Мечтата на всяка домакиня
nelina_london - специалист
Ами аз не съм от най-грамотните технически,но ще кажа само,че по принцип размерите се задават за 18мм,има някакви там евтини конфекции на 16мм(май заводът ги произвежда специално за поръчителите(производители на мебели) на по-евтина цена),но принципно се приема 18мм.
Това за липсата на цокъл не знам дали е постижимо ,но като го отваряш това шкафче или чекмедже с вратичка до долу ще се вижда тази дупка с крачетата за нивелация.Освен това като се мие пода,означава челата винаги да се мокрят,няма да коментирам за мръсотията,която ще се събира под този 1см.
Ето ти една снимка от работният процес,на който се виждат крачетата и си помисли дали искаш тази дупка да се вижда като отвориш вратата,верно,че имаш само една под мивката,но...се надявай да няма голяма денивелация и това чекмедже да не опре в пода като го отвориш.
http://nelinalondon.snimka.bg/propertie ... 3.28516121
Инче съм съгласна,че като цяло цокълът грози визията.Аз сложих пдч цокъл,защото не ми харесват металните.
shadowman - майстор
Краката служат за нивелация, ако имаш денивелация 1-2 см няма с какво да я оправиш, крака е висок за да мушнеш и ръката отдолу (примерно на 8 см крак не мога да промуша ръката понеже пращя от бицепи :lol: ). 1 см крак няма, има едни муфи които се завиват в страницата и в тях се навива винт който може да послужи за крак, но пък няма да имаш достъп до него. При лицата (врати, чекмеджета) махаш 3 мм от точния размер, после махаш и дебелината на канта с който ще се кантира. И пак ще питам, ъгловия шкаф с такива чекмеджета ли ще е и сам ли ще го правиш?
shadowman,аз няколко пъти трябваше да прочета питането ,за да разбера това за цокъла.Значи phoenix9040 пита дали може да си сложи крачета отдолу и вместо цокъл челата на долните чекмеджета(шкафове) да се пуснат по-дълги?Т.е да надстърчат надолу от корпуса и да завършват на 1.см от пода.На мен ми е интересно дали това наистина е осъществимо,въпреки ,че вече казах че ще е много трудна откъм подръжка тази фуга.
phoenix9040 - специалист
nelina_london - Много точно си ме разбрала ( предполагам в женски род по ника ) А иначе ми отговори на въпроса защо се остава този цокъл за да може да се поддържа по-лесно.

ОК ОТ тук ми изникват още няколко въпроса

На колко см е необходимо да е долната част челото на чекмеджето от пода за да е удобно за подръжка 5 см стигат ли ? Иначе цокалът съм го заложил 10 см но мисля да пусна челата да застъпват и да са на 5 см от пода.

За нивелация ще сложа крака във куфара отдоло който е и челото ще прикрепя няколко снимки на проекта ми за да ме разберете.

За разстоянието между отделните чела на чекмеджетата ме интересува примерно фуга от 4 мм добре ли е ? ( смисъл това е общото разстояние между двете вратички) Поне доколкото аз те разбрах ти ме съветваш да е 6 мм не е ли много ? Искам да е минимално разстоянието което оставям

ЗА ъгловите чекмеджета се отказах от тях ще прижаля разстоянието което остава неизползваемо. Това беше вариант ако дам на някой с опит да ми я прави предполагам е по-сложно монтирането им и проектирането.

Друг важен въпрос е колко мм да оставя от горната част на челото до долната част на ръба на плота.
И какво да е разстоянието от края на плота до началото на челото ( погледнато отпред ) 1.5 см добре ли е ?

Какви размери ще ме посъветвате да си направя чекмеджетата ( за сега мисля да са три размера
едно малко 12,4 см чело, средно 25 см и голямо 39 см + 5 препокриване на цокалът.
phoenix9040 - специалист
Последно така мисля да изглежда кухнята :)

От двете страни на печката са два килера с широчина по 28 см и височина 200 см
Кошчето за боклук ще е на една от двете страни на мивката
Съдомиялната е на острва под котлона
От двете и страни ще има малки шкафове за бутилки
В окаченият таван където е монтиран аспиратора има заложено осветление за острова

Ако имате идеи какви глезотии да предвидя моля казвайте :)

Прикачен файл

kuhnq.jpg
marmoz - специалист
Аз да ти кажа един съвет/не че от мебелен дизаин отбирам много/ :) Пусни не само кухнята а и цялото помещение около нея,че общата визия не се постига само от акцента/кухнята/ а е вързана с цялостното помещение,току виж някои е видял нещо което може би си/сме/ пропуснали :)
phoenix9040 - специалист
Така ще изглежда острова

Прикачен файл

kuhnq 2.jpg
phoenix9040 - специалист
Един от Двата варианта ще е цветово

Прикачен файл

kuhnq 3.jpg

Прикачен файл

kuhnq 6.jpg
phoenix9040 - специалист
Цялото помещение е 40 квадрата стая Без прегради като от другата страна ще е всекидневно хола :)
за съжаление не съм си играл да го проектирам че е много трудоемко

А иначе пускам и няколко снимки на скелета на кухнята както съм го проектирал.

И моля обърнете внимание на въпросите ми от пост 2012 10:51 pm
,че са ми важни отговорите за по нататъшните ми действия.Благодаря предварително.

Прикачен файл

kuhnq skelet 2.jpg

Прикачен файл

kuhnq skelet.jpg
Отговарям само относно цветовите ти предложения.Не съм интериорен дизайнер,а само моден такъв и по стечение на обстоятелствата от 6год. поддържам богаташки къщи(кухни от рода на 50 000 паунда :-D ) и имам доста наблюдения относно функционалността и визията на кухните.
На проект ти изглежда добре,но комбинацията от хоризонтални и вертикални райета,не винаги е добра.В твоят случай ще се получи голямо накъсване в целостта на колоните шкафове(аз си им казвам гардеробна стена)и стилният дизайн,който търсиш ще се изгуби.Според мен заложи само на хоризонтални райета.
Гардеробната стена или в един цвят или продължаваш хоризонталната шарка като накъсаш двата колонни килерни шкафа,както си направил с тези под мивката.
Предполагам си виждал това хубаво кухне http://www.home-designing.com/2012/06/w ... -and-white.
Възникват ми следните въпроси:
1.Защо двата плота са с различен цвят?
2.Как ще е решена стената зад шкафовете с мивката?
3.Под мивката 2 шкафа ли са или един?
4.Какво ще държиш в най-горните по-тесни чекмеджета?
Ако ще са само за прибори + бъркалки ,черпаци ти предлагам горното чекмедже да отпадне .В избрано от теб горно чекмедже ,направи вътрешно скрито такова.В скритото по-рядко използваните неща-черпаци,бъркалки,защото практически ще отваряш 2 чекмеджета ,за да стигнеш до тях.Само с 2 чекмеджета ще докараш още по-модерна визия и същевременно ще са достатъчно дълбоки за големи тенджери.
5.В крайна сметка нищо ли няма да има в ъгъла?Ако жената няма нищо против можеш да сложиш рафтове над плота в ъгъла,естествено и отдолу трябва да се запълни дупката(стоят много красиво с подходящи предмети,посуда.Може и осветление да им се сложиш,но искат по-често бърсане на прах)
6.Какви дръжки ще избереш?Обикновени,кант или пуш?Питам,защото на последната ми кухня се наложи да режем канта,за да легнат добре дръжките.
Не виждам проблем щом си оставил 10см цокъл шкафовете да надстърчат 5см.
В профилът ти не виждам от къде си.В Пловдив има мебелен магазин за разкрой,в който отиваш с чертежа и размерите на шкафовете и там си има програма,която ти определя вратичките и чекмеджетата,както и полагането им върху плоскостта.Няма начин и по другите по-големи градове да няма.
Няма да сбъркаш ако сложиш от по-дебелият кант на вратичките(чекмеджетата).Стават по-трайни и качествени.И задължително метални чекмеджета.Това дали ще са с плавно или обикновено затваряне зависи от теб и от финансиите :) .

Тема "Мнения за Един проект на кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: