• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 20
Мечтата на всяка домакиня
Стиви - специалист
Най-лесно ще ти е да разглобиш дъното и да го "изкривиш" по шкафа. Като развиеш всички винтове на фазера, обърни го на 180° за да не ти съвпадат старите отвори. След това позиционирай фазера на 2-3мм разстояние от челото, за да може да шава и завий само два винта от към единия водач и един винт от към другия и пробвай как се затваря. Ако отново не се затваря, премери точно с колко, развий само единия винт, премести фазера с това разстояние и пак завий винта. Сега вече трябва да е ОК. Може да завиеш и останалите винтове на фазера на дъното! :drinkers:
maxuel82 - специалист
Чекмеджето е оправено :arrow: както казах стори ми се че влиза прекалено плътно ,затова разглобих едната страница и я намалих с 2мм. със зегето :mrgreen: сглобих го и почна да се затваря ! Пак има малко фуга но е само 0.3мм което мисля, че е нормално :? ! Сложих и плота като го захванах с ето тези планки
Прикачен файл:
SNV81497.JPG
Ето почти крайния резултат (още го няма гърба)
Прикачен файл:
SNV81495.JPG
Прикачен файл:
SNV81496.JPG
даже сложих и цокъла :-D ама само съм го подпрял ,че няма за какво да се захване :) Нивелирах идеално двата шкафа ,подравних ги и отпред и ги захванах с винтове един към друг за всеки случай да не мърдат - незнам дали е правилно :?
ZEDYCUS - майстор
:partyman: Ако не ги хванеш един за друг ще се раместят фугите с времето. Така, че си перфектен, сега остана фурната със заека да сложиш :-D
maxuel82 - специалист
ZEDYCUS написа:
........ сега остана фурната със заека да сложиш :-D
:partyman: Може ли да се сложи амортесьор поне на най-горното шкафче ,че е много неудобно постоянно да се държи вратата докато искаш да" изчистиш или да подредиш "-това беше цитат :lol: и ако може с каква дължина :? Освен това ме интересува гърба как се зъвършва в краищата .... с кант или :? както и как се захваща към стената ? За сега се отказах от стъкления гръб че е доста скупо, а и ще трябва да се дупчи за контакт ! Май съм прецакал леко нещата щото разстоянието м/у плота и горния шкаф е 605мм а не 600 както е по стандарт :arrow: но мисля не ефатално тези 5мм !!
ZEDYCUS - майстор
Където е 600 там е и 605 мм, все тая. Като го режеш го направи поне 2 мм по нисък да може да влезе гърба. По принцип аз нивелирам долните шкафове с плота и веднага монтирам гърба, след това закачам горните и довършвам всичко. Но при закачен горен ред сега ще ти е лесно да го лепиш с силикон, като го лепнеш подпираш с летви по дъното на горния шкаф и ги стягаш със стяги докато дръпне силикона, отдолу подпираш по плота и пак със стяги. Закрепва се както ти харесва или с монтажен силикон или с дюбели, но те ще се виждат поне горните. Долните могат да се скрият под водобрана.
Амортесьори на горния ред ще стане, пък и на долния ако сложиш 2-та амортесьора в лявата част до аспиратора. Нищо, че ще е несиметрично с пантите ще регулираш, че малко натягат като се монтират.
Гърба ако имаш същият кант като неговия цвят или с цвета на вратите, или с ал. лайстна, с каквото ти харесва.
pachosz - специалист
Никак не е фатално. Нали краката се регулират, може да повдигнеш долните шкафове с 5 мм. с краката само.
А амортисьори ще сложиш на двете вратички разбира се, не е проблем.
На двете по 2, щото иначе 80н няма да могат да ги държат, а повече Нютони ще ги изкривят.
maxuel82 - специалист
Ясно ! Само един въпрос - колко трябва да е разстоянието между вратата и страницата от страната на пантите ??? Защото пробвах да допра вратата до страницата така че да не остава фуга ,но закача и сега съм регулирал пантите така че фугата е около 1 - 1.2мм от страната на пантите :? !!
lokes - напреднал
maxuel82 написа:
Ясно ! Само един въпрос - колко трябва да е разстоянието между вратата и страницата от страната на пантите ??? Защото пробвах да допра вратата до страницата така че да не остава фуга ,но закача и сега съм регулирал пантите така че фугата е около 1 - 1.2мм от страната на пантите :? !!
Значи вече си ОК според мен , важното е вратите да са прави и да има симетрия , което се постига с реглаж, както си и направил , ако има някой по-вещ да каже
pachosz - специалист
maxuel82 написа:
При отворена врата, т.е. като са кант срещу кант, разстоянието трябва да е около 1 мм. Като затвориш вратата, разстоянието става 0 мм.
maxuel82 - специалист
Така съм го направил ! Ако може да ми кажете процедурата за монтиране на амортесьорите че немога да разбера чертежа ,как да хвана тези размери !

Прикачен файл

SNV81504.JPG
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 20

Тема "Шкаф на тераса - откъде да започна ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: