• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Stefan_62 - майстор
shadowman написа:
Аз ако правя подобни нещо ще взема Аристон (в нас съм от около 5 години с 15 литров)
Здравей колега, интересува ме бойлера постоянно ли стои включен /дали има термо реле да включва и изключва спрямо температурата на водата/ или го включвате само когато ше се ползва.
shadowman - майстор
Откакто е пусната в действие кухнята бойлера не е спират, има си и терморегулатор. Снимката е от технополис, по са скъпи от другита, но за ся в нас съм си много доволен от него, иамт 6 години гаранция според серията, тази май се водеше титаниум.
Изображение
Stefan_62 - майстор
Благодаря, вярно по-скъпички са, но по-добре 50лв. отгоре от колкото ходене по мъките после по сервизи. Между другото имам миялна машина на Аристон от10-на години и при яка експлоатация досега никви проблеми.
bulhomes2 - майстор
3-4 години бях с такъв бойлер. Жената гледа да мие на нощна енергия, а бойлера в банята пълен с топла вода от серпентината на парното. Дръпнах една тръба от банята - чиста работа. Няма да мисли колко е часът, няма да рови в шкафа да го включва и изключва, даже и съдомиялната вързах на топлия щранг и сега вместо за 30 измива за 10 минути. И при мен отиде над 10 метра тръба. Амбицирахте ме да измеря утре сутрин колко литра отиват докато дойде топлата.
Stefan_62 - майстор
bulhomes2 написа:
3-4 години бях с такъв бойлер. Жената гледа да мие на нощна енергия, а бойлера в банята пълен с топла вода от серпентината на парното. Дръпнах една тръба от банята - чиста работа. Няма да мисли колко е часът, няма да рови в шкафа да го включва и изключва, даже и съдомиялната вързах на топлия щранг и сега вместо за 30 измива за 10 минути. И при мен отиде над 10 метра тръба. Амбицирахте ме да измеря утре сутрин колко литра отиват докато дойде топлата.
Ами при мен положението е, че ще го монтирам на село в кухнята на вилата/имаме я от няколко години/, в момента преустройвам една от стаите на кухня/ преди са живеели стари хора и са ползвали някаква лятна кухня/. Няма и вътрешна баня и тоалетна, след кухнята те са на ред. Понеже не сме постоянно там/само през почивните дни,а зимата наобикалям един път в месеца/ мисля в банята да сложа един проточен билер, а и миналата година направих лятна баня и за топлите дни върши идеална работа. Може би след време, ако се пренесем за по-постоянно там ще мисля за голям бойлер в банята и тогава ще свържа и кухнята от там. А да попитам,както казах зимата не ползваме къщата и източвам водата от шахтата, този вид бойлерчета дали могат да се източват за до не замръзне/като гледам тръбите им са нагоре/ или
трябвада го демонтирвам и да го обръщам за да се източи?
_Любител - специалист
От известно време си мисля да поставя едно 15л бойлерче в банята, което да ползвам по 15 дни годишно по време на профилактиката на ТЕЦ-а. Голяма мъка ми е, когато ми се налага да се мия с лигени, ако профилактиката се падне да не е по време на лятната отпуска. Идеята ми е да монтирам едно такова бойлерче от 15л за тея две седмици през лятото да може да си вземе човек един душ за 5мин, да не се чувствам като клошар :lol:
Някой има ли наблюдение върху подобна идея и дали ще има топла вода за 5-10мин от такъв бойлер. На вилата през лятото като пусна 80л и го изключа, та си мисля, че идеята е добра?!
  • 1
  • 2

Тема "Бойлер за кухня-отзиви" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: