• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 27
Мечтата на всяка домакиня
prascho - майстор
Да, на едно ниво са. Явяват се фасадата. Минификс не поръчах да ми правят никъде, пък на мен с планки ще ми е по-лесно в случая.
Да, взех си две панти 180+90 градуса за тази врата :). /90 градуса се водят; 90 е движението на пантата, но в противоположна посока; рамото се чупи навън, а не навътре/

П.П. Ако съм в София, може да се видим да почерпя бира. Без туй в темата няколко човека ме съветвате непрекъснато. Това е най-малкото, което мога да направя от моя страна.
pachosz - специалист
Един съвет за телескопичните водачи, много е важен. Вземи си като ги купуваш един шублер, събери двата водача един до друг и ги мери колко е дебелината им заедно. ако е 25 мм, си на точния размер. Ако обаче са с 1-1,5 мм по-дебели, трябва да се намали чекмеджето или да си вземеш други по-тесни водачи, защото това чекмедже няма да иска да върви после. Ако са по-тънки, водачите, няма проблем, може и ако се наложи да им се подлага кант или каквото и да било.
Аз по принцип първо меря дебелината на двата водача (в единия край, в другия и по средата, като вземам предвид най-голямата дебелина) и тогава правя чекмеджето по размера на водачите, щото като е стегнато после е кошмар, а плавното прибиране го забравяш. Надявам се ме разбра какво исках да кажа.
prascho - майстор
Разбрах. Благодаря. Отивам с шублер в магазина и преди да купя меря :-D . Добър съвет.. Гледам, че трябва водачите да вървят със спецификация, в която са описани размерите и луфта, ама и проверката не пречи :).
dadko - майстор
То не е задължително да носиш шублер със себе си. Всеки уважаващ себе си производител дава габаритни и присъединителни размери на това, което предлага.
Например- телескопичните водачи, които предлага една фирма- като цъкнеш на картинката- и виждаш размерите, които те интересуват.
http://www.rosi.bg/teleskopichni-vodachi/144
При едни- размера не е 12,5 мм, а 12,7. Е, тези две десети, умножени по две( за двата водача) е близо половин милиметър, но не в полза на доброто движение на механизма. виж, има и водачи, където размера вече е 13 мм, което за двата водача вече си е 1 мм, който ще е проблем. http://www.rosi.bg/teleskopichen-sachme ... -1607.html
Макар, че вероятно тези 13 мм са закръглените 12,7- в наша полза ;-)
pachosz - специалист
Хич не им гледам спецификациите, щото само на скъпите и маркови са точни. Последните, които скоро правих бяха 27,5 мм, и като вземеш предвид, че ПДЧ-тата рядко са 18 мм (мойте бяха 18,3), смятай какво се получава... трябва да натискаш чекмеджето после с коляно да го затвориш :shock:
prascho - майстор
Утре ще ида да взема ботилиерата. Единствено този е с амортисьор /а дали е с пълно изтегляне???/:

http://www.rosi.bg/teleskopichen-sachme ... -1607.html

Ще взема един и като сглобя корпуса ще го тествам. По сметки 13мм би трябвало са ок, но има доста фактори, които могат да влияят негативно. Товароносимост от 45кг е завидно добре. Марковите с долно водене ги дават до 30кг.

П.П. При телескопичните не трябва ли да има издълбани канали на страниците, в които ляга водача?

"При мен има следната разбивка:
- габарит на шкафа с чекмеджета - 400мм, свободно пространство 400-2х18=364мм
- габарит на чекмеджето 302+2х18=338мм
- луфт между чекмеджето и страницата 364-338=26мм /2 = 13мм"
shadowman - майстор
До ся (почти 20 години практика) съм избягват телескопичните водачи и ще продължа да го правя. Има леко по-скъпи маркови водачи които ще свършат работа.
Относно винтовете, горе-долу всички са от един дол дренки, гледайте да имат остри върхове.
pachosz - специалист
Нищо не се дълбае. Стигне ли се до дълбане, бахти и кушията става :-D
pachosz - специалист
shadowman написа:
До ся (почти 20 години практика) съм избягват телескопичните водачи и ще продължа да го правя. .
И защо? Аз пък не ги избягвам, а напротив, на последно време купувам само такива. Практични са, а монтажа им е изключително лесен ако знаеш чалъмите :wink: . Ролкови не съм купувал поне 2 години. Смарт слайда е добре, ама пък монтажа му е доста бавен, за това рядко ги вземам тях.
Фитилчо - майстор
Телескопичните са много по мазни при ползване.
Признавам, че не съм монтирал нито едните нито другите, но ролковите са бош лаф в сравнение. Лъхат ми на евтино... :-D
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 27

Тема "Разпределение на мебели в кухня ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: