Мечтата на всяка домакиня
svetlifen - напреднал
чудесно е станало, да сте здрави и живи да си го ползвате! В крайна сметка не разбрах от къде сте си взели плота за шкафовете и вратата за кухнята?
theagent - специалист
svetlifen написа:
чудесно е станало, да сте здрави и живи да си го ползвате! В крайна сметка не разбрах от къде сте си взели плота за шкафовете и вратата за кухнята?
Вратата - от Baumax. Плота - по поръчка от фирма, която обаче не искам да рекламирам, защото не ми хареса отношението след като взеха парите.
Тани - модератор
Плота много ми хареса! Каква е цената на метър? Ако прецениш , може да ми пишеш и на лични или въобще да не ми отговаряш!
cybersas - специалист
Аз си сложих светодиодна лента (топло бяло) на 12 волта под всички шкафове - обиколих ги един вид, а трафчето е в един от шкафовете. Подробността е, че направих каналче на шкафовете отдолу, за да влезе лентата в него и да не се вижда директно. Лентата ми е с голяма гъстота на диодите и свети съвсем равномерно.

Толкова ни допада с жената, че само нея ползваме за осветление - едно приятно приглушено - не ти свети в муцуната като готвиш или ползваш плотовете, а самите плотове са огрени перфектно.

Ето да прецениш. Сори за качеството - само телефон имам под ръка.
Прикачен файл:
img063.jpg
Прикачен файл:
img062.jpg
Прикачен файл:
Прикаченият файл img064.jpg вече не е достъпен

Прикачен файл

img064.jpg
SoWhat - специалист
Ако не е тайна, колко Ви излезе кухнята от ИКЕЯ?
jekasus - майстор
Ъгловия шкаф е 155лв в техния сайт и вратичка е около 60лв. Май хич не са евтини тия Икея.
cybersas - специалист
jekasus написа:
Ъгловия шкаф е 155лв в техния сайт и вратичка е около 60лв. Май хич не са евтини тия Икея.
Хич не са даже, а и колко кухни са със "стандартни" размери? Аз моята като избирах ми пуснаха над 15 оферти :-D жената беше бременна и все едно нямаше какво да прави по цял ден. В крайна сметка си купих кухня от Варна и с транспорта до СФ ми излезе най-евтино. хе хе
theagent - специалист
cybersas написа:
Аз си сложих светодиодна лента (топло бяло) на 12 волта под всички шкафове - обиколих ги един вид, а трафчето е в един от шкафовете. Подробността е, че направих каналче на шкафовете отдолу, за да влезе лентата в него и да не се вижда директно. Лентата ми е с голяма гъстота на диодите и свети съвсем равномерно.
...
Нещо такова ще бъде. "Голяма гъстота" 60 диода/м ли означава?

При мен хубавото е, че няма да има нужда от каналчета, за да се скрие осветлението. Страничните панели на горните шкафове надстърчат под дъното на шкафа, което налага отпред да се монтира декоративна лайсна, която идеално ще крие всякакво осветление.

Изображение

Изображение
SoWhat написа:
Ако не е тайна, колко Ви излезе кухнята от ИКЕЯ?
Около 3000 лв. с включени дръжки, панти, механизми за плавно затваряне на всяка панта и за всички чекмеджета, без монтаж и транспорт.
jekasus написа:
... Май хич не са евтини тия Икея.
Скъпо/евтино са относителни понятия. Въпрос на конкретна сметка е за колко най-евтино можеш да купиш това, което искаш.
Както вече казах, офертата за същото нещо "като за приятел" от местна фирма беше с 1200 лв отгоре ... :)
cybersas написа:
Хич не са даже, а и колко кухни са със "стандартни" размери? ... В крайна сметка си купих кухня от Варна и с транспорта до СФ ми излезе най-евтино. хе хе
Ще се повторя, ама е въпрос на конкретна сметка. Гледаш, проиграваш варианти, смяташ и решаваш. Като няма стандартни кухни та що?!? Като помислиш малко може да пипнеш конфекцията така, че да ти стане като правена по мярка. :)

Във всеки случай, мене български фирми са ме наплашили достатъчно. И от личен опит, и хора около мен са се парили. Затова, по възможност, гледам да избягвам да купувам котка в чувал. Предпочитам да мога да видя и да пипна стоката и, като реша да купя, да мога да я взема по възможност веднага, а не да дам едни пари, да чакам месец да изработят нещо и да се кръстя да не омажат нещата.
Не е работа да спестиш някоя стотарка с по-тънка оферта и после да си скъсаш нервите с рекламации и да губиш време и пари, за да оправяш положението.

Хубаво, ще купя по-евтино от другия край на България, ама какво правя, ако нещо не е като хората? Дори и фирмата да е коректна и да си поемат рекламации - транспортните разходи обикновено са за сметка на клиента, а и времето си върви ...

Правил съм грешката да се метна на "евтин" вариант, след което съм стигал пак до скъпия, само дето междувременно съм загубил едни пари, едно време и съм си скъсал нервите да се разправям с некадърници, мошеници или с некадърни мошеници, с каквито е пълно. Дето се казва, такава "икономия" е майка на мизерията!
cybersas - специалист
Мдам, като гледам, ще стане с тая твоя лайсна "скрито" :)

Не - много по-гъсти са :rolleyes:

http://led.omega-light.com/Flexstrips/f ... .htm#fl120

120 / метър

Не знам за цените, вероятно съм късметлия, защото забележки към Варненци след година експлоатация - нямам.

Успех с осветлението и да покажеш "нощна" снимка като го монтираш :)
theagent - специалист
cybersas написа:
... Не знам за цените, вероятно съм късметлия, защото забележки към Варненци след година експлоатация - нямам. ...
Дай боже всекиму! :yawinkle:

Тема "Мисия (почти) завършена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: