Мечтата на всяка домакиня
iolly_ - специалист
Ето затова мразя кухня и хол на едно.
vidrata - специален-специалист
Ех Йоли кой ти подари жилището? Ние дето сме си ги купили сами с много труд и кандърми сме съгласни и на 2в1.Моя е ТЕКА 850 куб. на час както вече писах.
recycled_bin - напреднал
това с миризмите май наистина няма как да стане ... може и аз да съм в грешка, но доколкото съм разбрал:
- има разлика м/у абсорбатор и аспиратор (първото "пречиства" химически въздуха и го връща обратно, докато второто прави "пречистване" + "вентилация (частична?)")
- реалната функция на абсорбатор/аспиратор е не да се премахне миризмата (може да се направи вентилация в помещението за целта), а да премахне кофти веществата, които се съдържат в отделяните пари и могат да прецакат или да се отложат върху таван/мебели/т.н.
malkstor - специалист
Да попитам и аз: кухнята ми е отделна, 6,5м2 и височина 2,6м. Ако смятам по формулата обем по 12 се получава:
6,5 х 2,6 х 12 = 202.8 м3/мин

Аспиратор с дебит 250 м3/мин достатъчен ли ще ми бъде?
kolev - напреднал
Ако може и аз да ползвам темата.
В кухнята имам розетка и отдушник/комин/, който като махнах розетката и тествах дърпа много. Въпросите, на които все още нямам отговор са:
1. При положение, че самия комин дърпа толкова много/апартамента е на 6-ти етаж от блок с 15 етажа/, необходимо ли е да се слага клапа против връщане на въздуха.
2. Розетката е 130мм, а алуминиевия въздухоотвод е 120мм. Взел съм някакъв редуктор, но той е 120/125мм и влиза свободно в розетката. Може ли да се уплътни със силикон или е противопоказно?
3. Някъде има ли редуктори 120/130мм?
4. Проблем ли е монтажа на абсорбатор над газови котлони?
KIBRIT - специалист
kolev написа:
Ако може и аз да ползвам темата.
В кухнята имам розетка и отдушник/комин/, който като махнах розетката и тествах дърпа много. Въпросите, на които все още нямам отговор са:
1. При положение, че самия комин дърпа толкова много/апартамента е на 6-ти етаж от блок с 15 етажа/, необходимо ли е да се слага клапа против връщане на въздуха.
2. Розетката е 130мм, а алуминиевия въздухоотвод е 120мм. Взел съм някакъв редуктор, но той е 120/125мм и влиза свободно в розетката. Може ли да се уплътни със силикон или е противопоказно?
3. Някъде има ли редуктори 120/130мм?
4. Проблем ли е монтажа на абсорбатор над газови котлони?
1. Хубаво е да има-слушал ли си "Буболечка кючек"
2.Има редуктори,всякакви размери.Аз си купих от Люлин1,посока караулката към "Метро",преди бензиностанцията на "Шел",вляво.
4.Над газови котлони може да се монтира абсорбатор,но на не по-малко от 75 см. от тях.
fire73 - специалист
ееее това за газовите котлони може да е по инструкция така но .... аз съм го монтирал на по-малко - просто зависи от шкафчетата .... сложих гръбчета, а те са 64см! ... и като бяха застъпени и разстоянието ми е около 60см .... и като се има в предвид че и котлоните са малко над плота - сигурно е около 55 см! .... и няма проблем!
sasooooooooo - "специалист"
Бе то може и на педя ама! :x
kolev - напреднал
1. Хубаво е да има
А самите абсорбатори на какъв принцип работят, т.е при изключен мотор дали минава въздух през него посока към комина или имат някакви клапи? По принцип съм взел и клапа за обратния въздух, но ако я монтирам дали няма да намаля капацитета му?!
KIBRIT - специалист
kolev написа:
1. Хубаво е да има
А самите абсорбатори на какъв принцип работят, т.е при изключен мотор дали минава въздух през него посока към комина или имат някакви клапи? По принцип съм взел и клапа за обратния въздух, но ако я монтирам дали няма да намаля капацитета му?!
Има клапа на самият абсорбатор,но съм сложил и една отвън на ПВЦ тръбата/ъгъл/.

Тема "Абсорбатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: