• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
shadowman - майстор
Погледни този който съм показал, пишеш че трябват 726 кубика а избираш такъв с 450 а точния ти е скъп. Вярно, че парите са важни, но слабия аспиратор няма да изсмучи каквото трябва и тая пара отива в стените и шкафовете които с времето подпухват там където е кантирано.
Yordan_Andonov - напреднал
И аз искам да задам въпрос относно абсорбаторите.
Колебая се между два типа: Стандартен и телескопичен.
Телескопичните ми харесват повече като дизайн, но съм чувал, че не са толкова ефективни.
Вярно ли е това или е поредната градска легенда?
Моля за вашите мнения. Помещението е 3.20 х 2.40 х 2.65.
TACHO - специалист
На това миниатюрно помещение каквото и да сложиш, все ще свърши работа, стига да има приток на свеж въздух.
Приток има, но четох из форума, че колкото повече се стеснява Ф-то, толкова по-лошо.
Понеже, тръбата ще излиза навън, а няма да се включва в комин, малко сме ограничени откъм Ф, понеже ще избиваме под трегера, между стената и вратопрозореца. Максималното, което можем да сложим е Ф 110, само с един 90 градусов завой. Разстоянието от абсорбатора до края на тръбата е около 3 метра. Ако вземем по-мощен абсорбатор, би следвало да няма проблеми или греша? Примерно от 450 к. нагоре.
TACHO - специалист
Yordan_Andonov написа:
Приток има, но четох из форума, че колкото повече се стеснява Ф-то, толкова по-лошо.
Понеже, тръбата ще излиза навън, а няма да се включва в комин, малко сме ограничени откъм Ф, понеже ще избиваме под трегера, между стената и вратопрозореца. Максималното, което можем да сложим е Ф 110, само с един 90 градусов завой. Разстоянието от абсорбатора до края на тръбата е около 3 метра. Ако вземем по-мощен абсорбатор, би следвало да няма проблеми или греша? Примерно от 450 к. нагоре.
Според мен 450 кубика е прекалено много и ако външни врати/прозорци са добре уплътнени, ще ти смуче яко от тоалетна/баня, а тяхната вентилация обикновено не мирише на розички. Имаш всичко на всичко 20 кубика помещение, аз бих сложил по-малък.
TACHO написа:
Yordan_Andonov написа:
Според мен 450 кубика е прекалено много и ако външни врати/прозорци са добре уплътнени, ще ти смуче яко от тоалетна/баня, а тяхната вентилация обикновено не мирише на розички. Имаш всичко на всичко 20 кубика помещение, аз бих сложил по-малък.
Това за нуждника не можах да го разбера, сори :o Моето разбиране е, че колкото е по-можен, толкова по-добре ще компенсира намаленото Ф, 90 градусовия завой и разстоянието до изхода.
Как ще се смесват аромати от тоалетната, ако са затворени вратите?
joroantonov - специалист
С такова Ф все тая кой ще сложиш - дебита няма да е много по-различен за да имаш пълен дебит на по-мощен абсорбер си на тръба от Ф150 нагоре. Ако се разходиш до магазин за абсорбери ще ти обяснят.
Ходих до магазин за абсорбатори. В крайна сметка се спрях на каминен тип. Благодаря за отговорите.
nelio_ - напреднал
сподели малко, какво ти казаха?
  • 1
  • 2

Тема "Какъв Абсорбатор да избера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: