И още един въпрос към знаещите - прозорчето, което се вижда, на проекта не може да се отваря навътре (просто няма място), има ли начин да се изработи от ПВЦ и да се отваря навън или американски тип да се плъзга нагоре? Чистенето не е проблем защото е на къща и отвън има спокойно достъп.
Мечтата на всяка домакиня
Fortune
- специалист
91 мнения в "Кухня Зебрано"
Master_Kenobi
- V.I.P.
Колко е размерът на целия прозорец? Май няма да има място да се раздели точно така...
Fortune
- специалист
Master_Kenobi написа:Колко е размерът на целия прозорец? Май няма да има място да се раздели точно така...Размерите са 70/120.
Със сигурност трябва да е с едно крило при положение, че има вариант да се отваря навън. От две фирми ми отговориха, че няма такъв механизъм за отваряне на ПВЦ прозорец, даже от едната ми казаха, че могат да ми поставят дръжката отвън и само трябва да изляза и да го отворя/затворя отвън, разбирай на двора ;). Съответно това може да го направи всеки, който реши познат, непознат с различни намерения. За американски тип плъзгане нагоре/надолу ми отговориха, че европейските стандарти не позволявали

Тук е обсъждан такъв прозорец, но има ли фирма, която да го направи? Хайде с кухненските шкафчета ще се справим сами с малко помощ от приятел и със съвети от форума разбира се, но с дограмата със сигурност няма.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... bc778297f3
Прикачен файл
1.gif (31.21 KиБ) Видяна 7203 пъти
Последна промяна от Fortune на вт яну 27, 2009 4:21 pm, променено общо 1 път.
Master_Kenobi
- V.I.P.
Не става отваряне навън, защото най-вероятно ще тече. С плъзгане може да кандърдисаш някой дърводелец, но не си е работа...
Защо казваш, че е невъзможно отваряне навътре? Кое пречи? Ако имаш предвид някакви вещи или уреди по плота, раздели го на две по височина и да е отваряема само горната половина.
Друг вариант, който се сещам е да го направиш с двуосно отваряем механизъм и да го отваряш само отгоре, "на клапа".
Защо казваш, че е невъзможно отваряне навътре? Кое пречи? Ако имаш предвид някакви вещи или уреди по плота, раздели го на две по височина и да е отваряема само горната половина.
Друг вариант, който се сещам е да го направиш с двуосно отваряем механизъм и да го отваряш само отгоре, "на клапа".
Fortune
- специалист
Master_Kenobi написа:Не става отваряне навън, защото най-вероятно ще тече. С плъзгане може да кандърдисаш някой дърводелец, но не си е работа...На проекта се вижда къде е прозореца, ще има горни шкафчета, то и без друго не е голямо прозорче и ми се ще да мога да го отварям изцяло за бързо проветрение на кухнето, - и то миниатюрно, но колкото толкова затова гледам максимално да го използвам. В интерес на истината, сега ме подсети, дали няма да мога да сметна колко разстояние ще ми трябва за да се отваря прозореца навътре без да му пречат шкафовете, те ще са с дълбочина 35 см.
Takezo Sensey
- модератор
Fortune , има за ПВЦ такъв подобен менанизъм наречен "Фолксваген" но е за хоризонтален монтаж .
Ще проверя има ли начин по вертикалата .
Само да вметна че при "Фолксваген" цената започва от ....300 , 400 , 500 левчета само за обкова
Определя я дължнината на релсата
. В случая при теб ще е около 60 см.
Само да вметна че при "Фолксваген" цената започва от ....300 , 400 , 500 левчета само за обкова

Master_Kenobi
- V.I.P.
За плъзгащия прозорец нищо не знам и не знам някой да ги произвежда.
Или аз нещо не те разбирам?!
Fortune написа: ... дали няма да мога да сметна колко разстояние ще ми трябва за да се отваря прозореца навътре без да му пречат шкафовете, те ще са с дълбочина 35 см.Аз не разбирам какво те притеснява? Шкафовете на стената не пречат. Крилото на прозореца не излиза извън габарита на рамката му. Може да пречи евентуално долния шкаф, ако е по-висок, или предмети поставени върху него...

Fortune
- специалист
takezo написа:Fortune , има за ПВЦ такъв подобен менанизъм наречен "Фолксваген" но е за хоризонтален монтаж .Фолксвагена го знам, не питай за него, че ще ми излезе колкото кухнята
Само да вметна че при "Фолксваген" цената започва от ....300 , 400 , 500 левчета само за обковаОпределя я дължнината на релсата
. В случая при теб ще е около 60 см.

Ако няма начин ПВЦ да се отваря навън, ще си оставя това прозорче, ще си го изчегъркам, изшкуря, боядисам и това е!
А от алуминиеви профили?
Master_Kenobi
- V.I.P.
takezo написа:Fortune , има за ПВЦ такъв подобен менанизъм наречен "Фолксваген" но е за хоризонтален монтаж .Тя иска цялото да е отваряемо... Къде ти на тва прозорче "Фолксваген"?!...
Fortune
- специалист
Master_Kenobi написа:За плъзгащия прозорец нищо не знам и не знам някой да ги произвежда.Аз не мога много добре да обясня. Когато се отваря прозореца се подпира на шкафчетата и затова навремето го направихме да се отваря навън. За да има възможност да се отвори, явно трябва да намаля размера на шкафа, а много не ми се ще. Ще се опитам да го нарисувам...Fortune написа: ... дали няма да мога да сметна колко разстояние ще ми трябва за да се отваря прозореца навътре без да му пречат шкафовете, те ще са с дълбочина 35 см.Аз не разбирам какво те притеснява? Шкафовете на стената не пречат. Крилото на прозореца не излиза извън габарита на рамката му. Може да пречи евентуално долния шкаф, ако е по-висок, или предмети поставени върху него...
Тема "Кухня Зебрано" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература