Мечтата на всяка домакиня
-Тони- - специалист
Не е изискване, ако мивката е в началото на редицата, ще трябва шкафа да е поне 60см. Предполагам, ще има от страни водобран, гръбче и за коритото 55см.... може и да не стигнат 60см шкаф.
Такива мивки има и български, с около 100лв. по- евтини от тази. Монтирал съм и от двата вида и мисля, че са еднакви като качество.
Стефко - специалист
Бен написа:
... . , защото тепърва ще усвояваме балкона ....:
Тук трябва много да се внимава. Само можете да спечелите неприятности :?
Бен - напреднал
Ето и чертеж на кухнята! Само да кажа, че аз не държа точно на това разположение на шкафовете. Единственото ми условие е да имам голям работен плод до печката, а не 50см.

Прикачен файл

img005.jpg
todor_tsanov - специалист
бен ето ти една идея ако си избереш текстури мога да ти ги добавя
Бен - напреднал
todor_tsanov,благодаря за проекта. Ще се пробвам сама да ожветя кухнята! :prayer:
todor_tsanov - специалист
бен ибери си декори от тук http://www.newman-group.bg/expressa.php
http://www.newman-group.bg/krpgrua.php за мен нее проблем да ги добавя
Бен - напреднал
Ами за цветовете съм на 90 % сигурна, че искам 134РЕ-жълто и 132РЕ-оранжево, обаче нещо на тема плот и гръб съм в невидение.
Все по- често се питам защо трябва да дам 300лв. за мивка, като ще имам миялна. Освен това ще има водобранна лайсна и дръжки на вратички, т.е. прибавяме още един цвят.
Пералня, хладилник и печка бели- четвърти цвят.
И на всичкото това как да избера плот, гръб, а след тях и ламинат?
pipilica - майстор
То хубаво си дал линк за цветове ама колко са истински на монитора не е истина, може би ако
се гледат на професионале калибриран монитор да. Мивката е хубаво да е голяма и няма много общо с това че има и миялна, не става всичко в машината некои работи си искат удобна мивка.
Хладилника може да се направи вграден нищо че не е такъв пералнята също но само ако е от
по-плитките.
adler22 - специалист
Бен, и твойта хич не е лесна. Казвам го защото и аз до преди седмица бях на този хал :).Избиране на цветове за вратички, корпуси, съчетаването им с плота и гърба, че даже и с латекса и гранитогреса, голяма хамалогия е.Ние решихме нашите вратички да са бял гланц, за корпусите доста се чудихме, но в крайна сметка избрахме едно капучино на Габровница. Преди да се спрем на него, с баща ми ( той е майстора) , ходихме до магазина за плотове и там заедно с карнетката с мострите на пдч-то, търсихме плот, който ще се връзва цветово на материала за скш-тата. После пък с палитрата на латекса , одихме до същия магазин , за да видим дали , коя боя ще ходи на плота и гърба :))). Та в крайна сметка след 2 седмици обикаляне и умуване, се спряхме на най-удачната за нас комбинация от цветове и материали. За мивката мога да споделя, че в началото мойта жена под давление на "бг мамите" искаше гранитна мивка, че и черна :) намерихме една на санитек за 250 лв, ама в крайна сметка като купихме една съдомиялна за 800 лв, си каза, за кво ни е таз мивка и сега минахме на вариант иноксова, пак голяма 600 х 500, което смятам че е удачен избор.Все пак по време на криза, трябва да се гледа и финансовата част, предвид че само материала за кухнята струва 900 лв, добре че са майстор пари няма да давам :), решихме да се откажем от лукса гранитна мивка.
Бен - напреднал
pipilica, аз нямах предвид да сложа малка мивка, а Inox. Искам мивка с дълбочина 20-22см и достатъчно голяма. Нямам навика да загарям тави. Аз направо ги правя неизползвайми, когато вместо на неоходимата програма "цъкна " копчето на функция " самопочистване" и пека зеле 40 минути на 300 градуса. :-D Обаче не се знае кога ще ми се наложи и тава да измия.
За цветовете да кажа, че ми е ясно какви са всъщност. Тези дни обиколих тук и ги видях на "живо". Не съм убедена, че това е номера на оранжевото, но едното беше по-наситено.
Ще продължавам тия дни да се ровя в сайтовете за мивки и аспиратори.

Тема "Помощ за една кухня!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: