• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Мечтата на всяка домакиня
$64EN - специалист
n_a написа:
... та работеща печка не се сменя. Никога!
и аз тъка мисля :)
ще има малко промени по дизайна и скоро ще кача снимки на промените
niki_sap - специалист
За сушилника в шкафа - пак казвам не ти го препоръчвам защото вариантите за изпълнение са 2 - или горен шкаф без дъно и чинийте се цедят директно върху плота отдолу и бърши капки нон стоп или горен шкаф с дъно и съответно тавичка за оттичане на сушилника - това е много кофти вариант защото първо, предполагам шкафа ще има вратичка, съответно всичката влага от чинийте остава вътре в шкафа и второ, тази тавичка как ще се изхвърля или чиски - представи си как вдигаш пълна с 1 литър вода тава от нивото на очите си за да я пренесеш до мивката.

Както казах моята кухня е идентична, но хладилника ми е до печката на десния плот, а миялната ми е от най-малките и в ъгловия шкаф, под мивката. Това е решение за пестене на място, но не съм особено доволен, защото става малко неудобно за зареждане, а и всичката влага си остава в шкафа, поради което пускаме миялната винаги на отворена врата на шкафа.

Хладилник до печката е + и - защото пръските от пърженото не падат на земята, но пък се лепят по хладилника. А и той се нагрява малко или много от работата на печката. При мен нямаше друг вариант и вече дори го препоръчвам защото му свикнах.

На чертежите виждам 2 уреда под плота - един в ляво до хладилника и един в дясно до ъгъла. Какви са?
Аз бих сложил мивката още по-вдясно, до ъгъла за да не се губи от левия плот.
panalov - специалист
По принцип уредите трябва да са разпределини така :
Хладилник , работен плот, мивка пак плот,котлони ,плот.
Не е задължително да са в такава последователност , но е добре да има работен плот и от двете страни на уредите.
Не е препоръчително хладилника да е до печката ,защото се затормозява работата на хладилника

niki_sap е прав , не трябва да се слагат мокри съдове в сушилника
Fortune - специалист
$64EN написа:

общо взето тази печка доста обърква ситуацията , но при положение че си я имаме от доста време и не е мръдала , за какво да я сменяме? само дръжките и се счупиха , но ги тунинговах :-D
Печката ти е супер, изобщо не се изкушавай да си купиш нова!
Със сигурност ще ти върши по-дълго работа от новите.
Fortune - специалист
panalov написа:
Не е задължително да са в такава последователност , но е добре да има работен плот и от двете страни на уредите.
Не е препоръчително хладилника да е до печката ,защото се затормозява работата на хладилника

Не е добре хладилника да е посредата между мивката и печката, ще стърчи и само ще го обикаляш. На високите уреди и колоните мястото им е в края за да не пречат. Не че винаги е възможно, току по средата на стената са я отдушници, я някакви строителни колони, например на вкарани в стаята тераси...
panalov - специалист
Fortune написа:
panalov написа:

Не е добре хладилника да е посредата между мивката и печката, ще стърчи и само ще го обикаляш. На високите уреди и колоните мястото им е в края за да не пречат. Не че винаги е възможно, току по средата на стената са я отдушници, я някакви строителни колони, например на вкарани в стаята тераси...

Не съм споменал подобно нещо :? ,то няма логика хладилника да е по средата.
Ето така е при мен.

Прикачен файл

2_863[1].jpg
В дясно бялото е хладилника
2_863[1].jpg (80.46 KиБ) Видяна 4668 пъти

Прикачен файл

3_334[1].jpg
3_334[1].jpg (81.48 KиБ) Видяна 4669 пъти
trevora - специалист
Fortune написа:
$64EN написа:
Колкото до откритите витрини, аз умишлено не оставих такива, не ми се щеше да събират прах, разни съдове, чашки и разни джнджурии и честно казано не ме е затруднило досега, все пак не готвя 20 пъти на ден, то по същата логика би следвало и олиото и оцета да са ми на открито. Могат да се сложат готови висящи керамични комплекти за подправки, които да бъдат и като акцент.
Напълно съгласна съм с Fortune,аз също не съм привърженик на витрини,който ме задължават всичко винаги да ми е изрядно подредено :) Бих ти предложила да помислиш и за вариант долния ред от чекмеджета.Моята кухня е така и на мен ми е адски удобно.Не ми се налага постоянно да се дупя и да бъркам по рафтовете,за да търся нещо.Чекмеджетата с пълно изтегляне създават доста голямо удобство.Относно фурната всеки си има предпочитания.Моята е на височината 90см.от пода и ми е удобна,ама аз съм 155 и нямам проблеми.Ако питаш обаче мъжо дето е 2 метра,той и на долния ред да я сложа и така като е пак сисе навежда ,ама да не е расал толкова:lol:
$64EN,тази печка да не си посмял да я изхвърлиш,със сигурност ще изкара поне още 15 години,това Zerowatt или Hoover e?

Прикачен файл

P4030098.JPG
Чекмеджето под готварските котлони с подправките и още едно вътрешно за приборите.
P4030098.JPG (111.68 KиБ) Видяна 4663 пъти

Прикачен файл

P4030099.JPG
Чекмеджето с отцедника за чинии
P4030099.JPG (109.66 KиБ) Видяна 4663 пъти

Прикачен файл

P4030100.JPG
P4030100.JPG (113.96 KиБ) Видяна 4663 пъти
Fortune - специалист
trevora написа:
Бих ти предложила да помислиш и за вариант долния ред от чекмеджета.Моята кухня е така и на мен ми е адски удобно.Не ми се налага постоянно да се дупя и да бъркам по рафтовете,за да търся нещо.Чекмеджетата с пълно изтегляне създават доста голямо удобство.
Така е , но разликата между механизми - тандембокс или мета бокс и панти за обикновени вратички е и финансова :(.
Но си права на сто процента е по-удобно с чекмеджета отколкото с вратички.
m84 - специалист
Здравейте,и аз да дам мнение по въпроса тъй като от 2 месеца имам нова кухня.Ти имаш много горни шкафове(спрямо мойте които са 6),моата идея е да ги рзчупиш,нека имаш открити някакви етажерки,направи си ги шкафоветв като първите да се отварят нагоре
със амортисъорчета........
$64EN - специалист
:cry: половин час отговарях на всики и накрая ми изчезна поста :x :xplode: :xplode: :fluch:
успешен ден навсички довечера ще се постарая да ви отговоря ...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "проект на новата ни кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: