Мечтата на всяка домакиня
Fortune - специалист
solo5 написа:
Fortune написа:
А най добре така - дърпаш вратата и нямаш кухня
:shock: :2thumbs:
Нали!
Като ги гледам списанията и огромните мострени зали - е супер! Ама братовчетка ми си купи за хола страхотен ъгъл, направо перфектен, но като го сложи в хола и стана от вратата на дивана ;).
pipbel - майстор
ibogdanov какво стана, направи ли плота от гранитогрес ?
Или се отказа от идеята си....
Spokoiniq - майстор
Сиси, има ги душа, срещу скромен подкуп ше те открехна къде се продават, след 10 години се наложи да си докупя, пак си ги има ;)
ibogdanov - специалист
pipbel написа:
ibogdanov какво стана, направи ли плота от гранитогрес ?
Или се отказа от идеята си....
не :) не съм го направил.. и не съм се отказал
Кинтите за куффнята ги набутах в доработката на втория етаж и сега акумулирам наново...
Малко мизерно се получи с този ремонт! баси втора година не мога да спретна къщата. Но много "скрити" дефекти излязоха. Ей никога не хващайте стара къща да я реновирате!!! Няма такъв филм. До тука съм набутал около 20-25К в евро и резултата е до никаде.
ibogdanov - специалист
Spokoiniq написа:
Сиси, има ги душа, срещу скромен подкуп ше те открехна къде се продават, след 10 години се наложи да си докупя, пак си ги има ;)
ми да те подкупваме тогава :-D
bogomilZ - специалист
ibogdanov написа:
Здравейте, имам идея да си направя кухненския плот с фаянсови или гранитогресни плочи от горе.
Имам питанка, дали някой е правил подобно нещо и с какво лепило е залепил плочите към основата.
Като основа ще ползвам сурово ПДЧ или ОСБ.
Намислил съм да тествам как се държи плоскостта, като я намажа с бетон контакт и после залепя една плоча с флекс лепило.
Ако някой е правил подобна щуротия ще съм благодарен да сподели кое как и т.н.
:?

пс. пробиването на отворите за мивката и вградените котлони също ще е интересен момент. Въпреки че разполагам с диамантен диск за рязане, не ми е много ясно как точно ще станат овалите ...
кое налага изработването с фаянс или гранитогрес -
това не е ли по сложен вариант от това да ползваш направо плот - има толкова голямо предлагане и цветово и като качество
предимствата са че имаш дебелина 30мм и идеално права и гладка повърхност, няма фуги, водоустойчиво , по-скъпите варианти са и устойчиви от надраскване, лесно ще монтираш мифката и батерията ако е стояща, в челната страна е заоблено и защитено
ако наистина трябва да се прави по твоя начин със сурово пдч или осб - нужно е сериозно импрегниране за защита от влага
Fortune - специалист
bogomilZ написа:
кое налага изработването с фаянс или гранитогрес -
това не е ли по сложен вариант от това да ползваш направо плот - има толкова голямо предлагане и цветово и като качество
предимствата са че имаш дебелина 30мм и идеално права и гладка повърхност, няма фуги, водоустойчиво , по-скъпите варианти са и устойчиви от надраскване, лесно ще монтираш мифката и батерията ако е стояща, в челната страна е заоблено и защитено
ако наистина трябва да се прави по твоя начин със сурово пдч или осб - нужно е сериозно импрегниране за защита от влага
Е, той вече отговори:
ibogdanov написа:
не е до парите.. даже с гранитогреса ще е по-скъпо от колкото с термоплот. Целта е чисто естетическа. Искам да има усещането за каменен плот, но не ми се дават и безумните пари за истински гранитен или мраморен плот а и стена няма да е с "гръбче" а с плочки ... та за това.
Не ме притеснява влагата, просто плота ще е хидроизолиран с течна изолация или с битумен разтвор.
Проблема ми е в лепилото, не съм пробвал със стандартните лепила за фаянс и за това питам дали някой го е правил.
ibogdanov - специалист
Fortune написа:
............

Е, той вече отговори:
нищо.. :-D мога пак да отговоря.. обожавам четенето на темите по диагонал !

шегичка :lol:
Fortune - специалист
ibogdanov написа:
Fortune написа:
............

Е, той вече отговори:
нищо.. :-D мога пак да отговоря.. обожавам четенето на темите по диагонал !

шегичка :lol:
:-D
Ти не се офлянквай ами се залавяй за плота, че ми е интересно.

Имаше още една тема за такъв плот на тераса...
ibogdanov - специалист
Fortune написа:
...............
сега мъдрувам технологията по която ще изрежа отворите на мивката и на котлоните.
стигнал съм до следната идея - карето от плочи намествам между две пдч та, стягам ги с 4 стеги и режа ....
по крайщата ще дупча с диамантена бор корона... а правите ще се режат с диамантен диск и ъглошлайф.
в съшност ще се пробвам да направя правоъгълници със закръглени ъгли.. ако се получи и плочите не се спукат ще правя плота...
имам малко гранитогрес останал от пода на банята и ще тествам с него.
по подобен начин направих отворите в греса за подовия сифон... но там е само един кръгъл отвор и като се сетя колко часа го пилих... не е за разправяне.
тънкостта е в търпението. натисна ли малко повече и греса директно се пука. с диска на ъглофлайфа го няма този проблем... но пак си е играчка. не знам колко че се загрява, все пак трябва да изреже доста дебел материал и то разнороден.
ще видим...

Тема "Питанка за кухненски плот с гранитогрес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: