• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Мечтата на всяка домакиня
nikolov333 - майстор
И аз да питам за 5 см.замазка армирана с 4мм.мрежа с квадрати 10х10см.за едно цяло помещение 80 кв.м. като върху нея ще има ел.подово директно под плочките, с каква замазка е най-добре за да не се напуква. Мисля си за някакъв бетон с фибри и по-ситна фракция на чакъла ама не знам каква марка ще е най-добре?
VLADO66 - майстор
nikolov333 написа:
И аз да питам за 5 см.замазка армирана с 4мм.мрежа с квадрати 10х10см.за едно цяло помещение 80 кв.м. като върху нея ще има ел.подово директно под плочките, с каква замазка е най-добре за да не се напуква. Мисля си за някакъв бетон с фибри и по-ситна фракция на чакъла ама не знам каква марка ще е най-добре?
Има готови замазки за подово http://www.roefix.bg/PRODUKTI/Zamazki-s ... -CT-C20-F4 http://www.gsstroimarket.bg/view/7316.html а също така може да си вземеш фибри и да си направиш.Бетона няма как да го подравниш и издърпаш на ниво.
nikolov333 - майстор
VLADO66 написа:
nikolov333 написа:
И аз да питам за 5 см.замазка армирана с 4мм.мрежа с квадрати 10х10см.за едно цяло помещение 80 кв.м. като върху нея ще има ел.подово директно под плочките, с каква замазка е най-добре за да не се напуква. Мисля си за някакъв бетон с фибри и по-ситна фракция на чакъла ама не знам каква марка ще е най-добре?
Има готови замазки за подово http://www.roefix.bg/PRODUKTI/Zamazki-s ... -CT-C20-F4 http://www.gsstroimarket.bg/view/7316.html а също така може да си вземеш фибри и да си направиш.Бетона няма как да го подравниш и издърпаш на ниво.
И аз така мислех, но старата замазка, която разбихме, беше с някакъв чакъл ситна фракция около 2см. и беше перфектно равна и твърда като мозайка. Вярно беше бъркана на место и сигурно майстора, който я е правил тогава е слагал повече пясък и цимент за да се заравни добре, но не беше напукана никъде, въпреки че нямаше армировка и върху нея имаше подово под плочките.
П.П.То когато е правена преди 15г. и цимента е бил различен от днешния :-D
kudev - помощник
Може ли съвет какъв цимент да избера за замазката?
nikolov333 - майстор
kudev написа:
Може ли съвет какъв цимент да избера за замазката?
Защо не пробваш с готовата смес от линка в по-горния пост http://www.roefix.bg/PRODUKTI/Zamazki-s ... -CT-C20-F4 По твоите сметки излиза, че 8 торби по 40кг.към 80лв. ще са достатъчни при разход 20кг./0.01м3. Иначе не знам какъв цимент е по-добър от българските.
Иванич - напреднал
чет сеп 10, 2015 8:36 amkudev написа:
Ако използвам земно влажна съотношението 2:1 или 3:1 (пясък - цимент) трябва да е?
Колко торби пясък и цимент ще трябва при тези размери на пода.
Само цимент и пясък ли се слага, за подова замазка,
Мисля че по рано слагаха и гасена вар, така замазката става по еластична,
Поема топлинни разширения, гъвкава е, и не се напуква,
Това мисля е важно, щото после ще се слага теракот, и замазката не трябва да е силна, мисля,
Щото може да пострада теракота, в смисъл да се отлепи.
Теракота после ще се лепи с теракол но това едва ли променя нещата.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет сеп 06, 2024 4:41 amИванич написа:
...
Мисля ...

Изображение
chapara - майстор
Една патка мѝслила, мѝслила и умрела😄. Има нормативни документи които забраняват поставянето на вар в подови замазки в България!
Общо взето си седял и си си мислил, но не си усетил,че само си седял😉
Извинявай за закачливия отговор😉
chapara - майстор
Кака, не се смей на чуждото невежество, колегата вероятно в неговата си професия е нъмбър уан!
Иванич - напреднал
пет сеп 06, 2024 5:56 pmchapara написа:
Има нормативни документи които забраняват поставянето на вар в подови замазки
Е добре, приема се, обаче за кои документи говориш, дай линк.
щото има и готови смеси за под, в които има вар.
а основата често е различна,
има замазка върху панел, бетонна плоча, върху дървен под и т. н.
а сега де. а мойта замазка ще е върху панел.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Подова замазка на кухня" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: