Мечтата на всяка домакиня
torbalan - Дървен философ
parketmilanov написа:
Гранит.
Или ако си "ръкат "може за месец да си направиш дървен плот .
или пък да си купиш....
Дървен е готино, може да се оцвети във всякакъв цвят, но няма ли да е скъпа поддръжката?

Че защо цял месец ще го правиш?

Аз така направих бюро за големия син, което сега пък малкия ползва...

Налепих чамово дюшеме нут-федер, на следващия ден върху него залепих дъбов паркет. Стана добре :)
Ако някой реши да прави подобно нещо, да има предвид, че моето се огъна леко бъчвообразно :)
Много малко, но дразни.
lov - майстор
shadowman написа:
Цените на камъка започват от 60, но може да стигнат над 200. Не е редно да се сравнява с най-евтиното.
Той питащия е уточнил че иска да изглежда точно като бетон, а именно тези разцветки са с най ниски цени.
Като бетон, ама черен... Няма да е от най-евтините ;)
lov - майстор
Бе той ако заведе този дето одобрява проектите да види камъните на място може и да изгори и с най скъпите ама това е друга тема. :goodman:
lov написа:
Бе той ако заведе този дето одобрява проектите да види камъните на място може и да изгори и с най скъпите ама това е друга тема. :goodman:
:-D :-D :-D :-D :-D
nichevo - напреднал
Реално на мен ми харесва цвета на мокрия бетон, не точно плътно черно. Доколкото видях има добавки които са за водонепропускливост, и единствено остана нещо за запечатване ако има нужда. Кухнята няма да се ползва кой знае колко интензивно, та външния вид е по-важен. Гледах и аз в youtube доста клипове за такива плотове/мивки , но и там използват готови смеси ,че дори и арматура не слагат :)
lov - майстор
Явно обичаш да се информираш повече от тубата и нета. Друго е ръка да пипне и да го видиш на живо. Хващай половинката и се разходете до някое цехче където обработват такива камъни. За гледане все още пари не вземат :lol:
И запомни едно за кухненски плот става само гранит всякакви други естествени камъни не стават за тази цел въпреки че в пъти са по добри от какъвто и да е бетон. То не че и няма шапшали дето си чешат егото, че има повечко пари и налитат на шаренко, но те там са и само за украшение а не за ползване. Или казано огромен компромис за който после ще си скубеш косите що не си послушал. Разните му термоплотове и ламинати няма да ги коментираме.
Та като направиш една обиколка и вземи че се отчети пак във форума. И тогава ще разбереш що на Торбалан му е весело на моя предишен коментар. Темата за и против естествения камък е дъвкана много пъти.
lov написа:
...
И запомни едно за кухненски плот става само гранит всякакви други естествени камъни не стават за тази цел въпреки че в пъти са по добри от какъвто и да е бетон. То не че и няма шапшали дето си чешат егото, че има повечко пари и налитат на шаренко, но те там са и само за украшение а не за ползване. Или казано огромен компромис за който после ще си скубеш косите що не си послушал. Разните му термоплотове и ламинати няма да ги коментираме.
Та като направиш една обиколка и вземи че се отчети пак във форума. И тогава ще разбереш що на Торбалан му е весело на моя предишен коментар. Темата за и против естествения камък е дъвкана много пъти.
Сега... Весело ми е и на тоя, не само на предния :)

Обичам естествените материали. С две ръце съм за гранита, но у дома кухненския плот е от мрамор... :)
Защото такъв ми хареса. Половинката е съгласна на всякакъв. Аз съм човека с претенциите у нас ;)

Ако камика е добре полиран, дори и мрамора става за плот. У дома вече 6 години се експлоатира ;)

Мисля, че само варовик и подобните му леки порести камънье не стават за плот....
lov - майстор
Явно твоята се грижи яко за него та до сега не е дал дефект и не се е ликьосал. :lol: То че има мрамори де са що годе по устойчиви но то трябва човек и да ги разбира тези работи и да ги познава ама аз не съм от тях. Добре че имам кого да питам. :razz: Но реално всички мрамори не са устойчиви към киселини. И то дори към слаби. За хубавото и лесно полиране на мрамора се ползва една от най слабите киселини като оксаловата. Тя направо му размеква повърхностния слой. :) А само със обикновенна захар и сярна киселина мога да ти го докарам до цвета като на черно вулканично стъкло. :-D
А и дето често се подвизавам и са ми за пример в каменоделството. Не съм видял и една кухня с мраморни плотове. А за така наречения технически гранит там ще те и линчуват направо ако го споменеш. То даже в по старото строителство и подови терекотни плочки рядко ще видиш. Или пък облечени стъпала. Маат хората само естествен камък и друго не признават.
lov написа:
Явно твоята се грижи яко за него ...
Добре, добре - колко добре... :)

Поддържа го чист.

Иначе ползваме го за кухнески плот, а не за плот в химическа лаборатория :)
Няма проблеми, не се шегувам :)

Дори нашия не е баш добре полиран :)

Тема "Черен бетонен плот кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: