Мечтата на всяка домакиня
yassi - специалист
joroantonov написа:
Най - лесно ще стане ако вържеш двата плота с пеперудки (къси клавирни панти), на отсрещната стена монтираш два вертикални триъгълника пак на пеперудки с дюбели на стената за подпори в отворено състояние. Съответно трябва да съобразиш дължината на плота да минава пред тях като са затворени, за да може да се отворят след като плота е над тях.
Здравей,

за пеперудките и триъгълниците за стената (да са основната подпора) идеята ми харесва и най-вероятно така ще я направя. Може ли да препоръчах такива вертикални триъгълници или са "направи си сам"?
Обаче за другата страна, където ще съединя падащия със стоящия плот пеперудки не искам, защото ще изглежда така:
Първа картинка,
Обаче аз искам като втората картинка, и двата прибиращи се към стената триъгълника както предлагаш, много ми харесва.
За да стане като втората доста се озорих да търся панти, които да станат, и мисля, че намерих - 3тата картинка. Беше голямо търсене, защото в интернет ги намерих само на две!! места - няма ги нито в баумакса, нито в практикера, също и в роси. Оказаха се много здрави, като се отворят, трудно се затварят, т.е. ще са добра опора от противоположната на триъгълниците страна.
Ако може да ми предложите , препоръчате за триъгълниците откъде да взема и се хващам и като е готово ще пусна снимки как е станало.

Прикачен файл

pic3383.jpg

Прикачен файл

Untitled2.png
Untitled2.png (9.16 KиБ) Видяна 6037 пъти

Прикачен файл

Untitled1.png
Untitled1.png (8.69 KиБ) Видяна 6037 пъти
joroantonov - специалист
Няма панта с която да стане така както си го начертал. Може да стане единствено отново с шарнирни панти монтирани на канта на плота, но падащия тогава ще е една дебелина надолу от фиксирания. А триъгълниците може да са каквито си решиш, може и да са правоъгълници на затворено да стоят като вратички.
yassi - специалист
joroantonov написа:
Няма панта с която да стане така както си го начертал. Може да стане единствено отново с шарнирни панти монтирани на канта на плота, но падащия тогава ще е една дебелина надолу от фиксирания. А триъгълниците може да са каквито си решиш, може и да са правоъгълници на затворено да стоят като вратички.
Tова е картинката когато е сгъната, а горе е снимката когато е разгъната. Пантите ги купих вече и на "сухо" според мен става, тъй като в разтворено положение има точно 29мм свободно разстояние, а когато се затваря, падащата част първо леко се изнася напред(да не пречи) и след това пада на 90 градуса и се прибира. И другото хубаво е, че не се вкопават и са единствените които намерих.

Прикачен файл

pic3384.jpg

Прикачен файл

pic3383.jpg
yassi - специалист
Направих две снимки при затворена и отворена панта.

Когато е затворена изхвърлящата част първо леко отива надолу и назад и след това нагоре до положението си. При затваряне обратно. Според мен ще стане. Пък ако не стане не е болка за умиране, не съм правил дупки за панти в плота.

Прикачен файл

WP_000164.jpg
WP_000164.jpg (69.37 KиБ) Видяна 6007 пъти

Прикачен файл

WP_000165.jpg
WP_000165.jpg (89.11 KиБ) Видяна 6007 пъти
joroantonov - специалист
Пробвай и кажи резултата. В интерес на истината аз мислех за 40мм плот където със сигурност не стават.
yassi - специалист
joroantonov написа:
Пробвай и кажи резултата. В интерес на истината аз мислех за 40мм плот където със сигурност не стават.
Да, за 40мм плот няма да стане. Но ако има от този модел панти, но по-големи, може и да стане.
Моя плот обаче е 28мм и трябва да стане. Но не ми се говори за дебелината на плота, защото исках 40мм, ама моите "майстори" оклепаха нещата. Разстоянието, което оставиха от плочките да шкафа е само 30мм, при положение, че им казах да дадат бош поне 1,5 см повече. Те ми поставиха зелените и белите плочки и оттам нататък всичко вече сам, и то при положение, че на места слагах още зелени и бели плочки, където ги беше домързяло. И все се разправяхме какво можело и какво не можело да стане. Откакто сам почнах - няма нещо, което не може.
Аи, че се ядосах, пък и няма смисъл да ви занимавам с моите проблеми.
Все пак благодаря на всички за съветите. Като е готово ще пусна снимки. Ама няма да е готово поне до една седмица, че първо ще слагам мивката, но поне вик и ел ги оправих отзаде и с тях няма да се занимавам.
todor_tsanov - специалист
при наличие на механизми за падащ плот защо е нужно тези приспособления ето http://www.kentimpex.bg/catalog/cat.70/item.431
yassi - специалист
todor_tsanov написа:
при наличие на механизми за падащ плот защо е нужно тези приспособления ето http://www.kentimpex.bg/catalog/cat.70/item.431
Защото за този механизъм е необходимо да има страница. Има много механизми за падащ плот, които се захващат от едната страна за страница, а отдругата за падащия плот. Обаче няма такива, които да се хващат за падащия и стоящия плот отдолу.
Този механизъм евентуално може да стане от лявата страна/откъм стената, върху който да ляга плота като се вдигне. Един вид този механизъм е еквивалентен за въртящите триъгълници, за които говорихме по-горе. На мен ми хартисват две триъгълни парчета плот 60х60см (правоъгълни), които спокойно мога да ги ползвам за целта.

Ето още много механизми:
http://www.rosi.bg/mehanizmi-bez-amortisaori/200

А конкретно за този механизъм дори на схемата не се разбира как работи, т.е. като е вдигнат плота по какъв начин този механизъм се застопорява на 90 градуса и държи плота да не падне.
yassi - специалист
Здравейте,

вече реших как да стане. Схемите по-долу.
Само не съм решил как точно да закача въртящите се зелени триъгълници към стената вляво. Те ще се въртят и прибират към стената, когато плота е свален и ще се завъртат за подпора когато плота се вдига.
Поздрави и успешна седмица на всички и като стане ще кача снимки.

Прикачен файл

Untitled1.png
Untitled1.png (9.87 KиБ) Видяна 5951 пъти

Прикачен файл

Untitled12.png
Untitled12.png (10.01 KиБ) Видяна 5951 пъти
yassi - специалист
Добър ден,

дясната част от падащия плот е готова и съединена (падащия и основния плот).
Пантите се оказаха точно такива каквито мислех и си изпълняват задачата. Плотът се вдига и пада без проблем. Пантите трябва да се монтират на обратната страна на плотовете в отворено положение, като двете части плотове са плътно един до друг. Ето и две снимки:

За лявата част, където ще бъдат подпорите към стената - ще поизчакат малко, защото първо трябва да оправя детската стая за 4-5 дена, е децата са с приоритет:)
Все пак не издържах и взех плот 4 см, защото такъв исках. За мивката отзад взех един малък плот 3см. Затова и както се вижда на снимката около 1см от падащия плот е отвън. Но на живо въобще не прави впечатление, пък и 4см плот изглежда много добре.
Като направя и лявата част пак ще пусна снимки, дано да съм полезен на някой с идеите:) Все пак това е форум, а не семинар и надпревара кой е по-добър!

Прикачен файл

WP_000209.jpg
WP_000209.jpg (54.29 KиБ) Видяна 5777 пъти

Прикачен файл

WP_000211.jpg
WP_000211.jpg (92.85 KиБ) Видяна 5777 пъти

Тема "Падащ (разтегателен) плот в кухнята - как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: