Мечтата на всяка домакиня
Бола - специалист
От лентата с инструменти избираш Add(Ctrl+G),правиш детайла който искаш,след това KITCHEN & BATROOMS-worktops with edges-spec. worktop(shape)това е за плот по форма различна от готовите,а за друг материал в същото меню,но wall-mounted units.Поставяш избраният материал в предварително направената от теб форма.И така всеки детайл....за съжаление е бавничко детайл по детайл,но....
То може и библиотека от направените ти творения да си направиш,но едвали ти е необходимо........
Ако иконата не ти е изведена на екрана я отваряш от Shape-Add..........и т.н
Има го и от десен бутон,и там са и инструментите с които може да се заобля дадена форма напр. ........
Стига за програмата,покажи проекта да го видим :-D
п.п Не обяснявам добре,ако не си разбрал,питай пак
ibogdanov - специалист
Идеално те разбрах! До момента се пробвах да редактирам готовите елементи и се нещо не се получаваше.
Сега ще постна един от проектите, но е с готовите модули и не е съвсем актуален. Имено заради твърденията, че не се слага фурната под газовия котлон се наложи да правим тези идиотски шкафове над плота.
Иначе идеята е кухнята да е максимално опростена и изчистена, без излишни детайли и елементи.
Всекидневната и кухнята се в едно помещение и не искам да се акцентира на къта за готвене. За това и всичко е скрито и прибрано по шкафове и не се вижда. За съжаление няма как да прибера хладилника... но няма пълно щастие.
На снимката се вижда къде ще се намира кухнята. Помещението е 7 и нещо на 3 метра, като е разделено на две. Едната част за хола/всекидневна а другото за кухнята с масата за хранене.

Прикачен файл

maket.jpg
първия ми проект
maket.jpg (159.22 KиБ) Видяна 15122 пъти

Прикачен файл

kuhnq.jpg
бъдещата куня....
kuhnq.jpg (204.67 KиБ) Видяна 15123 пъти
borkata3000 - специалист
ibogdanov написа:
Идеално те разбрах! До момента се пробвах да редактирам готовите елементи и се нещо не се получаваше.
Сега ще постна един от проектите, но е с готовите модули и не е съвсем актуален. Имено заради твърденията, че не се слага фурната под газовия котлон се наложи да правим тези идиотски шкафове над плота.
Иначе идеята е кухнята да е максимално опростена и изчистена, без излишни детайли и елементи.
Всекидневната и кухнята се в едно помещение и не искам да се акцентира на къта за готвене. За това и всичко е скрито и прибрано по шкафове и не се вижда. За съжаление няма как да прибера хладилника... но няма пълно щастие.
На снимката се вижда къде ще се намира кухнята. Помещението е 7 и нещо на 3 метра, като е разделено на две. Едната част за хола/всекидневна а другото за кухнята с масата за хранене.
Богданов, разчупи малко тези шкафове, така изглеждат като правени преди '91. Ако имаш интерес, разгледай тази тема. Ще почерпиш доста идеи.
ibogdanov - специалист
borkata3000 написа:
........... Богданов, разчупи малко тези шкафове
Чупя ги шкафовете :) не е проблем.
Любимия форума на жената е това.... гледали сме ги тези кухни. Чесно казано има една две дето са излезли от стандарта. Другото е само пунти-пластики! Е една фюжън кухня избива рибата, но пък не ни кефи.
Понеже се занимавам с реклама и имам някакви познания по дизайн. Спокойно мога да твърдя, че простите неща са най-добрите. Разгледай няколко шведски сайтове ( може и на Икея само да погледнеш), за да се убедиш в това което казвам. Най-добрите постижения са не тези дето изглеждат най-откачено, а тези дето са най-функционални. Даже в Икея има едни флашчета с разработки по темата.

http://www.ikea.com/ms/en_GB/complete_k ... index.html
http://www.ikea.com/ms/en_GB/complete_k ... types.html

Давам ти за пример шведите, защото те са едни от най-добрите в индустриалния дизайн.
Не се заяждам и не искам да споря с никого. Въпроса ми беше дали може да се монтира газовия котлон над фурната, не дали макета ми е олд фешън.
Като направя новия макет ще го кача да го обсъдим, в отделна тема, и тогава приемам всякакви критики и мнения
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
....Въпроса ми беше дали може да се монтира газовия котлон над фурната.......
Може, обаче :? връзката от пършинга с пропан-бутан до котлона, е гумен маркуч. Знаем (нали) какво става с гумата при нагряване. По малко по малко се спича.
Би било добре, да не ти е проблем, да изведеш метална изолирана тръба. Това е единственият възможен проблем.
p.s. Преди няколко месеца видях фурна подпалила кабелите на керамичните котлони ... Преди години, моя фурна, на 50 градуса направи волтова дъга ... авариите ходят по уредите. Просто отдели газта.
ibogdanov - специалист
n_a написа:
....Въпроса ми беше дали може да се монтира газовия котлон над фурната.......
Може, обаче :? връзката от пършинга с пропан-бутан до котлона, е гумен маркуч. Знаем (нали) какво става с гумата при нагряване. По малко по малко се спича.
Би било добре, да не ти е проблем, да изведеш метална изолирана тръба. Това е единственият възможен проблем.
p.s. Преди няколко месеца видях фурна подпалила кабелите на керамичните котлони ... Преди години, моя фурна, на 50 градуса направи волтова дъга ... авариите ходят по уредите. Просто отдели газта.
ЕЙЙЙ!!!! евалата за идеята. За сега ще има вата между фурната и плотовете. Тока е в гофрета, виж газа .... май наистина ще бодна една тръба. Може да стане проблем с гаранцията на котлона, щото ще се наложи да преправя захранването.

За охлаждане съм предвидил две декоративни решетки - едната долу на блендата а другата на плота зад котлоните.
Малко кофти седи, но сигурността изисква жертви :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Разсмя се с декоративната решетка, дето стояла малко кофти. В такъв случай се казва "да ти пикам на дизайн/ера".
Не виждам нужда да преправяш щуцера на котлона. Може би, ако излезеш от форум кухня и влезеш примерно в автомобилния, ще ти обяснят как се присъединява тръба :) ... медна, качествена скоба, в другия край също удебеление и тн.
Моята фурна е вградена под мивката. Това, че е ниско не ме бърка. Фурна не се отваря чак толкова често, все пак.
От един арматурист чух великите думи "Докато не почнем да леем бетона, всичко може да се променя. После също, само е малко по-скъпо". Та преди монтажа не спирайте да мислите кое-как.
kristiqni - специалист
ibogdanov кажи какво направи с плота и фурната,как направи връзката на плота с бутилката?
zacksi - помощник
Моля Ви за съвет как е най-добре да се изгради връзката между газов плот и бутилка, предвид, че плота е монтиран върху вградена фурна. Гумените маркучи достатъчно надеждни ли са или трябва да се използва нещо различно. В много упътвания се споменава за гъвкава тръба от неръждаема стомана, но изглежда, че този продукт не е много разпространен у нас. Обиколих поне сигурно 10 магазина, които се занимават изцяло със системи за газ и никъде не можаха да ми предложат подобно нещо. Ако е толкова кът, какво сте ползвали за вашите газови плотове?

Предварително благодаря.
root666 - специалист
Тия тръби не са целите от стомана, а са подобни на мекит евръзки за бойлер - т.е. вътре пак имат гумен маркуч, но със сигурност ще е по-здраво и стоманата ще разсейва топлината. Аз съм виждал да ги продават в Алати.

Тема "Монтаж на газов котлон над вградена фурна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: