• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
galin.com - специалист
Точно този тип щях да предложа.
Имаме такава маса на тавана на 40 години е и е с този начин на разтягане. Уникално здраво се получава. Направо се чудя на майсторите от едно време колко прости и надеждни решения са намирали.
Със здраве и все по хубави поводи да си я ползваш.
null - специалист
А ето какво намерих още. Много оригинално според мен.
крум - специалист
Страхотна маса си направил!
С какво я довърши? С ваксата, за която говореше ли?
И аз ще правя такава, така че ще се обръщам за консултации. А за тази, която си пратил, в къщи имахме една подобна (то кой ли е нямал), дето се разгъва на 2 страни. Много паянтава маса... Имам доста неприятни спомени от нея.
null - специалист
Маслото е http://phivex.com/html/wood_wax_top_oil.htm
Стои доста добре. Дървото си е като нелакирано на структура.
Като сложа капка вода на плота. Си стои на капка. Като я духнеш си тръгва пак като капка :)
Обаче, аз използвах дъб и той има пори...
Много е добро, ама си мисля като се поизцапа дали няма порите да се запълнят с разни работи и да не може да се изчисти ...
Защото други неща от дъб дето съм им теглил полиуретанов лак с междинни шлайфания порите са запълнени с лак и отгоре е гладко.
А за справка - идеите са от http://express.bg/null/plans/Woodwork%2 ... 0pages.pdf
На страница 1406 започва как се прави такава маса.
Идеите от там. Размерите от мен. И промените по плота, защото сам си го правих и съм много горд, че не е съвсем на вълнички :)
Даже доста равен стана.
Инструментите, които се наложи да използвам са:
- настолен циркуляр
- абрихт
- ексцентър шлайф
- оберфреза
Изходния материал беше 5см дъбови талпи. Криви и с чворове и с пукнатини. Затова казах, че беше занимавка. Иначе хобито си е страхотно.
Ако имах и щрайхмус щеше съвсем равен да стане плота. Та чакам дядо мраз :-D
крум - специалист
Аз я загледах тази маса :)
Видях линковете в друга тема.
Мисля да направя плота от дъбови парчета - продават такива плоскости, размери 2000х800хХХ (ХХ = 18-40).
За тях имам леко притеснение дали от транспорта няма да се изкривят, ама мога на място да ги разбича на по 1 метър и да ги прибера в колата.
Алтернатива е същия плот от парчета, ама боров.

Само трябва да свърша с паркета, стените, парното и мокрото, че да можем вече да палим огъня и да прекарваме вечерите с чаша младо вино пред камината... А и да има къде да сложим дивана, че 1 година на столчета, дъски върху тухли, пачки с паркети вече изкарахме и задника ми съвсем се бунтува - твърдо било :)
kristiqni - специалист
Масата на dobromir.marinov може ли да се изпълни с ПДЧ и ако може има ли някакви специални изисквания за окантването на плота?
Какъв материал е най-подходящ за трапезна маса - от различните видове ПДЧ
... кое ще е най-издръжливо на всекидневната употреба :? освен разбира се масива.
  • 1
  • 2

Тема "Маса за трапезария" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: