• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
torbalan - Дървен философ
grunchaka написа:
torbalan-e аз бая се почудих що си сложил мрамор,а тя каква била хавата.Кой го прави плота?Не ти ли обясниха,че не е много удачно :? Иначе е красиво :mrgreen: Практиката показва,че мраморни плотове в кухня се слагат там където кухнята я има,но не се ползва като такава :wink: Направо е престъпно ако никой не ти е обяснил какво купуваш
кухнята се ползва ежедневно... с бебе и третокласник съм, така че няма момент в който плота да е чист...
разбрах, че е мрамор, преди да платя... и водихме разни разговори с фирмата, дето ми го прави...
казаха, че като се полира - няма да попива нито мазнини нито киселини и за сега е така...няма петна, няма следи...
естествено, внимавам да не го удрям с железни предмети, но то това си важи и за гранитен плот...
с две думи - много съм доволен, но следващия ще е гранитен :)

правиха ми го в мездра, не знам как се казва фирмата, но е голяма...
по принцип с такива дреболии не се занимават, но в моя случай имаше фактор връзки... собственика на фирмата е приятел на мой приятел и т.н.
въпросния мрамор му беше даден на ишлеме и изобщо човека нямаше идея, че ще му се убия в главата да ми реже от него...
ама като го видях - така залепнах, че ситуацията беше "умиране има, отърване няма"... много ми хареса... и до ден днешен - много ме радва :)
lov - майстор
Няма значение дали е полиран мрамора попива. Далече си ми иначе щях да ти дам малко имапрегнатор да го намажеш. Имам достатъчно така или иначе се набутах да купя 1 литър от швейцарско щото нямаше по малки разфасовки. И като гледам по 2 пъти на година да го мажа пак ще ми хартиса. А и толкова пъти дават да се прави тази операция вгодината независимо какъв е камъка. Ама като знам какви плотове и мивки по на 100 години съм виждал и не са мръднали. Ще ни надживеят със сигурност.
estqwerty - специалист
а бе това в първият линк не е ли бетонен плот - там няма смоли. шарката излиза като се ошлайфа до нивото където са вкарани честиците за красотите?
  • 1
  • 2

Тема "Имитация на мраморен плот... Как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: