• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 27
Мечтата на всяка домакиня
prascho - майстор
Благодаря за включването :). Едвам гледам и е нормално да има проблем с лексиката :-D .

Вече горе долу поизчистих концепцията:

1. Обикновени винтове. Ще търся Lih Lin.
2. Крака 'Volpato' от "Каме" - товароносимост 500кг на крак
2. Окачвачи и еврошина 'kamar' - "каме"
4. Панти покрит кант 'Clip Top' 120гр на "Блум" без вграден амортисьор с регулираща пластина /опция за добавяне на един външен амортисьор на врата/
5. Панти открит кант 'Clip top' 110гр на "Блум" с вграден амортисьор с регулираща пластина за вратите на пералнята /стига да се вмести до 2см изпъкналост/
6. Бутилиера на 150мм - Джoлито :) за сега
7. Механизъм за чекмедже - частично изтегляне на "Блум". Средна хубост. 'Хетих' са по-скъпи, 'Адар' на "каме" са по-евтини. Ще преглътна тези 8-10 см спрямо пълното изтегляне. Но 40+ лв за подобен механизъм НЕ.
8. С цел лека икономия - ролков или съчмен механизъм за чекмеджето под печката. Струва ми се, че рядко ще се употребява.
9. Амортисьор 60 Нютона - италиански 'каме' за вратат над хладилника

Погледнах дръжките в 'каме' на "Citterio Line". Хубави ама около 9лв на брой :roll: .
pachosz - специалист
prascho написа:
2. Окачвачи и еврошина 'kamar' - "каме"
7. Механизъм за чекмедже - частично изтегляне на "Блум". Средна хубост. .
Ако не си монтирал до сега такива еврошини, може да ти се види трудно. Обикновен L-окачвач върши същата работа и се монтира по-лесно.
Механизмите за чекмеджета не знам що, ама не ми харесва частичното изтегляне и от години слагам само пълно. Не е задължително да е смарт слайд. Обикновени телескопични водачи, дали с плавно прибиране или не, вършат чудесна работа и цената им е съвсем прилична.
Клип-топ не са лоши пантите на Блум, заслужават си. Иначе за вместването няма как да се вместят високото рамо панти в тия 2 см. Тя само вратата е 18 мм, и разстоянието при отворена врата между вратата и страницта е не знам колко точно, но е доста повече от 2 мм. Другия вариант е сложи 3 панти ако трябва, но на една врата само, така само от едната страна ще пречат, а от другата ще има място да влезе пералнята. Ако вече не са отрязани 2 врати разбира се.
Краката не са толкова важни, всички са достатъчно здрави. За винтовете- също не са чак толкова важни, всички вършат работа.
prascho - майстор
Преди малко минах през "Роси".

Три коментара:

1. Механизмът за бутилки /бутилиера/ на Виола (Джолито) с механизми на "Блум" - Тандем на 150мм е 58лв. Двата водача действително са на блум и изглежда добре. Чак днес се замислих, че и при този механизъм важат понятията "частично" и ''пълно "изтегляне. Та въпросния механизъм е с частично изтегляне. Каква е разликата между дясно и ляво позициониране на страничните водачи?

2. Механизми за чекмеджета с пълно изтегляне на "Самет" /Турция/ на 500мм са около 25лв със заключващите елементи. Частично на Блум е около 21лв. Сачмените телескопични не коментирам щото май са китайски... Та струват ли си турските?

В тази връзка мернах, че панти "Самет" открит кант 3Д 110гр с вграден амортисьор за пералнята не изкачат повече от 2см, пък цена 2,4лв/бр. Алтернатива на "Блум" за пералнята.

3. Винтове продават ама китайски. В "Баухаус" мернах, че има SPAX винтове със скрита глава Z2 от Германия. Цените са:

3,5х50мм /300 броя/ - 22,40лв
3,5х25мм /250броя/ - 9лв
3,5х20мм /300 броя/ - 9,55лв
3,5х16мм /100броя/ - 4,40лв

Гледам, че има леко усукване на края /видимо са като стандартен винт/. Каква е разликата с обикновен винт? Хваща по-добре, не може да се демонтира щото навлиза здраво в материала /демонтажа води до разрушаване/....?
pachosz - специалист
Верно, че джолито, което ти препоръчах не е пълно изтегляне. Ама то не е проблем. Разликата е че на дясно седящия механизъм по-лесно се вземат бутилките от лявата страна. И обратно.
2. Аз купувам тия водачи на марката Роси, и те са турски и са добре направени. Не е имало проблеми с тях. Цената мисля беше около 15 лв. 50 или 55-сантинетровите.
Пантите каквито си избереш накрая и така.
А винтовете, които си описал - доста са скъпи, не знам кво толкова им е по-хубаво от тия примерно на Sisa, или разни други евтини винтове. Само по спомен ще дам пример: 1000 бр. 3,5х50 - около 11-12 лв. Или най-много 15 да са били, ама 300 бр, за 22 лв. си е скъпичко :wink:
joroantonov - специалист
За да са на тая цена има причина да са по скъпи, Sisa, Marina и тем подобни малко са като глава на карфица отпред, особено на 20ките много им личи, наскоро ми се случи със Sisa да му се развие резбата и да излезе отстрани на детайла. Lih Lin e перфектния вариант - хубави винтове на ниска цена.
prascho - майстор
Един последен въпрос относно механизмите за чекмеджета:

При мен има следната разбивка:
- габарит на шкафа с чекмеджета - 400мм, свободно пространство 400-2х18=364мм
- габарит на чекмеджето 302+2х18=338мм
- луфт между чекмеджето и страницата 364-338=26мм /2 = 13мм

Та на въпроса: този тип водачи /с долно водене, без значение на производителя/ въобще ще станат ли при мен:
http://www.rosi.bg/skrit-vodach-smart-s ... -2575.html

За турския пише 23мм - 18мм/16мм с вацоването/ = 5мм/7мм/ луфт

Сигурно ако се спра на такъв водач, трябва да се подлагат дистанционни пластмасови шайби между водача и страницата?

П.П. От къде ги купуваш в София тези Lih Lin винтове?
joroantonov - специалист
За да не му правя реклама - на Русалийски проход или на Суходолска преди околовръстното където ти е по-удобно.
pachosz - специалист
joroantonov написа:
За да са на тая цена има причина да са по скъпи, Sisa, Marina и тем подобни малко са като глава на карфица отпред, особено на 20ките много им личи, наскоро ми се случи със Sisa да му се развие резбата и да излезе отстрани на детайла. Lih Lin e перфектния вариант - хубави винтове на ниска цена.
Не съм пробвал тия Lih Lin, но ще купя да ги видя, щом ги хвалите, значи са добри. А цената наистина им е много тънка лайсна.
Туй с развиването как се е случило от самосебе си, не знам. Направо си шампион да ти се развие резбата на навит винт сама и то от място, където не е била завита :-D

М-у другото гледам на тези Lih Lin винтове, на един и същ размер, примерно 3,5х50 гледах, цената е между 9,50 лв и 16 лв за 1000 бр. Да не би и от тях да има ментета?
joroantonov - специалист
Абе и за мене беше малко невероятно един колега като ми беше разправял как му е влязла резбата от детайла в пръста, но като видях на живо как се разви и излезе стружката отстрани и повярвах. И за да уточня излезе някъде в дебелината, а не при влизане в плоскостта.
prascho - майстор
За "К...в" ли иде реч? Гледам там предлагат също SPAX... Ако се замисли човек в моята кухня има няма 300 винта "преко сили". Ама много голяма икономия ще направя :).

П.П. Сега видях каква е разликата между SPAX и обикновените винтове.

"Преобладаващата част от съвременните винтове са самопробиващи, т.е. върхът им е така оформен, че в зависимост от материала (дърво, пластмаса или метал) изпълнява ролята на свредло и пробива о ... е на винта. Така се икономисва време, защото отпада често налагащата използването на две електрически отвертки операция за предварително пробиване на отвора за подвеждане на винта. От профила на резбата на винта в голяма степен зависи необходимото усилие, както и скоростта на завиване. При инцидентно завиване на някой и друг винт това е без значение, но когато се налага завиване на стотици и стотици винтове, времето, необходимо за всеки от тях, вече се превръща в решаващ фактор.
От профила на резбата зависи и силата на задържане на винта – особено в плочи от ПДЧ. [b]В редица случаи пък коничната глава ... твор."[/b]

Прикачен файл

SPAX-4.jpg
Последна промяна от prascho на пет юли 24, 2015 11:26 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 27

Тема "Разпределение на мебели в кухня ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: