Най-лесно ще ти е да разглобиш дъното и да го "изкривиш" по шкафа. Като развиеш всички винтове на фазера, обърни го на 180° за да не ти съвпадат старите отвори. След това позиционирай фазера на 2-3мм разстояние от челото, за да може да шава и завий само два винта от към единия водач и един винт от към другия и пробвай как се затваря. Ако отново не се затваря, премери точно с колко, развий само единия винт, премести фазера с това разстояние и пак завий винта. Сега вече трябва да е ОК. Може да завиеш и останалите винтове на фазера на дъното! 
Мечтата на всяка домакиня
Стиви
- специалист
198 мнения в "Шкаф на тераса - откъде да започна ???"
maxuel82
- специалист
Чекмеджето е оправено
както казах стори ми се че влиза прекалено плътно ,затова разглобих едната страница и я намалих с 2мм. със зегето
сглобих го и почна да се затваря ! Пак има малко фуга но е само 0.3мм което мисля, че е нормално
! Сложих и плота като го захванах с ето тези планки Ето почти крайния резултат (още го няма гърба) даже сложих и цокъла
ама само съм го подпрял ,че няма за какво да се захване
Нивелирах идеално двата шкафа ,подравних ги и отпред и ги захванах с винтове един към друг за всеки случай да не мърдат - незнам дали е правилно 
maxuel82
- специалист
ZEDYCUS написа:........ сега остана фурната със заека да сложиш
ZEDYCUS
- майстор
Където е 600 там е и 605 мм, все тая. Като го режеш го направи поне 2 мм по нисък да може да влезе гърба. По принцип аз нивелирам долните шкафове с плота и веднага монтирам гърба, след това закачам горните и довършвам всичко. Но при закачен горен ред сега ще ти е лесно да го лепиш с силикон, като го лепнеш подпираш с летви по дъното на горния шкаф и ги стягаш със стяги докато дръпне силикона, отдолу подпираш по плота и пак със стяги. Закрепва се както ти харесва или с монтажен силикон или с дюбели, но те ще се виждат поне горните. Долните могат да се скрият под водобрана.
Амортесьори на горния ред ще стане, пък и на долния ако сложиш 2-та амортесьора в лявата част до аспиратора. Нищо, че ще е несиметрично с пантите ще регулираш, че малко натягат като се монтират.
Гърба ако имаш същият кант като неговия цвят или с цвета на вратите, или с ал. лайстна, с каквото ти харесва.
Амортесьори на горния ред ще стане, пък и на долния ако сложиш 2-та амортесьора в лявата част до аспиратора. Нищо, че ще е несиметрично с пантите ще регулираш, че малко натягат като се монтират.
Гърба ако имаш същият кант като неговия цвят или с цвета на вратите, или с ал. лайстна, с каквото ти харесва.
maxuel82
- специалист
Ясно ! Само един въпрос - колко трябва да е разстоянието между вратата и страницата от страната на пантите ??? Защото пробвах да допра вратата до страницата така че да не остава фуга ,но закача и сега съм регулирал пантите така че фугата е около 1 - 1.2мм от страната на пантите
!!
lokes
- напреднал
maxuel82 написа:Ясно ! Само един въпрос - колко трябва да е разстоянието между вратата и страницата от страната на пантите ??? Защото пробвах да допра вратата до страницата така че да не остава фуга ,но закача и сега съм регулирал пантите така че фугата е около 1 - 1.2мм от страната на пантитеЗначи вече си ОК според мен , важното е вратите да са прави и да има симетрия , което се постига с реглаж, както си и направил , ако има някой по-вещ да каже!!
pachosz
- специалист
maxuel82 написа:Ясно ! Само един въпрос - колко трябва да е разстоянието между вратата и страницата от страната на пантите ??? Защото пробвах да допра вратата до страницата така че да не остава фуга ,но закача и сега съм регулирал пантите така че фугата е около 1 - 1.2мм от страната на пантитеПри отворена врата, т.е. като са кант срещу кант, разстоянието трябва да е около 1 мм. Като затвориш вратата, разстоянието става 0 мм.!!
Тема "Шкаф на тераса - откъде да започна ???" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература