Мечтата на всяка домакиня
shadowman - майстор
Тоя за мен е ментак, не ти трябват дълги дюбели а такива на които може да се довериш + дълъг винт, въпроса е, че ще трябва да си играеш на точен стрелец, гледай като дупчиш да е всичко наравно. Като завиваш внимавай, че картона поддава.
cerrone - специалист
shadowman вчера намерих дюбели на friulsider и взех 10х100 за горния ред. Малко големи ми се видят и се чудя дали ще мога да ги завия докрай без проблем :? С дрелката до едно време и после на ръка??
Днес си играх да закрепям долния ред шкафове към стената тъй като и те имаха същите планки за закрепване. Там ползвах китайски менте дюбели 10х100 и се учудих колко лесно разпробих и навих винтовете.

Между другото ме мъчи един въпрос - на каква височина от плота да монтирам горния ред шкафове??
Мисля си за 50 см за шкафовете и 65/70 см за аспиратора :?

За гръб ще имаме плочки 10х10 та и за тях се чудя дали да ги опирам до шкафовете или да ги пусна докъм средата. Пускам два варианта и се надявам на някой и друг съвет. За уточнение - мивката ще се намира под втория горен шкаф между контактите.

Прикачен файл

kitchen 1234.jpg
kitchen 1234.jpg (94.43 KиБ) Видяна 10464 пъти

Прикачен файл

kitchen 123.jpg
kitchen 123.jpg (98.18 KиБ) Видяна 10464 пъти
peter_m - специалист
Плочките до шкафа задължително ... иначе ще стане мазало ...
shadowman - майстор
Долните шкафове не ги хващаме за стената, стоят си на краката и няма дерт. Ако има плочки се правят преди а горните стъпват на тях за да носят, може и като монтираш горния ред и после плочките. Серизони дюбели си взел, аз използвам ф8 и май са на 60 мм.
DTIvanov - специалист
Стандартно шкафовете от горен ред се монтират на 600 мм над плота или в общия случай на 1450 мм от пода, но това не значи, че не можеш да си ги монтираш и на друга височина, стида да ти е удобно (най-вече на нежната част).
Поздрави!
mim - специалист
по въпросът за височината на горните, аз бих сложила моите на 45см (американците обичат на толкова), освен при печката и мивката, където си трябва повече - 60см, защото и без това шкафовете ми са малко и аз съм ниска
реално на 60см използвам само най-долния рафт, което е нищожен %
sasooooooooo - "специалист"
Ако горният ред е по-висок от края на плочките, какво става? Някакво допълнително укрепване ли трябва?
shadowman - майстор
Ако е са много високи монтирам по два реда окачвачи и съответно шини... нали тв'а ако преценя, че ми се вижда тежко, инак на един окачвач (ся може да зависи от марката) му дават 70 кила и на нормален шкаф се използват по 2.
sasooooooooo - "специалист"
Взех една кухня от конфекцията 130 горни + още 60 за над хладилника. Тези Г-образни планки нещо ми се виждат слаби. За дългият ред има две и за малкото две. Не са като на снимката. По детайл 91 няма оребряване и дупките за винтове са две /а, на снимката са четири/. По 93 пък само една голяма дупка в средата :? Да ги подсиля или ще мине номерът???

Прикачен файл

cabinet%2012.jpg
cabinet%2012.jpg (56.06 KиБ) Видяна 8422 пъти
shadowman - майстор
Тези окачвачи са по около 40 стотинки и ако се притесняш че са калпави монтирай ги по на гъсто или ги замени с триъгълни планки.

Тема "Какъв метод за монтаж на горен ред шкафове?а каква височина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: