Мечтата на всяка домакиня
shadowman - майстор
Обяснявам на човека как ще стане по-здраво. Аз не говоря за дупката на пантата, не говоря за винтовете с които ще хванеш пантата за вратата, а за момента на захващане на вратата към шкафа, тоест към страницата. Аз не работя серийно, но си поставям дюбелите без проблем, ако исках да го правя по-бързо щях да ползвам LAMA (примерно). Имам 12 години стаж в тази област и за това време съм видял доста неща, знам кое е хубаво и кое не е. Човека питаше какво да му предложим и аз предложих това което смятам за най-добро и най-качесвено независимо от времето за което ще прави това (дали ще изгуби час или два не вярвам да е от значение).
Не вярвам да си мислиш, че се заяждам, просто изпадам в подрибности.
nicky_design - специалист
Малееееееееееееееееееееееееееее,тоя човек го обаркахте съвсем.Дай ми размерите на кухнята си и ще ти направя разкройни карти и монтажни схеми по факса.Ако не си я направил вече.
vs - напреднал
shadowman написа:
Значи щом канта ти е 0,45 изваждаш от размера на шкафа 4 мм в по ширина и височина, деке, ако шкафа ти е 450/720 то вратата трябва да е 446/716 (така работим), ако шкафа ти е 900/720 делиш на две и се получават две врати по 450 мм... За панти бих ти препоръчал BLUM с дюбел, бележиш къде ще ти е пантата и дупчиш с бургия Ф6 и заваинтваш, но ако това ще те затрудни ползвай всякаква панта за покрит кант или ниско рано като гледай да избягваш китайски и турски, не че не стават, но аз залагам на гореспоменатото.
shadowman, пак опирам до теб...
Ако канта ти е 2мм, по 8мм ли изваждаш от ширината и дължината на шкафа?
shadowman - майстор
shadowman, пак опирам до теб...
Ако канта ти е 2мм, по 8мм ли изваждаш от ширината и дължината на шкафа?[/quote]

Махаш по 7 мм и като се сложи кант се добавя 4 мм и оставя 3 мм, при кант 0,45 махаме по 4 мм, но като се добави кант остават пак 3мм.
vs - напреднал
shadowman, още един въпрос:
Как се оразмерява шкаф с врата и чекмедже? Отгоре имам шкаф, а под него чекмедже. Може ли дъното на шкафа да бъде едновреммено "таван" на чекмеджето или трябва да има две плоскости? Ако са две плоскостите, то смятането ще си е същото (-7мм от страна при закрит кант и 2мм кант), но не знам, ако е само една плоскост как ще стане...
shadowman - майстор
Става, няма проблем дъното да е същевременно и таван. За да ти е по-лесно монтирай дъното/тавана на кръгал размер (да ти е по лесно смятането. Ще се опитам да дам пример, ако шкафа ти е висок 800 мм с врата 650 мм и чекмедже 150 мм, то то центъра на дъното/тавана да е точно на 150 мм и по този начин то става общо. Предполагам, че този шкаф, ще е качен на плот (?), ако е така то трябва да извадиш още 3-4 мм от лицето на чекмеджето за да работи както трябва (за да не се стържи по плота).

Дано си ме разбрал, че аз малко трудно го измислих.
Nemski - специалист
момчета а то къде мога да си намеря алуминиеви кантове и на какви парички излизат? предполагам че се лепят със силикон.
shadowman - майстор
Кантове за къде?
Nemski - специалист
за пдч плоскости

Тема "Как да оразмерим вратичките за кухненски шкафове?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: