Мечтата на всяка домакиня
colyo - специалист
Izvinjavam se za latinicata pisha ot telefona. Navsjakade se prodava kristalen,taka che tova ne e problem. Trudno se namira rebel (6-8mm) prosto ma tozi sait go pravjat s matov.
dpp - специалист
colyo написа:
Izvinjavam se za latinicata pisha ot telefona. Navsjakade se prodava kristalen,taka che tova ne e problem. Trudno se namira rebel (6-8mm) prosto ma tozi sait go pravjat s matov.
E , ако се пукне стъклото това ще е втория вариант.. :mrgreen:
dpp - специалист
Ето малко финални кадри..най сетне.. :проба:

Прикачен файл

DSC04865.JPG

Прикачен файл

DSC04867.JPG

Прикачен файл

DSC04870.JPG

Прикачен файл

DSC04868.JPG
DSC04868.JPG (116.29 KиБ) Видяна 7200 пъти
colyo - специалист
Я сподели от къде се сдоби с картинката. Фототапетите, които намерих са все едни шантави размери.
dpp - специалист
От приятел, колега - фотограф. И аз имам доста подобни но тази ми лепна идеално като композиция в близък план и ми услужиха с нея..
colyo - специалист
Имах предвид размера :partyman: Картинки ще си потърся (може и да си изпрося от теб). Поръчков печат ли е ? Ако е, добре ли стои и с добра резолюция ли е?
rum_sz - специалист
Само да попитам, плота върху печката ли лежи ,не виждам крак между пералнята и печката и хладилника?
Горният ред шкафове плътно до тава ли са ,или си оставил малко разтояние,защото ми се струва че тавана е крив,предполагам че като отваряш вратичките има достатъчно разтояние между тях и тавана.

Печката ми е много интересна ,мисля че като се бърше пред нея няма да се зацапва лицевата част.
Картинката на гърба е много красива ,ако не е тайна колко парички даде за нея ,как ти направиха калкулацията ,на кв.м. или линеен метър.

Залепи фолио на плота от долната част ,където е микровълновата,че всичката пара удря там.
dpp - специалист
rum_sz написа:
Само да попитам, плота върху печката ли лежи ,не виждам крак между пералнята и печката и хладилника?
Горният ред шкафове плътно до тава ли са ,или си оставил малко разтояние,защото ми се струва че тавана е крив,предполагам че като отваряш вратичките има достатъчно разтояние между тях и тавана.

Печката ми е много интересна ,мисля че като се бърше пред нея няма да се зацапва лицевата част.
Картинката на гърба е много красива ,ако не е тайна колко парички даде за нея ,как ти направиха калкулацията ,на кв.м. или линеен метър.

Залепи фолио на плота от долната част ,където е микровълновата,че всичката пара удря там.

Печката е за вграждане. Самия корпус в който е вградена е с 5 см мини регулируеми крачета отдолу. Пуснал съм чекмеджето до земята / минус 5 см / и леко съм отпуснал челото на чекмеджето за да ги скрие тези крачета.
За шкафовете имах даже малко ядове с кривия таван. Пада на 5 см вдясно / баси комунистическия строеж/. Но се съображих с наклона и почнах нивелирането от дясно наляво - отварят се разбира се..
Картинката е с достатъчна резолюция - печатано е на прозрачно фолио 3М огледално. След това е запечатано с бяло фолио пак ан 3М. Печата излзиа към 70 лв , прави ми го един приятел, лепенето беше от него / там ще имам да черпя ..:) /
Като качество мисля стана по-добре и от принт директно върху стъкло - за такъв принт ми искаха само 180-190 лв за тези размери и отделно доставка. Размера е 215х60 см все пак..
Я ми кажи какво фолио да лепна . Мислех си за такова ама не знам къде да си взема примерно 1/2 м2 ..по принцип парата излиза отпреде над вратичката, само там ли се лепи или нацяло?

..Аз искам да попитам някой колеги по разбиращи..взех от тая лайсна :
http://www.rosi.bg/aluminieva-vodobrann ... -1292.html
Понеже съм натегнал стъклото със нея към стената, тук там се получиха леки дъгички долу където е стегнал винта към плота и алуминиевата лайсна не уплътнява ми се струва - има лека фуга по 1 мм на 2 -3 места. / сложих малко силикон отгоре ама не ми се струва сигурно /.Мислях че когато щтракне самата алуминиева част ще уплътни ама уви..Сега съм пред дилема да зема да я извадя и да и тегля една черта силикон долу където уплатнява и пак да я щтракна и убера излишния силикон или да разхлабя винтовете към плота ама дали ще се върне състоянието на пластмасата .. :? ...Нещо ми се струват калпави тоя вид водобрани - или аз дето я ползвам дето се вика не по предназначение е проблем, не знам ама..да е отделна част водобрана от алуминий и отделно да е силиконовото уплътнение към плота ми се вижда недомислица малко..:(
dpp - специалист
Една лента силикон оправи работата, пуснах един тигел и щракнах наново алуминиевата лайсна и това е..Човек е добре да се подсигури , че водата в кухнята прецайква всичко.. :?
rum_sz - специалист
Продават цели рула от фолио ,който са самозолепващи,но не си струва да даваш толкова пари,така че ползвай от домакинското фолио, и си готов .

Други път на водобраните лайсни не навивай плътно видите.Аз лично слагам силикон между гърба и плота и после слагам водобранната лайсна.

Ползвай само санитарен безцветен силикон.Там където може да избие,защото този силикон не почернява след време.

Забравих,винаги оставяй разтояние от тавана до горният ред шкафове ,после това разтояние допълвай с бленда

Прикачен файл

1.jpg
разтоянието горе
1.jpg (54.47 KиБ) Видяна 6827 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (47.51 KиБ) Видяна 6827 пъти

Тема "Новата ми кухня в недовършен вид.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: