Мечтата на всяка домакиня
shadowman - майстор
Съгласен съм с колегата PIP, лайстните са смотани. Ползвам безцветен силикон или ако има цветен като плота (да прилича), че понякога гърбовете са криви. Плочките са добре, но малко по-трудно се пасват с плота на цвят.
PPP - специалист
shadowman написа:
Съгласен съм с колегата PIP, лайстните са смотани. Ползвам безцветен силикон или ако има цветен като плота (да прилича), че понякога гърбовете са криви. Плочките са добре, но малко по-трудно се пасват с плота на цвят.
Да, проблемът е, че не мога да си намеря пасващи с плота плочки. Иначе с плочки излиза двойно по-евтино...
mim - специалист
като не пасват плочките на цвят, нагласи ги да си отиват двата цвята :-D
като не можахме да намерим за пода подходящите первази, които да са близки по цвят, решихме че ще ги изберем контрастни и връзващи се с мебелите

какъв цвят е кухнята
PPP - специалист
mim написа:
като не пасват плочките на цвят, нагласи ги да си отиват двата цвята :-D
като не можахме да намерим за пода подходящите первази, които да са близки по цвят, решихме че ще ги изберем контрастни и връзващи се с мебелите

какъв цвят е кухнята
Кухнята е с фронт от масив - дъб, естествения цвят. Плота, който бях избрала преди, беше нещо средно между беж, светло зелено и млечнобяло, това в меланж. Харесах едни плочки (напръскано бежово) - испански, тръгнах да поръчвам, провериха в склада - свършили. Хайде, търсене на ново. Втория път реших да взема български, поне ще ги има със сигурност. Харесах, поръчах, доставиха - ново 20, тези, които съм харесала на паното в магазина, били от миналата година и новата партида ги пуснали в много по-светъл цвят. Върнах ги, не пасваха. Реших накрая да правя гърба от ПДЧ, нямало тънко от тоя цвят, само 3,5 см, но и то било малко количество, нямало да стигне размера...
Хайде, сменихме плота. Сега взех един, който имитира мозайка и в него има беж, светлосиво и екрю. И пак се почна търсенето. Дотук почти нищо, с изключение на едни големи плочи (25х40), разграфени на малки парченца от по 2,5 см в цвят екрю. Усещането ми е, че ще стане прекалено светло с тях, но в краен случай ще ги взема. Притеснявам се, че са такива големи, а и задължително се фугирали отвътре, в разграфеното...
Все ми се иска да намеря някакви 10 х 10 см, но сякаш никой вече не прави такива.
Гледам, че излизат мозайките на мода, но това как се лепи на стената и как да съм сигурна, че майстора ще го направи като хората... :sad:
panalov - специалист
[quote]Дотук почти нищо, с изключение на едни големи плочи (25х40), разграфени на малки парченца от по 2,5 см в цвят екрю. Усещането ми е, че ще стане прекалено светло с тях, но в краен случай ще ги взема.[/quote

Ако говориш за стъклокерамичните плочки .
Трябва сериозно да си помислиш за многото фуги как ще ги поддържаш щото ще има "милиони микроби ".

Незнам защо не искаш гърба да е с термоплот
много добре стой когато и двата плота са еднакви
и е по хигиенично
PPP - специалист
panalov написа:

Незнам защо не искаш гърба да е с термоплот
много добре стой когато и двата плота са еднакви
и е по хигиенично
Ами проблемът беше в дебелината, щяло да има проблем с контактите, които са предвидени за дебелина на плочки. Хайде, това ще го оправим някак, но чупките от 135 градуса? От самата мебелна фирма ми казаха, че няма да е красиво и трябва да е с лайсни, които стояли грубо и ще загрозят всичко.
mim - специалист
в бриколаж бяхме харесали за офиса едни бежави на раета 20х20см, които бяха разграфени на 4 квадрата и седят като плочки 10х10см, но беше преди година, скоро имаше подобни, но по-малко симпатични
в сико гледам има няколко серии рустикални 10х10см, които с дървото може би ще седят добре, особено ако и плотът се смени с плочки

тези големите, разграфени на малки квадратчета (не мозайките) не се фугират целите, защото релефът и цвета им имитират малки плочици с фуга, но на мен ми се срува, че тоя релеф ще е мъка за почистване

не знам какво те притеснява че ще е светла кухнята, светлината никога не е излишна, е освен ако не е пред южен панорамен прозорец :roll:
PPP - специалист
mim написа:
в бриколаж бяхме харесали за офиса едни бежави на раета 20х20см, които бяха разграфени на 4 квадрата и седят като плочки 10х10см, но беше преди година, скоро имаше подобни, но по-малко симпатични
в сико гледам има няколко серии рустикални 10х10см, които с дървото може би ще седят добре, особено ако и плотът се смени с плочки

тези големите, разграфени на малки квадратчета (не мозайките) не се фугират целите, защото релефът и цвета им имитират малки плочици с фуга, но на мен ми се срува, че тоя релеф ще е мъка за почистване

не знам какво те притеснява че ще е светла кухнята, светлината никога не е излишна, е освен ако не е пред южен панорамен прозорец :roll:
Ходих и в Бриколаж, и в Практикер, в Практикер ми паснаха едни плочки, но същата история с партидите - на стената едно, в кашона - съвсем друго.
Май ще взема от светлите.
Благодаря! :)
mim - специалист
ровичкам тук и гледам варианти на правоъгълни плочки :-D

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

и други тук: http://www.interkeramos.com/index.php?page=51
само за вдъхновение, мисля че подобни комбинации могат да се направят с доста от производителите :roll:
PPP - специалист
mim написа:
ровичкам тук и гледам варианти на правоъгълни плочки :-D

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

и други тук: http://www.interkeramos.com/index.php?page=51
само за вдъхновение, мисля че подобни комбинации могат да се направят с доста от производителите :roll:
Ооо, страхотни са! Много благодаря! :)

Тема "Питане за гръб на кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: