• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 27
Мечтата на всяка домакиня
joroantonov - специалист
Не, виж го с Google, a иначе Киров си е вносител на Spax от край време.
prascho - майстор
При тези миналата година ходих и взех рафтодържачи за гардероб. Бяха някакви гръцки. Като цяло ходенето бе към 18-19 часа зимните месеци, прекосявайки факултето по тъмно. Та дори чаках ж.п. прелеза. Разни мангали се разхождаха да изкарат некой лев уж миейки автомобилни стъкла. Накрая се оказа, че е близо до околовръстното....Като цяло не лоша база посред джунгла..

Инфо за цените /не пише, че са Lih lin, но на място кутийката личи :)/:..............

Прикачен файл

vintove.JPG
vintove.JPG (35.74 KиБ) Видяна 1368 пъти
pachosz - специалист
Никак не съм сигурен, че това накъдряне на първите витки ще отпадне необходимостта от правене на отвор в първата плоскост. А оребряване на коничната глава в случая не виждам да има на картинката. Всъщност и без оребряване главата си прави нещо като фрезенк в ПДЧ-то. В по-твърди материали е друга бира. В ПДЧ-то много рядко се е случвало преди да се вкопае главата в материала, винта да превърти. Тогава не е приятно наистина, ама то е голяма рядкост това явление. На мен лично ми се е случвало да взема някакви менте винтове, на които материала е много мек и самия бит като дадеш малко зор на завиването и заобля каналите за бита като кашкавал. Те това най го мразя аз лично. Иначе е вярно, че прекалените икономии водят после винаги до ядове.
prascho, тия цени дето си постнал на винтове са си съвсем прилични наистина.
На отговорни места аз винаги слагам освен винтовете и лепило. Например на делител, на който има хваната врата - задължително. За да няма проблеми после. А най си обичам комбинацията мини-фикс и дибла, ама там отнема доста повече време. Тия дни правих един шкаф-колона, 225 см. висок, само с фиксове и дибли. Ами как няма да го правя 3-4 часа, като накрая сметнах набързо - около 170 отвора съм направил за това време :roll: :roll: Ако беше с винтове, щяха да са не повече от 35-40 отворите, и те не толкова точни и отговорни.
prascho - майстор
Отворите за минификс и дибли как ги правиш? Шаблон за оразмеряване и оберфреза или?

Разпробиване на първата плоча ще си трябва, дори винтовете да са извънземни. Най-малкото винта трябва да се насочи добре. Когато дължината на винта е по-голяма от широчината на плоскостта опасност от това винта да излезе има :-D .

П.П. LIh Lin тайвански винтове ли са? Разликата в цената я виждате вие, тъй като се занимавате с производство и ще ползвате цялото количество. Аз ще дам Х пари за винтове. Дали ще взема 800 броя или 3000 броя при положение, че ще ползвам 300-400 броя е все тая....
pachosz - специалист
За диблите ползвам шаблон, а за мини фиксовете нямам такъв. Правя отворите един по един, ама то като свикне човек, става бързо и това.
prascho - майстор
Не каза с каква машина пробиваш - дали с бормашина, винтоверт или оберфреза.

Днес купих пантите. Механизмите за чекмеджета ще станат единствено с подложка на страницата /пласмасови дистанционери/ от порядъка на 6-7мм както писах по-горе. Никак не е малко. Вариантите за чекмеджета са обикновени ролкови или телескопични китайски или турски с отстояние от 12,5-13мм.

Кошницата на "Блум" за 100лв е с пълно изтегляне. Малко се чудя пред джолито, което е частично за 58лв. Ще се спра на джолито.

Общо взето нещата са ясни, само 'требва' да се бачка :) .
pachosz - специалист
С обикновена дрелка пробивам отворите. То с оберфреза няма как нито за диблите, нито за мини фикса. 15 милиметровите отвори за МФ ги правя с дрелката и с фрезер 15-ка, разбира се на стойка е дрелката. Има едни шаблони за мини фикс, ама са между 250 и 400 лв, та не ми се даваха, при условие, че ми спестява съвсем малко време.
Във вторник съм в Сф на монтаж, ако искаш ще ти дам телефон да се видим и говорим за твоята кухня, ако мога да съм полезен с нещо - с удоволствие :wink:
6-7 мм подлагане наистина е много, но не невъзможно. Много малки са ги направили тия чекмеджета, що така?
prascho - майстор
Благодаря за отзивчивостта, но няма да ти губя времето. Според мен нещата са ясни, трябва само да хвана и да я сглобя

Чекмеджетата бяха оразмерение за луфт 12,5мм. Преди месец и нещо все пак не знаех какви са изискванията за механизми с долно водене. Не е болка за безпокойство. Ще се насоча към телескопични водачи.

П.П. Намерих си цвят пиемонт от Кайдл и трябва да си оразмеря мебели за библиотека и трапезария. Имам идеи за визията, но ще трябва да раздробя по детайли. При тях може да ползвам споменатите механизми за чекмеджета. Ще разчитам на вашето участие като ОТК. :)
prascho - майстор
Имам врата, която ще се захване към фиксирана лицева част. Захващането на фиксираната част се прави с Г планки /6 броя/ и винтове 3,5х18мм към корпуса ли?

фиксирана лицева част - 177х697мм
отваряема врата - 317х697мм

Ще издържи ли натоварването или може да клюмне?

Прикачен файл

фиксирана страница.JPG
фиксирана страница.JPG (10.79 KиБ) Видяна 1334 пъти
pachosz - специалист
С 6 планки няма да клюмне. Не са малко. Нямаше ли възможност тая фиксирана част да се хване с винтове някак към корпуса? Аз обикновено така ги правя. Или ако се вижда и не трябва да има глави на винтове, тогава с мини фикс.
Иначе както си го нарисувал, трябва да е с панти 90 градуса. Вратата и тая фиксирана част са на едно ниво отпред, нали?
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 27

Тема "Разпределение на мебели в кухня ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: