Мечтата на всяка домакиня
vidrata - специален-специалист
Ето каке Мастер ти е дал отговор за "другия "проблем.
Мерси Мастер мога да те взема за помощник че моя ме ядосва и ще го бия скоро с мастара(2.5 м) :lol:
Master_Kenobi - V.I.P.
Що, не! Колко даваш? :-D Само за акъл, де! :-D
Чопър - специалист
Това е схемата, незнам колко излиза наклона ,може би 10-15 градуса..

Прикачен файл

без име.JPG
без име.JPG (37.36 KиБ) Видяна 5092 пъти
Master_Kenobi - V.I.P.
Ако правилно разчитам чертежчето, излиза, че разликите във височините на покрива е 230 - 185 = 45 см., при това на 1 м. разстояние. :shock: Това си е 45 на сто наклон. Много е. Няма да е добре.
Ако все пак решиш да го правиш така, не обръщай тръбата нагоре над стрехата, след като излезе от стената. Просто да остане под стрехата, така че най-ниската й точка да е краят й. Всъщност, така е нарисувано. Много ще се зори вентилатора на аспиратора, дори се съмнявам, дали ще върши работа.

Ама, айде сега да те питам аз! Тоя комин дето ще го буташ, няма ли дупка в покрива, бре?! :? Егати комина, ако няма. :-D
Що не ползваш тая дупка в покрива. Ако няма как оставиш частта от комина над покрива (в смисъл, ако няма как да се задържи, да стъпи на нещо), Използвай само дупката в покрива, пусни една лека тръба през нея, постесни дупката и ето ти изход за аспиратора. Дори и комина да не е съвсем до мястото на печката, това е решението за мен, ако разбирам чертежчето, де.

И каза ли на комшията отдолу, че ще му махаш комина? :-D :-D :-D
Чопър - специалист
Всъщност ще бутна само част от комина която е само за етажа. Ще останат още две тръби, които са свързани, но те се използват за котлето на парното. Незнам дали може да се подкача към тях? А и сигурно не съм начертала правилно- наклона е 230-185=45см само че на разстояние от 227 см.
Master_Kenobi - V.I.P.
Около 20 на сто - по се ядва, ама сега пък разстоянието се увеличава, а с него и въздушното съпротивление на тръбата. Пак ще е компромис за мен. (Извън темата: Какъв е тоя покрив, явно не са керемиди от горе.)

Чопър, не ме ли разбра? Махаш тръби от комина, остават отворите им в покрива, които трябва да закриеш. Използвай част от тях и пусни тръбата за аспиратора през тях. Не е ли възможно?

По идея е възможно да ползваш и комина на котлето, но първо - трябва ти доста разстояние, поне 2 м. от аспиратора до точката на включване в комина за да не връща дима, и второ - може да е пожароопасно, не експериментирай.
Чопър - специалист
Но от средата на печката до стената е само 120см. 227см са от началото на наклона на капандурата?...
Master_Kenobi - V.I.P.
ОК, вероятно ще стане.
Не разбрах само защо упорстваш и изобщо не коментираш това, което ти предлагам. Може и да е неуместно предложение, но все пак.
Твоя работа. Прави, както си го решила. Успех.
Чопър - специалист
Чопър, не ме ли разбра? Махаш тръби от комина, остават отворите им в покрива, които трябва да закриеш. Използвай част от тях и пусни тръбата за аспиратора през тях. Не е ли възможно?
Извинявай за глупавия въпрос, ама няма ли така да влиза вода към абсорбатора?.... :roll:
Master_Kenobi - V.I.P.
Е, зависи как ще се реши на място проблемът. По-добре е да не оставяш над покрива "меката" тръба - алуминиевото гофре, а да е някаква твърда - ПВЦ примерно. (Но изолирай от комина, ако е запалима) На нея лесно ще се монтира някаква капа.
Не знам сама ли го правиш или с някой, но решението трябва да се вземе на място, или да покажеш ясни снимки от мястото на покрива.

Тема "Тръба на аспиратор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: