• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Мечтата на всяка домакиня
shadowman - майстор
Ето ти един за 10-на минути, от тук нататък се питаш дали искаш да е толкова постно, можеш някоя витрина да сложиш, да поразчупиш нещо...

Прикачен файл

ups.jpg
ups.jpg (48.2 KиБ) Видяна 6718 пъти
peter_m - специалист
На каква програма е правен проекта.

Като поправка мога да добавя ъгъла на горните шкафове да е под 45 градуса скосен за да е по-функционален, а на долните шкафове се правят двете вратички закачени една за друга. Шкафовете над хладилника ми се виждат малко нефункционални (недостъпни).
iva6ki - специалист
И на мен ми хареса програмката ако може колега сподели името и
Smarin - специалист
Kitchendraw е програмата
shadowman - майстор
Лазо е отговорил, шкафовете над хладилника не са много удобни, но инак остава една дупка която няма добър изглед. Инак долу е ъглов шкаф с две врати закачени с панти една към дръга, горе е същото и може ъгъла горе да е под 45 градуса ама да преценя човека, поне има избор.
Smarin - специалист
Да тези шкафове над хладилниците винаги са ми проблемни , ако е така като на снимката не е достъпен , ако го пуснеш по дълбок(за по лесен достъп) седи все едно не е от тази кухня
Веднъж направихме така : шкаф с врата отваряща се нагоре (с армотисьори)и на вратата окачихме едно LCD телевизорче , но изисква малко повече съобразяване с размерите , за да не се вижда много от самата врата. Инак за ъглови кухни лично аз винаги съм харесвал горният ред да не е със задънен шкаф , а със скосен и отгоре да има МДФ профил (зависи за какъв цвят става въпрос , но аз съм любител на дървесни декори) , а за долният ред май по добро решение от въртяща се кошница в ъгловия шкаф няма
1. Искам да благодаря на всички които са отговорили и още повече за проектчето което е постнато.
2. Идеята горният ъглов шкаф да е скосен не е лоша но така не става ли малко дълбок и труднодостъпен в ъгъла особено на второ ниво.
Мисля че по добрият вариант е да е със закачени една за друга вратички.
3. За мен шкафа над хладилника не е проблем защото хладилникът ми не е висок (145см.)
4. Благодаря на shadowman за проектчето което ми есглобил на бързо както е споделил. но имам малко неща който не бях сподели и така нещата малко се разминават.
Печката ми не е за вграждане и до нея в шкафа ще трябва да има място за газова бутилка, защото печката работи на ток и газ.
Ще съм благодарен на shadowman како може да на прави тези корекции и пак да постне ако разбирасе е удобно.
Първият ми пост във форума.Не можах да се сдържа да не се обадя,но горен ъглов шкаф със скосено лице е ужасно грозна гледка :vom: Освен това се разваля приликата между горния и долния ред шкафове.

Едно практично решение за газовата бутилка.Може да се смести в долния ъглов шкаф.И без това тези шкафове могат да поберат доста.Просто рафта му няма да копира дъното,а ще е прав(от едната му страница до гърба).Така ще се освободи място за бутилката.По този начин го направих на леля ми преди време,само че печката беше до ъгловия шкаф.В случая 1-2м. маркуч за газ в повече май няма да е проблем :?
Smarin - специалист
harier написа:
Първият ми пост във форума.Не можах да се сдържа да не се обадя,но горен ъглов шкаф със скосено лице е ужасно грозна гледка :vom: Освен това се разваля приликата между горния и долния ред шкафове.

Едно практично решение за газовата бутилка.Може да се смести в долния ъглов шкаф.И без това тези шкафове могат да поберат доста.Просто рафта му няма да копира дъното,а ще е прав(от едната му страница до гърба).Така ще се освободи място за бутилката.По този начин го направих на леля ми преди време,само че печката беше до ъгловия шкаф.В случая 1-2м. маркуч за газ в повече май няма да е проблем :?
:) горният шкаф дори и скосен пак е по достъпен от задънен , когато е направен както трябва и изглежда много по добре :)! На леля си може да си направил много неща , но колко кухни си направил за клиенти ? По добре да се беше сдържал от първо мнение :) , вертикалната симетрия е трудно разбираема за окото (сам намери защо) , плюс това в една кухня има 3 важни неща: да е функционална(защото само така домакинята би я оценила , макар и след време) , да е цветово съобразена с вкусовете на стопаните и да има акцент (нещото , което я прави различна ). А това което ти си правил на леля ти си е ваша работа , това че тя ти се е усмихнала и те е поздравиал няма никаква стойност :) , без да го приемаш лично , но кажи си честно колко кухни си проектирал и монтирал :)
shadowman - майстор
След малко ремонт. Хладилника е оправен и върху него може да се сложи нормален шкаф, пак ще е малко по-труден за използване, но пък ако го няма е загуба на място. Вече оима и шкаф под 45 градуса за да се види разликата, долния ъгъл вече е заглушен щото като сложих шкаф (400мм) за газта не остава място за шкаф на бъквата "Г", до него е шкаф с две чекмеджета, че кухнята е малка и може и няма да има много място за посудата. Сложил съм печка с размер от 600мм, ако вземете 500 може да се измисли нещо за да стане ъгловия шкаф. Само един съвет който е свързан с хладилника, направи долния ред малко по-висок (аз го правя 720 мм ако няма някои свободностоящ уред) с цел над хладилника да има повече място за вентилация, тоест надигайки долния ред вдигаш и горния което значи повече място за хладилника, че по мои сметки ще има 10 мм разлика, аз препоръчвам да направиш долния ред 750мм (тоя размер е без краката и плота).

Прикачен файл

ups1.jpg
ups1.jpg (49.89 KиБ) Видяна 6647 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Питанки за кухненски проект" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: