joroantonov написа:Най - лесно ще стане ако вържеш двата плота с пеперудки (къси клавирни панти), на отсрещната стена монтираш два вертикални триъгълника пак на пеперудки с дюбели на стената за подпори в отворено състояние. Съответно трябва да съобразиш дължината на плота да минава пред тях като са затворени, за да може да се отворят след като плота е над тях.Здравей,
за пеперудките и триъгълниците за стената (да са основната подпора) идеята ми харесва и най-вероятно така ще я направя. Може ли да препоръчах такива вертикални триъгълници или са "направи си сам"?
Обаче за другата страна, където ще съединя падащия със стоящия плот пеперудки не искам, защото ще изглежда така:
Първа картинка,
Обаче аз искам като втората картинка, и двата прибиращи се към стената триъгълника както предлагаш, много ми харесва.
За да стане като втората доста се озорих да търся панти, които да станат, и мисля, че намерих - 3тата картинка. Беше голямо търсене, защото в интернет ги намерих само на две!! места - няма ги нито в баумакса, нито в практикера, също и в роси. Оказаха се много здрави, като се отворят, трудно се затварят, т.е. ще са добра опора от противоположната на триъгълниците страна.
Ако може да ми предложите , препоръчате за триъгълниците откъде да взема и се хващам и като е готово ще пусна снимки как е станало.