• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 27
Мечтата на всяка домакиня
prascho - майстор
Преди малко сглобих чарколяците на ливълската фреза. Пергелът хваща окръжности с радиус над 75мм, а на мен ми трябва 62,5мм. Направих отвора с фрезата на ръка.... Егаси фрезата..... :sad:
pachosz - специалист
prascho написа:
... Егаси фрезата..... :sad:
Егаси ръката :wink:
ZEDYCUS - майстор
За да не ти трепери ръката си направи подобно приспособление като на руснака, който съм копирал. :wink: viewtopic.php?f=35&t=41992&hilit=+%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5
prascho - майстор
привет,

Имам две питанки:
- как се монтират сачмените водачи? По средата на височинния отвор на корпуса, както и по средата на страницата на чекмеджето? Какво е отстоянието от предния ръб?
- Същите въпроси, но за кошницата за бутилки. Странично водене е...

Благодаря предварително.

Прикачен файл

rolkowi wodachi.JPG
rolkowi wodachi.JPG (89.76 KиБ) Видяна 1770 пъти
ZEDYCUS - майстор
Отговора сам си го написал- 1. По средата на височинния отвор на корпуса, както и по средата на страницата на чекмеджето 2мм от ръба. Поне така установих, че лесно се смятат разстоянията като са повече.
2. Монтирам я максимално ниско над дъното, 2мм навътре. Другите размери трябва да ги има в чертежа.
vaniosl - специалист
Здравейте трябва ми съвет и мнение дали е допустимо да сложа фурна за вграждане над съдомиялна и достатъчно ли е да ги разделя само с плота или трябва да слагам и нещо друго?
todor_tsanov - специалист
Няма проблем може да ги разделиш с плота а ако миялната е на 60 може и така

Прикачен файл

Без име.jpg
Без име.jpg (15.76 KиБ) Видяна 1788 пъти
prascho - майстор
привет,

Сглобих всички шкафчета на кухнята. /отне ми сумарно около 5 дни, като работих сам/

Сега предстоят да се решат три основни въпроса:

1. Купуване на кухненски плот и гръб. Като гърбът дали да бъде с цвета на плота или с цвета на шкафчетата /18мм ПДЧ Егер/?? Притеснението е дали няма да стане еднотипно ако само плотът е с различен цвят. Гърбът в ляво до къде да стига /до плота перпендикупярно, до плота скосено под ъгъл, до ГК греда/? Плотът при хладилника да надстърча с 5мм?

2. При монтажа на печката за вграждане ел. връзката на печката и котлоните да стане зад печката или в съседния ляв шкаф? Клоня към левия шкаф с монтаж на двоен разклонител. Ел. уредите са с щепсел.

3. Какво 'Led' осветление да се монтира и как се реализира? Споменаха ми, че имало лед осветление под 45 градуса в 'икеа', което се монтира в горния ъгъл между гърба и дъното на горните шкафчета. Аз такива ленти не съм виждал там.

Имам да местя контакт, да пускам захранване на аспиратор и да пробивам отвор, да подменям връзки на смесителя от 40 на 60 см.... и куп други дейности.

Прикачен файл

IMG_0183.JPG
ZEDYCUS - майстор
1. Цвета на вкус, както ти хареса. С гърба облечи гипскартон. греда до края на плота -1см навътре от заобления ръб. Плота да надстърча с 5 мм, ако слагаш ал. кант иначе 2мм достатъчно. Може и 1 см, пак както ти хареса.
2. В левия шаф с разклонител или с твърда връзка и срязани щепсели зад печката.
3. Избор голям, най евтино е ал. ъгъл 1х1см и лентата залепена за нея под ръба на шкафа, в къщи съм така свети перфектно и не блести в очите. Избор има голям на ленти и лайстни.
Контактите трябваше предварително да преместиш, сега ще ти пречат шакафовете. :partyman:

Загледах се в двойната врата, която е хлътнала, защо не сложи свръзката на шкафа до канта на страниците за да се опират там вратите. Ако е заради засрещането на двете свръзки, аз правя така завивам едната с винт по средата и я завъртам перпендикулярно, завивам два винта на другата и изправям първата, след това винтя отстрани на страниците. :)
prascho - майстор
Направеното до тук е опитна постановка за определяне размера на плота :). Всичко е подвижно. Двете ленти за таван над пералнята не съм ги монтирал още. Задната ще е надолу, тъй като ще е по-удобно за скобите на мивката. Отпред лентата ще е хоризонтална за да се вижда таблото на пералнята, като ще прорязвам за да се хванат скобите на мивката. Ще прорязвам лентата и при ел. плота.

П.П. Хлътнала врата не мисля да оставям където и да е :-D .

Местенето на контакта ще бъде зад плота, крепежите за горните шкафове ще се монтират при дръпнати долни шкафове. Гърбът мисля да го захващам с видии за плота. Поне в дългият участък.

Вчера се замислих как да хвана таванните ленти на пералнята, при положение, че съвпадат с лентите на съседните шкафчета от едната или другата страна и стигнах до идеята за Г -образни планти. Но виж и това, което написа е идейно:

" Ако е заради засрещането на двете свръзки, аз правя така завивам едната с винт по средата и я завъртам перпендикулярно, завивам два винта на другата и изправям първата, след това винтя отстрани на страниците. :)"
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 27

Тема "Разпределение на мебели в кухня ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: