегне до коледа.

Тема "Как да се ремонтира стара мозайка на под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: