Мечтата на всяка домакиня
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Комбайн, тостер, фритюрник и кафемашина са постоянно включени в мрежата уреди...
Я да изброим кухненските ел уреди - ренде, резачка, пасатор, миксер, машина за хляб...още?
alfman - напреднал
n_a написа:
Комбайн, тостер, фритюрник и кафемашина са постоянно включени в мрежата уреди...
Я да изброим кухненските ел уреди - ренде, резачка, пасатор, миксер, машина за хляб...още?
брато не четеш ли ?

Тези неща не се нуждаят от постоянно захранване. Плюс това пасатор го посочих, мога да добавя и скаричка, микровълнова и ...т.н.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
alfman, явно има кухни и кухни. Хора ползващи кухня и хора ползващи кухня... сокоизтисквачка, гофретник, сандвич-тостер...
totko - специалист
Относно броя на контактите над плота - предпочитам да има повече такива, за да не се оплитам от кабели когато ми се наложи да включа повече уреди. А и в живота си съм на принципа - по-добре повече защото е по-добре да остане вместо да не стигне. В момента живея в жилище където има един контакт над плота и знам какво е да се чудя кое и къде по напред да включа. Затова според мен над плота трябва да има минимум два двойни контакта и сега си мисля че единия ще бъде винаги зает - от микровълнова фурна и кафе машина/тостер
Антония - специалист
Аз съм от готвещите. Имам само два уреда, които са постоянно включени -- кафемашината и кухненския робот. Опитваме се да се храним здравословно, което означава с малко въглехидрати (не ползваме тостери, сандвичарници, гофретници, машини за хляб) и с малко пържене (никакъв фритюрник). За сметка на това роботът е постоянно в употреба, идеален е, приставките му ми спестяват много място, което иначе би било пропиляно за дребни еднофункционални уредчета.

Та... от готвещ до готвещ има голяма разлика :) Справям се с два двойни контакта над работния плот и три единични на срещуположната стена.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Тъй де! Разлики.
Ама изброявайте уреди де, забавно е, колко много джаджи има :lol: .
alfman - напреднал
То е хубаво да има много ама далиинсталацията ще издържи? :?

Правят се изчисления за консумирана мощност и захранващ проводник. Ако е имало един контакт над плота значи така са го изчислили. По принцип кухненските контакти се връзват на отделни бушони и на отделни точки особено тези за вградени фурна и плот имайй това в пред вид и не се увличай много, защото ще трябва да пригодиш и място за пожарогасител :idea:
trevora - специалист
"То е хубаво да има много ама далиинсталацията ще издържи? "

Ами при мен практиката показва,че повече от два,максимум три уреда едва ли се включват едновременно.Струва ми се невероятно една домакиня едновременно да прави кафе ,да пържи на фритюрника,да пече филии,да реже на робота,да пече ястието,и може и сокче да си изцеди,а най-добре е да си направи малко лед и да си го сложи на главата,със сигурност ще е изпушила :-D .
Сега сериозно,в моята кухня си има контакт за МВ,и имам една двойка която ми е напълно достатъчна.Използвам я или за робота или да си заредя телефона :) Фритюрника обикновенно гоня мъжами на терасата,щото и какъвто филтър да има,и какъвто аспиратор да пускам,като вземе да пържи риба мирише цялата махала.Та затова totko да си прецени най-добре сам на него колко ще му трябват :-D
trevora - специалист
"То е хубаво да има много ама далиинсталацията ще издържи? "

Ами при мен практиката показва,че повече от два,максимум три уреда едва ли се включват едновременно.Струва ми се невероятно една домакиня едновременно да прави кафе ,да пържи на фритюрника,да пече филии,да реже на робота,да пече ястието,и може и сокче да си изцеди,а най-добре е да си направи малко лед и да си го сложи на главата,със сигурност ще е изпушила :-D .
Сега сериозно,в моята кухня си има контакт за МВ,и имам една двойка която ми е напълно достатъчна.Използвам я или за робота или да си заредя телефона :) Фритюрника обикновенно гоня мъжами на терасата,щото и какъвто филтър да има,и какъвто аспиратор да пускам,като вземе да пържи риба мирише цялата махала.Та затова totko да си прецени най-добре сам на него колко ще му трябват :-D
trevora - специалист
И незнам що ми излизат по два пъти отговорите :?

Тема "Къде да сложа контакти в кухнята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: