Мечтата на всяка домакиня
brum - майстор
Не :) . Ще се опитам да го обясня пак - стаята е с дървена ламперя освен в ъгъла в който е кухнята. И тая ламерия се подава няколко см над стената (има топлоизолация зад нея). Горе-долу като това на картинката се получава:

Кафявото е дървената ламперия. Червеното е камината, лилавото е кухнята, а жълтото е там до където трябваше да стига тя (тия 4см), но поради стърчащата ламперия под нея няма да могат да се отварят вратите. И затова измествам цялата кухня по-близо с 4см до камината, а това отзад се чудя с какво да го запълня.

Прикачен файл

k.JPG
k.JPG (6.29 KиБ) Видяна 3319 пъти
ZEDYCUS - майстор
Може да сложиш мъртви парчета на Г и след това ако има място, едно челно като вратите. Нещо подобно като на снимките -- :arrow:

Прикачен файл

fuga.jpg
fuga.jpg (71.18 KиБ) Видяна 3316 пъти

Прикачен файл

ФУГА.jpg
ФУГА.jpg (69.94 KиБ) Видяна 3316 пъти
brum - майстор
Може, ще работи май. Мисля, че имам останал малко материал от този за вратичките, май има и малко останал от този за основата на шкафовете. Ще прегледам излишъците и ще го помисля :) .

Няма да слагам отзад основа, щото разстоянието е 4см долу. Горе още не съм видял колко е :) .
brum - майстор
Ето до къде докарах днес. Още ми е трудно да преглътна, че стягането на мивката към плота отне > 4 часа и накрая даже не се получи. Ще търся по-читави скоби или ще си изработя някакви накрая.

Първи опит - намазвам със силикон, хлопвам мивката, обръщам плота и почвам със скобите. И не мога да поставя ни една. Със 100 зора (2ма души) сложихме скобите, стегнахме ги, обърнахме и греда - силикона беше стегнал вече. Та не можа да прилепне.

Разглабяне, почистване на силикона, последва пак монтаж но без силикон - пак греда - не прилепва плътно. Скобите изтърват ако натегна, а иначе уплътняващата лентата под ръба я държи надигната. По снимките се виждат две от изпускащите скоби. Някой си седяха добре прибрани, но бяха по-малко от половината.

Вижда се и къде обмазвам плота със силикон, че да го запечатам там където рязах. Не знам дали имаше много смисъл. Има го и малкото ръбче между ламперията и стената което пречи да прилепя кухнята към нея. Ей там се чудя как да уплътня и да скрия после.

Има ли читави скоби дето стягат здраво или да си правя скоби?

Прикачен файл

IMG_20140222_173016.jpg
IMG_20140222_173016.jpg (54.71 KиБ) Видяна 3236 пъти

Прикачен файл

IMG_20140222_172957.jpg
IMG_20140222_172957.jpg (69.86 KиБ) Видяна 3236 пъти

Прикачен файл

IMG_20140222_172940.jpg
IMG_20140222_172940.jpg (74.57 KиБ) Видяна 3236 пъти

Прикачен файл

IMG_20140222_172928.jpg
IMG_20140222_172928.jpg (63.7 KиБ) Видяна 3236 пъти

Прикачен файл

IMG_20140222_132126.jpg
IMG_20140222_132126.jpg (65.92 KиБ) Видяна 3236 пъти
ZEDYCUS - майстор
Скобите се слагат предварително, не след като нанесеш силикона, накланят се назад за да влезе мивката в отвора. Скобите на мивката може да закрепиш с винт при развито положение и след това да стегнеш(като на снимката). Пробвал съм го, върши работа. Може причината да не се стягат другите скоби е , че като завиваш винта той да опира в ухото на мивката на която се закача скобата. В такъв случай накланяш леко скобата да подведе винта.
Може да направиш като Шадоумен - винт напречно на отвора на плота и с тел. Пробвах го и това :) стяга перфектно, стига да имаш място за клещи.(по внимателно да не откъртиш талашита, крехък е)
Другото е сложи плота и мивката някъде на равно място -маса, за да има натиск навсякъде.
Фугите покрай стената само с дистанционни парчета по 5 см тях ги кантират машинно, по малки трябва ръчно. Само че при теб не става, плота ти вече е отрязан по шкафовете и ще дойде къс, ако се слага обличане на ъгъла на стената и после водобран. :?

Прикачен файл

DSC04980.JPG

Прикачен файл

мивка.JPG
мивка.JPG (64.87 KиБ) Видяна 3220 пъти
brum - майстор
И аз мислех за тел, ама нямаше никаква :) . Проблема е, че скобите хващаха, стягаха, ама не достатъчно. Просто не можаха да приберат уплитнителната лента, така че мивката да легне на плота, а оставаше луфт.
joroantonov - специалист
brum написа:
И аз мислех за тел, ама нямаше никаква :) . Проблема е, че скобите хващаха, стягаха, ама не достатъчно. Просто не можаха да приберат уплитнителната лента, така че мивката да легне на плота, а оставаше луфт.
Ако не си я сложил още - ако лентата е тип дунапренена или я сложи по-навътре в по-високия обем или директно я махай, слагаш дебело силикон до външния ръб на борда и каквото излезе го обираш. Ако са ти изпуснали пластмасите на скобите може да пробваш и варианта с прави планки хванати с винт към ухото на щипката и на другия край винт под ъгъл в плота за да дърпа надолу.
brum - майстор
Тая лента си беше монтирана фабрично на мивката, не ми се ще да я махам :) . Ще потърся просто по-здрави скоби и ще видя дали ще се получи. Ако не стане с купешки - ще си направя такива, дето да са достатъчно здрави. Имам вече идея как :) .
ZEDYCUS - майстор
По внимателно със здравите скоби, защото ми се е случвало да се скъса ухото за скобата на мивката. То е на точкова заварка. :)
Има някои мивки които са си криви колкото и да ги стягаш, в такъв сличай дебело силикон, а като изсъхне с остро ножче се изчиства избилото. :partyman:
brum - майстор
Взех си ТЕКА уж да нямам такива проблеми :) .

Тема "Няколко въпроса за направата на кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: