• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 20
Мечтата на всяка домакиня
pachosz - специалист
Странно :?
Тогава дето ше го мислиш, премести водача на страницата 2-3 мм. навътре и да се оправят нещата.
maxuel82 - специалист
Свалих и "проблемния"водач и си работи перфектно ,прибира докрай гладко и плавно ! Дори и да го преместя и 3мм пак неможе да прибере ! Възможно ли е причината да е, че чекмеджето влиза прекалено плътно ! :? Дали да не разменя местата на водачите :?
pachosz - специалист
Няма да помогне размяна на водачите.
Така като помисля, наистина и да го преместиш навътре, пак няма да се прибере след като от другата страна вече е опряло челото в страницата. Нещо не е наред в геометрията на чекмеджето явно. Шкафа предполагам, че не е посукан.
Опитай тогава като развиеш малко винтовете, с които е хванато челото, подложи между чекмеджето и челото нещо 2-милиметрово от страната, която си ляга добре, и пак стегни винтовете. Оправи ли се, то значи диагоналите наистина не са в ред.
ZEDYCUS - майстор
Пробвай нещо друго, развий само винтовете на челото от страната която опира в корпуса на шкафа и подложи 2 канта. Преди това махни дръжката :)
Погледни за всеки случай на чекмеджето водачите дали тези ламаринки(на снимката) са огънати и не опират плътно в челото. може и да не си ги сложил наравно към челото.

Прикачен файл

19012015604.JPG
pachosz - специалист
Голямо умуване :?
Ама тъй както го посъветвахме, има вероятност да не легне и от двете страни после челото. Щото водача на страницата му е 1 мм. навътре. Отивай утре и му го направи на човека, пък той ще почерпи :partyman:
maxuel82 - специалист
Няма да се оправи ,защото още преди да захвана челото от едната страна ми направи впечатление че леко изкача т.е. изкача си и без челото ! Ако пък изкарам леко напред този водач който прибира докрай т..е да е наравно с канта ,от другата страна остава 4мм фуга !
pachosz - специалист
Искай помощ от градски :yawinkle:
За 15 мин. работа ще е на място като се види, а ние тук я го измислим, я не.
Тъкмо удобен момент да се запознаете.
Вярно пропуснахме да ти кажем, преди да сложш челото, корпуса на чекмеджето не трябва да стърчи извън страниците. То кво ли щеше да помогне де, ама...
maxuel82 - специалист
Ами ще искам ,явно сам няма да се справя ! Иначе ето как приляга пластината на чекмеджето и как прибира "проблемния" водач!

Прикачен файл

SNV81494.JPG

Прикачен файл

SNV81491.JPG
ZEDYCUS - майстор
Ако не бях на работа щях да се разходя. Няма проблем. :partyman: Но както го описва проблема си отива на криво чекмедже, той така и не каза като го е сглобявал дали го е премерил. :) А мисля, че с него сме се виждали преди време на Направи си сам(зад Мола) магазина. Може и да бъркам колегите де.
maxuel82 - специалист
ZEDYCUS написа:
Ако не бях на работа щях да се разходя. Няма проблем. :partyman: Но както го описва проблема си отива на криво чекмедже, той така и не каза като го е сглобявал дали го е премерил. :) А мисля, че с него сме се виждали преди време на Направи си сам(зад Мола) магазина. Може и да бъркам колегите де.
Ами когато имаш време ,аз не бързам :partyman: аз съм точно срещу Щтром в "Изгрев" ! междувременно ще се опитвам да го оправя ,че ме дразни ! Като го сглобявах не съм го мерил ,сега доколкото може да се премери ,диагоналите и изобщо отвсякъде е равно ! :?
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 20

Тема "Шкаф на тераса - откъде да започна ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: