• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 27
Мечтата на всяка домакиня
dadko - майстор
prascho написа:
Грозно ли ще стане?
Във въпроса си си заложил и отговора. Аз лично не съм виждал красиви контакти за открит монтаж. Много стърчат и за мен е грозно. Но- вкус другар няма...
Ma3xNeo - напреднал
prascho написа:
Плотът в срязания участък за мивката с какво е мазан? Аз си мисля да монтирам контакти за открит монтаж върху гърба на кухнята...Грозно ли ще стане?
Със силикон е намазан, принципно ползваме прозрачен, но явно в случая бял е имало.
Контактите за външен монтаж ще седят отвратително на облицовката, по-добре ги монтирай на дъното на шкафа няма да се набиват толкова на очи. Щом обаче ще се слага стенен панел не виждам проблем да си се направи като хората и да се вкопаят в стената както си му е реда, ако е панелен блок и стената е от тези 6 сантиметровите панели пак има вариант да се направи с нормални контакти. ;)
prascho - майстор
деди, значи никаква подкрепа не получавам. Кат съм написал грозно, пък може да не се съгласите с мен :) .

Гръб 8мм по какъв начин хващате към стената? Ако е хванат само към плота дали ще е стабилно? По късата страна могат ли да се хванат с планки парчетиите? /винтове по 5мм дължина/ Отгоре към горните шкафове кантирате ли го?
dadko - майстор
Kaкто написах- на вкус и цвет- таварищи нет. На някои може и да им харесва. Ама от какъв зор, като имаш 8 мм гръб и със сидурност можеш да вкопаеш още 2-3 см.
А гърба го лепят за стената със силикон. Най-обикновен монтажен силикон. На повечко места. Сигурно и с монтажно лепило ще стане, но някои втвърдяват много бързо...
prascho - майстор
В ъглите на гърба по-добре алуминиев профил или по-добре кант?
Ma3xNeo - напреднал
prascho написа:
В ъглите на гърба по-добре алуминиев профил или по-добре кант?
За закрепване към стената най-често лепене - ползвам силикон и до сега оплаквания няма, вкъщи старият майстор които е фен на здравината ги лепи с тилкол няма разлепване после мазилката пада до тухла :mrgreen:
По-рядко когато е много крива облицовката или стената отново силикон, но и дюбели.
Самата облицовка никога не съм я хващал към плота а и не виждам някаква ползва от това упражнение.
Облицовките ги кантирам само в участъците който се виждат, в ъглите единствено ако клиента иска или са близо до мивка или котлони им слагам една ивица силикон, между плота и гърба задължително силикон дори и да има водобранна лайсна.
pachosz - специалист
tangratannakra написа:
1- Като домакиня, няма нищо, ама нищо по-хубаво и ценно в една кухня от миалната машина! 45см е малко :-) Колкото по-голяма, тооолкова по-добре. Човек свиква на лесното. А по-малка (45см) не означва по-икономична. Механизмът е същия, само обема е по-малък (на мен така ми казаха).
Ами ако няма място за по-голяма? Никаква ли да не слага?
veribela - специалист
Ma3xNeo написа:
radius написа:
Баси профилите , по 50лв./м.
Не може ли да се монтира лентата директно на талашита или заради охлаждането е нужен профил? Хем ще е по-дискретно, а и няма да се вижда, защото нивото на очите е над равнината на дъното на горния ред.
Няма никакъв проблем лед лентата да се залепи директно на шкафовете, но се губи ефекта на разпръскване който дават пластмасовите капачета при профилите, възможно е и след време да почне да се разлепва. Друг вариант които е доста по-трудоемък е направата на нут, полагането на лентата в него и затварянето и с капаче което е точно за тази цел Изображение
За мен най-добрият вариант си остава профил за външен монтаж от този тип:

Изображение

Изображение

За 50 лева от този тип ще купиш към 8-10 метра (зависи къде и на каква цена ще ги намериш). При външният монтаж имаш много повече плюсове от колкото при вкопаване или директно монтиране на лентата. :wink:
Може ли тези профили да се ползват между кухненския плот и стената?
pachosz - специалист
veribela написа:
Може ли тези профили да се ползват между кухненския плот и стената?
Може ама ефекта е да е горе и да ти осветява плота, а не да е на плота и да свети към тавана. Най-малко ще е грозно така.
prascho - майстор
Ще режа отворите за мивката и котлоните. Обаче имам леки притеснения да не пречупя плота. Плотът е около 3м дължина и ширина 60см. Мивката е тази:

http://www.teka.com/bg/products/view/15 ... _1c_1e_max

Трябва да се отреже отвор с размери 840х480мм. Грубо това са по 6см отстрани. Ще режа плота със зеге /дано стане с ножчетата, които имам/ на място. Притесняваме ако го отрежа настрани при местенето да не се пречупи. Тези 6см са много малко....
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 27

Тема "Разпределение на мебели в кухня ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: