• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
torbalan - Дървен философ
За конкретния случай най-лошото, което би могло да се случи е да се пробие кюнец, което се отремонтира за час...
mgbagera - специалист
egomen66 Да на снимките не се вижда но веднага след печката има 1 лира.

Шопе мислил съм си за въздушния но така миризмите от кухнята ще се разнасят и в другите помещения. За водно на кюнците не съм мислил изобщо понеже не съм видял някой с такава екстра. Не казвам че няма а просто аз не съм попадал на такова.

torbalan От горе е таван.
шоп - майстор
С нещо подобно можеш лесно и бързо да свалиш температурата на димните газове. Въздуха ще се върти само в кухнята. Ако искаш може и съседната стая да се отоплява с две ал. гофрета без да се смесват миризми.

Снимката не е моя, колега я бе показал преди време тук и е само за идея. Варианти много.

Прикачен файл

aaaaa.jpg
aaaaa.jpg (47.36 KиБ) Видяна 1208 пъти
mgbagera - специалист
Тази снимка съм я виждал и е добро решение но ако го направя в кухнята ще ме изхвърлят :-D
А с ал. гофре как може да се отоплява съседната стая без смесване на миризми ? Самото гофре се навива около кюнеца или ?

П.П: Аз преди го мислих с един въздуховод зад лирата, който се спуска на долу до пода и влиза в съседната стая. Вентилатора ще засмуква доста топъл въздух от лирата но заради миризмите се отказах.
шоп - майстор
Въздуха се взима от желаната стая, затопля се и се връща пак там. Няма смесване на миризми.

Топлообменика може да си го направиш по твой проект и визия за да се върже естетически. Може всичко да е скрито в було както при камините...
ivanovbg - майстор
mgbagera написа:
Здравейте, последните 2 години малко пресилихме печката и тя си го изкара на тавана :mrgreen:
В момента тавана е с пластмасова облицовка. Кюнците минават на около 30-40см от него и пластмасата се изкриви и пожълтя.

http://prikachi.com/images.php?images/723/8546723O.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/724/8546724Y.jpg

Дайте някаква идея за таван който ще издържи на високата температура. От горе е гредоред и всяка година се налага да се шпаклова и боядисва, понеже се напуква (за това сложихме облицовката).

Направи защитен екран от алуминиева ламарина над кюнеца. Да не е от друг материал. Алуминия отразява инфрачервенителъчи и няма да предава топлината към тавана. Нещо подобно. На бабата съм направил така, защото прецакваше латекса.

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (8.41 KиБ) Видяна 1150 пъти
nilro - специалист
Подкепям идеятя,върши раота.Аз съм го направил на бабата с две метани скоби за ПВЦ ф110 и ламела от алум. окачен таван.Тавана е също изпънен с ПВЦ ламерия.
  • 1
  • 2

Тема "Дайте идея за таван издръжлив на високи температури" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: