• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
tripioo - специалист
е това е направи си сам , а и си мисля че (принципно) ще му е по лесно и евтино ако поддигне кухнята отколкот да търси спецялна и по скъпа миална ... (ако намери де)
а освен повдигане какво друго може да направи ? (на мен ми еинтересно ..)
и без да знам каква е кухнята , не може да се каже колко трудне ще е ...
pipilica - майстор
Ма ти и в дълбочина си на възелин според това дето си писал и линка на машината.
Имаш ли нещо на стената зад машината. Иди и измери машината щото производителите залагат
някви монтажни ралъци и понякога влиза на възелин.Миялната не вибрира така че може и без
никакъв луфт .
А повдигането на кухнята не е кой знае колко трудно, дай снимка да видя.
VLADO66 - майстор
Аз така брах ядове с една съдомиялна-крана монтиран отзад и не достигат 3см.Следваха псувни местене на кран и така.
mim - специалист
аз ще дам за пример моята съдомиялна за вграждане, защото я поставиха на скоро и ми е лесно да намеря инфо за нея

цък на линка
най-долу има схема за вграждане

седи на пода, не на дъното на шкаф, цокълът на шкафовете минава пред нея и под вратата й (което наложи малко да се поизреже цокъла, но не беше нещо фрапантно)
зад нея не трябва да има нищо - нито контакти, кранове, тръби или кабели - нищо, предвидено е всичко да излиза отрстрани

по този пример, всяка една марка и модел си има схеми за вграждане и могат да се намерят в магазина, в нета или при представителя
подозирам че всякакви неясни изпълнения с рулетката биха били доста рискови, за това по-добре по схемата
blondster - специалист
Ето ги и снимките :

Изображение

Искам да е най-отдясно , може и да е в лявата част на най-десния шкаф и от дясно да има просто една фронтална ивица примерно 10см , защото бях прочел , че неможе да се монтира от края .

Изображение

Изображение

Изображение
pipilica - майстор
Като гледам по снимките има си доста работа за да се монтира миялната машина.
Плота пред панела на стената ли е или под него, тоя последния шкаф (от дясно) може ли да се
извади цял, колко е широк, какво мислиш да сложиш на пазното място което ще остане между
миялната и стената. Има ли от къде да се вземе съшия материал да се направи вратичка на машината щото гледам е за вграждане.
rum_sz - специалист
Колко е цялата височина с плота?

Как е хванат плота за последният шкаф .Има ли на гоpният край на шкафа бленда?
Последна промяна от rum_sz на съб яну 28, 2012 11:30 pm, променено общо 1 път.
pipilica - майстор
Колкото повече инфо дадеш толко по-пълни съвети ще получиш за да се справиш със задачата.
Я снимай последния шкаф да се види как е хванат за плота. Водобранната лайсна залепена ли е
със силикон за стенния панел.
Краката на шкафовете имат ли възможност да се развият 25 мм за да получиш необходимия размер за миялната.
  • 1
  • 2

Тема "Р-ри на нишата за монтаж на съдомиялна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: