• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 20
Мечтата на всяка домакиня
ZEDYCUS - майстор
:) Харесай някой чертеж и давай, с повече размери са и за трите типа панти. :partyman:

Прикачен файл

Scan_20150122_210528.jpg

Прикачен файл

Scan_20150122_210629.jpg
maxuel82 - специалист
Нещо има несъответствие между двете схеми ! :? Коя е вярната за моя случай ? на първата схема е показано, че за панти покрит кант (каквито са моите) и отваряне на вратата на 90 градуса Н трябва да е 255мм измерено от вътрешната страна на тавана на шкафа , L е 90мм. ,а А- 45мм от началото на страницата до центъра на планката на амортесьорчето ! Това е по първата снимка демек тази
Прикачен файл:
Scan_20150122_210528.jpg
На втората не ми става ясно за какъв кант са дадени рамерите за монтаж ,приемам че е за покрит кант но тук Н пак е 255мм ,НО измерено от горната страна на тавана на шкафа т.е. имаме +18мм спрямо предишната схема :? L пак си е 90мм ( за 90 градуса отваряне на вратичката) ,А е вече 10мм до началото на планката т.е. ако се съобразя с предишната схема където беше посочено разстоянието до центъра на планката то 10+15 "демек" А е 25мм а не 45 !!!!! Или аз съм много прост и трудно загрявам :? :sad:
ZEDYCUS - майстор
Схемите са от различни амортисьори, може да имат малка разлика в дължината. Останали са от някъде.
Аз пердаша по втората схема, от планката 10мм и другото според вида на повдигане, като се съобразяваш с покриването на канта. :)

Сега се усетих ти гледаш първата таблица която е за вътрешни врати с открит кант. С нея няма да ти се получи. Гледай последната таблица тя е за покрит кант.
maxuel82 - специалист
Моте са с дължина 247 ,като тези

Прикачен файл

Scan_20150122_210629.jpg
ZEDYCUS - майстор
Давай по тая схема тогава, от 260 махаш 18 мм за покрит кант и драскаш черта, ако мериш вътрешно. За долната врата 260 минус 9мм, заради полуоткритиия кант. другото е ясно. :partyman:
EDI - майстор
Максуел, виж тука в РОСИ има размерите за монтаж на амортисьорите, като отвориш някой има снимки - http://www.rosi.bg/mehanizmi-s-amortisaori/201 може да има твоя размер.
maxuel82 - специалист
За разлика от чекмеджето амортесьорчетата станаха лесно и от първия път :) ! Свалих вратата и монтирах първо планката за вратата !След това закачих вратата сложих амортесьорчето отворих вратата на 90 градуса и видях къде точно трябва да монтирам планката за страницата ! Ето
Прикачен файл:
SNV81514.JPG
Малко зор видях с гърба защото в долния край имаше ръбче на стената
Прикачен файл:
SNV81499.JPG
Затова подравних наравно с ръбчето
Прикачен файл:
SNV81501.JPG
и монтирах гърба като го захванах с дюбели отдолу а отгоре с винтове за подложките ,като цръцнах и малко пяна в празните пространства зад гърба за всеки случай ,беше ми останала малко CT84 на Церезит дето не раздува ,всъщност си е лепило ! Гърба не е по "стандарт" щото е различен от плота, но имах останали парчета и реших да използвам тях и да не набутвам повече пари ,че доста скъп стана тоя шкаф :mrgreen:
Прикачен файл:
SNV81515.JPG
pachosz - специалист
Тя работата за черпене станала вече :partyman: :partyman: :partyman:
Там където няма кант на гърба какво ще слагаш?
maxuel82 - специалист
pachosz написа:
Тя работата за черпене станала вече :partyman: :partyman: :partyman:
Там където няма кант на гърба какво ще слагаш?
Да скоро ще има "поливане" :partyman: за канта вие ще кажете какво и как се слага :? В Съливера казаха, че гърбове и плотове НЕ кантират !!!! Как да го направя :?
sreky - специалист
Алуминиев Г-орбазен профил,можеш и за водобран да го ползваш за симетрия
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 20

Тема "Шкаф на тераса - откъде да започна ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: